Autor Subiect: Suzuki Wgon R+ 4X4  (Citit de 5413 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cipri_comiati

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Suzuki Wgon R+ 4X4
« : 13.Iul.2010, 11:41:25 p.m. »
Salutare la toata lumea,
Sunt posesorul unui Wagon R+ 4X4, si am ceva probleme la caseta de directie, poate ma ajuta cineva...
Am o bataie in caseta, am fost la mecanic si mi-a zis ca trebuie schimbata ceva bucsa. Problema e ca nu gasesc doar bucsa  :(
Saptamana trecuta mi-am facut o revizice generala am schimbat toate bucsile fata, brate trapez+bielete, schimb ulei, placute frana fata+ saboti spate.(urmeaza sa ma duc in concediu si trebuia facuta o revizie  :D )
Mi-a ramas de schimbat bucsa de la caseta insa nu gasesc de cumparat, poate stie cineva ce am nevoie si eventual un magazin online de unde sa-mi cumpar.
Masina este din 2002
Daca stie cineva unde gasesc si daca mai aveti nevoie si de alte date va stau la dispozitie
CU deosebit respect,
                                       Ciprian

Offline miocrl

Re: Suzuki Wgon R+ 4X4
« Răspuns #1 : 14.Iul.2010, 08:23:09 a.m. »

http://www.suzuki-club.ro/forum/probleme-tehnice-sx4/casete-de-directie-care-zdrangane/msg69529/#msg69529

la SX4:
"
exista casetele vechi(destul de proaste) care merg doar schimbate total , si casetele noi care mai tarziu daca se strica se va putea schimba doar piesa aceea, nu intreg ansamblul.
"

Offline cipri_comiati

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 14.Iul.2010, 09:58:55 a.m. »
masina merge ceas :) nu are prea multi km, 67.500 km, totusi pe langa zdranganitul care il aud cand ma duc pe drum pietruit se mai aude un zgomot ciudat,  tot un fel de zdrangarit dar mai infundat il aud doar cand aud si bucsa de la caseta.
Ce imi recomandati? schimb bucsa sau schimb toata caseta? cloncanitul asta mai gros si infundat  tare cred eu ca e tot din caseta. Inca nu am dat jos caseta, abia vineri (16.07) am programare la mecanic.
Am gasit caseta din dezmembrari la 100E.(sper sa nu fie mai distrusa ca amea  :-)) )

Offline miocrl

« Răspuns #3 : 14.Iul.2010, 11:07:34 a.m. »
 impreuna cu schimbarea casetei, daca ai ghidajele de la etrieri uzate mai apare un zgomot... incearca sa le scoti si sa le ungi bine. dupa ce le pui inapoi s-ar putea sa nu se mai auda asa tare zgomot. ceea ce inseman ca sunt uzate si trebuie schimbate. sunt 4 suruburi mai lungi.

Offline Batranul

« Răspuns #4 : 14.Iul.2010, 11:18:07 a.m. »
Am gasit caseta din dezmembrari la 100E.(sper sa nu fie mai distrusa ca amea  :-)) )

Daca tot desfaci, ia si tu o caseta noua, de ce sa risti cu o prastie de caseta de cine stie unde si cine stie cat de buna?  :-/

Eu nu as pune la directie/frana/sistem de rulare decat piese noi  :baston:. In rest, o tabla, un capac merge si din dezmembrari.

L.E. Da si tu un PM lui WayOfLife (e membru aici pe forum) trimite-i seria masinii si zi-i sa iti faca o oferta pentru bucsa, eventual pentru caseta. El desi nu se ocupa cu service/piese, este un tip saritor si nu ne lasa la greu!  ;)
« Ultima Modificare: 14.Iul.2010, 11:33:52 a.m. de Batranul »
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline Leutzu

« Răspuns #5 : 14.Iul.2010, 11:32:10 a.m. »
Hmm...unde se aude zgomotul de la bucsa de la caseta de directie? Am si eu, la dulapu' meu, un zgomot ce se aude undeva in dreapta fata...

Offline cipri_comiati

• Newbie
  • *
« Răspuns #6 : 14.Iul.2010, 11:39:36 a.m. »
zogomotul vine din fata dreapta
am fost la mecanic, s-a uitat , a analizat, initial credea ca e planatara, a dat-o jos, a pus-o pe strung si i-a dat viteza. Rezultatu-nici o bataie.
La a doua analiza a problemei a gasit bataia- caseta de directie (a ridicat masina pe elevator si a miscat roatra stanga/dreapta si s-a auzit bataia de la caseta de directie si mi-a zis ca exista ceva bucsa acolo in capat.....nu stiu inca cum arata )

Offline B100UKA

« Răspuns #7 : 19.Iul.2010, 03:22:41 p.m. »
are si masina mea un zgomot similar in dreapta fata, dar stiu ca este de la rola intinzatoare aferenta instalatiei de AC. depinde , la voi se si cand stati pe loc cu motorul la relanti sau doar in mers cand faceti anumite manevre?
Suzuki SX4 1,6 GS 4W 2008 - Sunlight Copper
Suzuki Wagon R+ 1,3 2003 - Special Edition
 武士の伝説の息子

Offline cipri_comiati

• Newbie
  • *
« Răspuns #8 : 20.Iul.2010, 11:51:41 a.m. »
Se aude doar in mers pe drum rau sau cu pavaj de pe vremea lu Ceasca :P pe drum bun (cam rare pe la noi) nu se aude nik, mere ceas, nici in curbe nu sea uade daca drumul e bun .
Azi mi-a venit caseta urmeaza sa o montez, dupa ce o schimb postez rezultatul :)

Offline Leutzu

« Răspuns #9 : 20.Iul.2010, 03:20:10 p.m. »
Cat a costat caseta?