Autor Subiect: Oglindă pentru unghi mort  (Citit de 9925 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Daniel42

Re: Oglindă pentru unghi mort
« Răspuns #10 : 30.Iun.2010, 08:57:13 p.m. »
Am luat si eu oglinzi de unghi mort de la marchet . Sincer va spun ca , acced la ce spune Khaos. Nu le folosesc si cind schimb banda arunc privirea stinga ..dreapta sa vad daca sunt ceva suspecti . :D Sunt chiar deranjante . Voi ce parere aveti ?
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline bogogica

« Răspuns #11 : 30.Iun.2010, 09:02:26 p.m. »
subscriu si eu la aceeasi parere. In afara de oglinzile stock, daca simt nevoia se o asigurare in plus o fac cu coada ochiului. Nu vad necesara o alta oglinda.

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

« Răspuns #12 : 01.Iul.2010, 08:41:23 a.m. »
Sincer va spun ca acced la ce spune Khaos
Exact asta spuneam si eu cred ca fix postul anterior lui Khaos. Ca sunt deranjante si ca cel mai sigur e sa nu bruschezi. Pentru ca daca schimbi banda, singura posibilitate sa nu il vezi pe cel care depaseste este daca acesta are viteza considerabil mai mare ca a ta iar tu te uiti in oglinda fix cand acesta se afla in unghiul mort [mi se pare imens ghinionul sa te uiti chiar atunci pentru ca trecerea lui prin unghiul tau mort nu ar dura mai mult de o secunda.]. Plus ca daca ar fi sa mearga cu aceiasi viteza cu tine si sa se posteze fix in unghiul mort, asta ar fi pur intentionat, dificil si nesabuit din partea lui.

Offline Laurentiu

« Răspuns #13 : 01.Iul.2010, 09:46:04 a.m. »
1. ...sunt deranjante si ca cel mai sigur e sa nu bruschezi.
2. ...sa se posteze fix in unghiul mort, asta ar fi pur intentionat, dificil si nesabuit din partea lui.
1. E o problema de adaptabilitate si obisnuinta. Doua oglinzi pe acelasi "suport" cu unghiuri diferite, iti poate crea un discomfort la inceput pina ce ochiul se acomodeaza cu separarea imaginilor.

2. Nimeni nu poate sti cind se afla in unghiul mort de vizibilitate al celui din fata. Cel din spate nu stie cum si in ce fel ti-ai reglat oglinzile retrovizoare laterale.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Batranul

« Răspuns #14 : 01.Iul.2010, 10:13:13 a.m. »
2. Nimeni nu poate sti cind se afla in unghiul mort de vizibilitate al celui din fata. Cel din spate nu stie cum si in ce fel ti-ai reglat oglinzile retrovizoare laterale.

Partial adevarat  ;). Daca ai ochi de vultur, ipotetic, poti sa-ti dai seama daca esti in unghiul mort al celui din fata. Cum  :-/ Te uiti in retrovizoarea lui... daca in ea vezi mufa bizonului, inseamna ca treaba e reciproca si-ti vede si el mufa.  :D
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 01.Iul.2010, 10:19:45 a.m. »
daca in ea vezi mufa bizonului, inseamna ca treaba e reciproca si-ti vede si el mufa.  :D
Ca sa fii sigur, ar trebui sa-i vezi ochii dar, te apropii prea mult de "dorsalul" lui. ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #16 : 01.Iul.2010, 11:23:14 p.m. »
Si daca dati in trafic peste un cocalar cu folii pe geam, cat degetul de groase, ii mai vedeti voi nanaul... poimarti. Am ajuns la concluzia ca atunci cand ai colacul in mana, nu trebuie sa te bazezi de cat pe tine si pe masina. Iar o vizibilitate cat mai buna in jurul masinii te scuteste de mult stres.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

« Răspuns #17 : 02.Iul.2010, 09:46:04 a.m. »
nu trebuie sa te bazezi de cat pe tine si pe masina. Iar o vizibilitate cat mai buna in jurul masinii te scuteste de mult stres.

Corect!

Dar problema se puna daca oglinda pentru unghi mort chiar ajuta la aceasta vizibilitate sau e iluzie data de faptul ca vezi si campia/dealul din laterale [lucru pe care il sustin eu :) nu aruncati cu rosii, e parere strict personala]

Offline Laurentiu

« Răspuns #18 : 02.Iul.2010, 09:48:47 a.m. »
Dar problema se puna daca oglinda pentru unghi mort chiar ajuta la aceasta vizibilitate sau e iluzie ...
Eu zic ca te ajuta destul de mult daca te obisnuiesti sa faci diferenta intre cele doua imagini.
  • Suzuki SX4

« Răspuns #19 : 02.Iul.2010, 09:58:22 a.m. »
pai sa ataseze un moderator si un "poll a post".. Cu/Fara oglinda unghi mort si stabilim si dilema :)