Autor Subiect: Oglindă pentru unghi mort  (Citit de 9923 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Oglindă pentru unghi mort
« Răspuns #20 : 02.Iul.2010, 10:04:03 a.m. »
Cu/Fara oglinda unghi mort si stabilim si dilema :)
Dilema n-o poti stabili decit folosind asa ceva. Nu te poti baza pe (ne)obisnuinta altora. Tu vei fi singurul care vei decide daca poti merge cu asa ceva pe masina sau nu.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #21 : 02.Iul.2010, 02:28:24 p.m. »
Alex, pe mine ma ajuta. Oglinda aia mica, lipita pe limita exterioara a oglinzii masinii isi face treaba. Nu te gandi ca se vede mare lucru, dar e de ajuns sa vad o bucata de masina ca sa-mi dau seama ca cineva este in unghiul mort. In alta ordine de idei, masina asta are niste "urechi".. e mai rau ca Dumbo, desi e mai mica decat un Logan. Nu vad cat ar putea lua din vizibilitate oglinduta aia mica. Eu nu mai stiu cum este fara. Stiti ce nu imi convine? Mi-as fi dorit o oglinda care sa se potriveasca perfect cu curbura exterioara a oglinzii masinii. Dar vreau cam multe.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline hugbear

« Răspuns #22 : 02.Iul.2010, 11:41:44 p.m. »
Sunt nervos ca de cand s-a deschis topicul asta mi-am tot promis sa fac o poza la oglinzile mele ajutatoare si nici paana acum n-am apucat... O sa incerc sa caut o poza mai veche in care sa se vada suficient. Eu le-am montat pentru cu totul alt scop: imi place sa parchez cat mai "strans" langa bordura dar imi plac si jantele nezgariate, asa ca le-am pus in asa fel incat sa supraveghez zona respectiva. De ce sunt asa selective? Pentru ca nu sunt o calota sferica intreaga, ci un "sector" de calota sferica. In functie de unghiul pe care-l face cu orizontala latura lunga, se modifica si zona vizata. Cred ca merita incercate din urmatoarele motive:

1. se monteaza/demonteaza nedistructiv (cu banda adeziva dubla)
2. ocupa spatiu putin (relativ la dimensiunea "televizoarelor" de pe zuzele noastre :))
3. oglinda e din sticla
4. sunt ieftine (5 lei perechea)
5. banda adeziva cu care vin e rezistenta (au trecut prin 2 veri si 2 ierni si nu dau semne ca ar ceda chiar daca am tras serios de ele)
6. datorita solutiei constructive, la aceeasi arie a "amprentei" de montaj raza de curbura e mai mica decat la calotele sferice intregi, deci detaliile nu sunt atat de mult micsorate (in detrimentul unor parti din campul vizual care oricum nu ar fi continut detalii de interes)

O sa incerc sa fac rost si de imagini de detaliu...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline bumbutza

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 75
  • Gen: Femeie
« Răspuns #23 : 03.Iul.2010, 09:48:18 a.m. »
Soferii de taxi au o multitudine de oglinzi, si aia ptr unghiul mort si mai multe in interior... voi aveti idee pentru ce-s oglinzile alea din interior?

sa-si supravegheze clientii mai bine or what?? :)

btw ... si pe mine m-a tentat sa montez o oglinda suplimentara pentru unghiul mort, insa pana la urma m-am decis ca e bine sa fiu ceva mai atenta, adica sa stiu tot timpul ce am in spatele meu atunci cand vreau sa fac schimbari :). mai ales ca eu nu schimb brusc banda, ma "insinuez" cumva din timp...cu semnale etc..

Offline LGD

« Răspuns #24 : 11.Iul.2010, 03:20:05 p.m. »
Am văzut azi la Ciclop un catalog (ceva cu spot la sfârşit) în care era o pagină cu oglinzi care arătau identic celor de la hr ! Doar că erau made in china, primesc vineri. evident preţurile sunt mai mici, sunt curios dacă primesc şi modelul pe care îl am de la Selgros să le pot compara. Era inclusiv oglinda de mai sus pe-acolo :)

