Autor Subiect: Cum să fie vizibile pe parbriz abţibildurile obligatorii fără lipire? +PARASOLAR  (Citit de 6991 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline LGD

Asigurare RCA, taxă de drum, parcare - toate cer (încă, până se trece la altceva, la taxa de drum deja scăpăm în curând de autocolant) abţibilduri lipite pe parbriz ... greu de dezlipit. Până de curând le-am pus pe toate fixate pe în folia pe care am primit-o pentru autorizaţia de circulaţie provizorie, pe care am lipit-o cu scoci dublu. A venit căldura şi s-a desprins, adezivul l-am curăţat cu un şerveţel umed, dar acum nu le am pe parbriz, ci la baza lui. Se dau amenzi pentru asta, cum spun ei, că nu sunt valabile decât lipite pe parbriz?

Aţi găsit voi o metodă mai bună? Nu există ceva holder cu ventuze pe care să poată fi puse toate?

Am găsit deocamdată la CRIDEM  http://www.accesorii-auto.ro Accesorii interioare | Diversi suporti | CLIPS TICHET PARCARE 5,50 RON, nu mi-e foarte clar cum se utilizează. Tot pe acolo - o plasa de bagaje la 50 RON şi tot felul de parasolare.
Apropo...ce parasolar folosiţi? (parbrizul de SX4 are cam 80 înălţime, sus are 106-107, jos creşte lăţime ala 130)
« Ultima Modificare: 11.Iul.2010, 04:35:59 p.m. de LGD »
  • SX 4 1.6 VVT 4WD (2010)

Producător: urban:8.2; extra urban:5.5 ; combined:6.5( l/100 km); CO2:149g/km

Offline cobra20

Eu nu am nimic lipit pe parbriz, si chiar ieri am prins o razie a politiei, si m-au oprit, am dat actele, s-a uitat si nu a zis nimic, ca de ce nu le am lipite. Deci nu cred ca asta le intereseaza sa fie lipite, ci sa fie valabile.
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline bogdanb

Se dau amenzi pentru asta, cum spun ei, că nu sunt valabile decât lipite pe parbriz?

Este adevarat, se dau amenzi. Dar nu in Romania, ci in Austria, si nu pentru asigurare ci pentru vigneta.  =))
Acu' serios: Atunci cand ei ne vor respecta cererea de a avea drumuri ca lumea, vom respecta si noi cererea lor de a lipi prostiile alea in geam. Pana atunci insa, pastreaza-ti parbrizul curat, fara mizerii lipite pe el. Pana la urma singurul lucru  care conteaza e sa fie valabile, si RCA si ITP si rovigneta.
In orice caz, niciodata nu mi s-a intamplat sa ma amendeze cineva ca nu e lipita pleasca aia pe geam.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Laurentiu

Dupa cite stiu, in decretul cu regulile de circulatie se spune ca nu trebuie sa ai nimic lipit pe parbriz si nici in vecinatate (tot felul de "agatamente" pe oglinda retrovizoare centrala care sa-ti optureze vizibilitatea).
Citeset decretul, vezi la ce articol se vorbeste despre ceea ce am scris mai sus si la un eventual control cu atragerea atentiei, le-o pui in brate.
Nimic in RO nu este obligatoriu sa lipesti pe parbriz.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hugbear

Apropo...ce parasolar folosiţi? (parbrizul de SX4 are cam 80 înălţime, sus are 106-107, jos creşte lăţime ala 130)
Luasem unul "standard" care, evident, e mult prea mic asa ca l-am trecut pe spate. Pentru fata am gasit in Real unul Jumbo (nu mai stiu marca, tin minte ca scria pe el "parbriz si laterale"). L-am luat cam pe NV dar s-a potrivit de minune. Pe lateralele spate am doua "dresuri pe sarma" :D MegaDrive care au forma si dimensiunile perfecte pentru a sta in cheder chiar fara ventuze. Urmeaza sa-mi iau si pe spate un rulou cu "dresuri" (imi trebe umbra in spate si in mars, ca acolo calatoreste a' mica) dar din pacate nu stiu ce dimensiune se potriveste mai bine (tin minte ca tot in Real vazusem fo' 3 lungimi...)
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
  • Gen: Bărbat
Extras din Regulamentul de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice:
Art. 148. Punctul 10. "Se interzice conducatorului de autovehicul sau tramvai sa aiba aplicate, pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale afise, reclame publicitare, inscrisuri sau accesorii care restrang sau estompeaza vizibilitatea conducatorului sau a pasagerilor, atat din interior cat si din exterior." Interesante sunt si punctele 11 si 12.

Acum, ca sa eviti o eventuala "mustrare" din partea celor cu "manusi albe si table stereo", eu am lipit pe parbriz, in coltul dreapta jos, un plic din folie transparenta cu una din fete autoadeziva (cam 8x8cm, dar nu ma intreba de unde o am ca nu mai stiu, important este ca exista asa ceva), in care am bagat si RCA-ul si vigneta.

Pe de alta parte daca nu vrei sa lipesti, nu-i bai, daca te intreaba vreunul ceva, ii dai peste nas cu articolul de mai sus, dar ai grija la suporturile de GPS, telefon, cruciulite, iconite s.a.m.d. Eu, personal, nu am nimic pe parbriz, ca nu le suport.

Iar despre parasolar, asta iarna am cumparat o folie de plastic argintie dintr-un peco, cica era impotriva ghetii de pe parbriz. Se prinde pe laturi cu portierele. De ce nu ar putea fi folosita si vara impotriva soarelui?! parasolar ca asta il poate face fiecare.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline hugbear

...o folie de plastic argintie ... impotriva ghetii de pe parbriz. Se prinde pe laturi cu portierele. De ce nu ar putea fi folosita si vara impotriva soarelui?! parasolar ca asta il poate face fiecare.
Ar trebui sa fie chiar mai eficient decat parasolarul intern: nu permite patrunderea radiatiilor in interiorul masinii deci reduce considerabil efectul de sera; doar ca e putin mai  greoi de manipulat (am avut si eu o folie din-asta, dar m-am plictisit repede de ea pe timpul iernii; vara n-am testat-o iar intre timp s-a gaurit).

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
  • Gen: Bărbat
Ai dreptate, ca este oleaca mai greoi de pus, dar sunt si avantaje. Acopera mai bine, ocupa mai putin spatiu stransa. Eu m-am obisnuit. Mi-aduc aminte ca asta iarna, ca sa scap de dat zapada de pe masina, puneam o folie (d-aia de acoperit mobila cand varuiesti) de cam 4x5m pe masina. Imi lua vreo 10 min sa o prind intre usi, dupa clante, pe dupa arcuri, hayon. Dar a doua zi cand plecam, cine era boier? Nema zapada, nema gheata. O strangeam in 1 minut.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

un plic din folie transparenta cu una din fete autoadeziva (cam 8x8cm, dar nu ma intreba de unde o am ca nu mai stiu, important este ca exista asa ceva), in care am bagat si RCA-ul si vigneta.
Vazusem in librarii plic transparent despre care vorbesti. Mi-am cumparat si eu dar la dimensiunea de 5x8 cm. Doar asa aveau

Offline hugbear

Uite un parasolar istet :D :