Preţurile chinezărismelor sunt evident mai mici, nu primiseră modelul respectiv să compar calitatea, dar oricum cele de la CarPointEurope.com (mergeţi pe PRODUCTS, iar acolo selectaţi Mirrors/ Outside mirrors / Dead amgle mirrors) par peste ciudăţeniile prost finisate din pieţe (tot China, dar majoritatea ieftine şi proaste, am văzut de ex. oglindă argintie care se lipeşte deasupra celei existente cu adeziv 3M, dar cu defecte urâte de finisare pe la 12 RON; chinezii produc sute de modele- v http://www.alibaba.com/trade/search?SearchText=blind+mirror&Country=&IndexArea=product_en&fsb=y). Revenind la carpoint, ei scriu pe site că au parteneri firme din Arad ( BestAutoVest.ro) şi Bihor http://www.accesorii-auto.ro/ . La cea de-a doua -CRIDEM- au şi oglinzi de la alte firme, unele chiar mai ieftine (de ex. auxiliara "SMALL" 2414050/Medium 2414051 de la CarPoint e 40,70/73,10 RON , în schimb  la CRIDEM - Alpin77368 (15 x 6,5 x 5 cm) e doar 28 RON, cam tot atât şi BOT18279). Calitatea e greu s-o distingi din fotografiile de pe siteuri, poate ne ajută cineva care trece pe la respectivele magazine, prin august poate ajung şi eu. Cei de la carpoint se laudă că ale lor nu distorsionează şi se montează uşor, au şi un al treilea model 2414053 la care dau dimensiunile-  13.5 x 5 cm- şi adaugă, apropo de parcare lângă bordură, că "Eliminates 'blind spots' for safer driving and easier parking." Estetic un 14-17 cm la bază pare a fi OK, rămâne de studiat calitatea şi modul de prindere (cu autoadeziv sau tije/şurub). În rest, că folosesc sau nu maşinile de şcoală sau taximetriştii oglinzi identice, nu mă deranjează, dacă îi voi simţi eu utilitatea o dată pe lună... sau pe an... e ok ;) (e suficient să mă gândesc la un tembel de motociclist care mi-a stat cu ani în urmă în unghiul mort suficient timp încât să fiu convins că nu am pe nimeni în jur şi pe care era să-l secer când am făcut stânga împrejur, fără să mai semnalizez, e adevărat ... asta chiar dacă evident mi-am format reflexul să arunc priviri şi în oglinda centrală şi în cea laterală, ca toată lumea).
« Ultima Modificare: 11.Iul.2010, 03:51:09 p.m. de LGD »
  • SX 4 1.6 VVT 4WD (2010)

Producător: urban:8.2; extra urban:5.5 ; combined:6.5( l/100 km); CO2:149g/km

Offline fireburn

« Răspuns #25 : 13.Iul.2010, 01:29:05 p.m. »
Parerea mea este ca asta este cea mai buna oglinda:
http://www.shopmania.ro/magazin~online-cadouri-diverse~produs-oglinda-panoramica-giganta~p-7632543.html

Are un prieten de-al meu.
Vreu sa va spun ca se vede tot spatele+ lateralele masinii.Nu exista unghi mort.
Daca esti pe banda din mijloc, vezi ce se intampla pe toate cele 3 benzi.
In afara de asta, daca esti sofer, poti vede toti pasagerii masinii (cu putin efort chiar si pe cel din spatele tau), inclusiv pe cel de langa tine.
E foarte util cand ai copil mic in spate, pe care vrei sa-l supraveghezi.
Se monteaza peste oglinda centrala a masinii; are sistem de prindere cu gheare/cleme (nu banda adeziva)
Eu am ramas foarte placut impresionat de aceasta oglinda si imi voi cumpara(deoarece sunt patit cu unghiul mort).
Nevasta-mea s-a aplecat peste scaun sa se uite la kinder, eu nu am aproximat bine o distanta(inainte de a se apleca, ca in momentul ala nu mai aveam vizibilitate in oglinda dreapta) si s-a intamplat. :D

Offline adrian_r5

« Răspuns #26 : 13.Iul.2010, 01:41:09 p.m. »
Parerea mea este ca asta este cea mai buna oglinda:

... interesant ... in ceea ce ma priveste am constatat ca cel mai usor imi este sa ma uit in oglinda centrala ... aproape nu misc deloc capul ... spre deosebire de oglinzile laterale ... deci ma gindesc ca e destul de ok sa acoperi cit mai mult cu oglinda centrala.

Se monteaza peste oglinda centrala a masinii; are sistem de prindere cu gheare/cleme (nu banda adeziva)

Nu prea stiu ce sa zic despre montatul asta "peste oglinda centrala a masinii" ... simbata m-am uitat la oglinda asta ... ma cam tenteaza ... da' una din retineri este vis a vis de faptul ca se monteaza "peste oglinda centrala a masinii" care este prinsa destul slab cu niste adeziv pe parbriz.
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline bogogica

« Răspuns #27 : 13.Iul.2010, 09:12:53 p.m. »
Foarte interesanta...dar ideea este daca chiar e in stare sa primeasca orice semnal video (lucru destul de probabil sa il faca cu brio) si daca chiar este compatibila cu telefoanele mobile, sa fie recunoscuta de acestea. Daca face tot ce spune acolo, si cu acel monitor de 7" incorporat este mai mult decat acceptabila ca pret.

Offline hugbear

« Răspuns #28 : 13.Iul.2010, 11:40:45 p.m. »
Parerea mea este ca asta este cea mai buna oglinda...
Se monteaza peste oglinda centrala a masinii...
Si cum manevrezi parasolarele?
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #29 : 14.Iul.2010, 07:50:46 a.m. »
... am constatat ca cel mai usor imi este sa ma uit in oglinda centrala ... e destul de ok sa acoperi cit mai mult cu oglinda centrala.
E usor de uitata in oglinda centrala dar asta nu va elimina in TOTALITATE unghiurile moarte din cauza distantei mari dintre oglinda - luneta (mica) si a stilpilor spate destul de lati.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!