Autor Subiect: Oglindă pentru unghi mort  (Citit de 9922 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline LGD

Oglindă pentru unghi mort
« : 27.Iun.2010, 11:48:45 p.m. »
M-am păcălit de câteva ori la schimbarea benzii din cauza unghiului mort şi am zis să cumpăr o oglindă care să-mi permită să mai elimin câte ceva din el (Blind Spot Mirror).
Am găsit la Selgros, în afara chinezărismelor de 3-4 lei una Made în Germany la aprox 20 lei/buc (http://www.hrautocomfort.de/eng/ Artno.: 187/86/70  EAN-No.:4000444230243 78 x 40 x 5 mm) care se fixează cu adeziv la extremitatea celei existente.
Aţi testat-o careva ? Aţi găsit ceva mai bun?
Văd că la multe dintre celelalte de pe respectivul site scrie "eliminates the blind spot by 100%" şi "suitable even for electric mirrors and mirrors which can be adjusted from the inside", la unele chiar "flexibly adjustable". Cât contează în cazul de faţă? Am luat doar una şi într-adevăr asta nu elimină total unghiul mort, în plus ia cam mult din suprafaţa celei actuale.
Să caut mai bine două cu specificaţiile de mai sus, eventual cu dimensiuni mai mici (eventual una cu MINI SOCKET - takes up only 5 % of the mirror surface gen Artno.: 187/81 :-?)?
  • SX 4 1.6 VVT 4WD (2010)

Producător: urban:8.2; extra urban:5.5 ; combined:6.5( l/100 km); CO2:149g/km

Offline miocrl

Re: Oglindă pentru unghi mort
« Răspuns #1 : 28.Iun.2010, 07:54:54 a.m. »
ce am mai vazut erau unele rotunjite - convex astfel incat sa vezi chiar tot. nu am folosit.

asa ceva ai vazut si tu? in link-ul tau nu am reusit sa o gasesc.

http://www.splung.com/content/sid/4/page/convexmirrors

presupun ca ce ai luat tu este una mica rotunda aplicata pe cea existenta: http://www.jcwhitney.com/wireless-turn-signal-convex-mirrors/p2024569.jcwx

eu as opta pt una mare: http://www.iowa80.com/DirectionsWEB/webcart_productDisplay.php?itemdesc=Stainless+Steel+Convex+Mirror+4%22+X+8%22&itemid=28228

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

« Răspuns #2 : 28.Iun.2010, 08:55:50 a.m. »
Pe mine m-ar deranja teribil sa am inca o oglinda care sa imi arate campia/dealurile din lateral. Nu am avut niciodata probleme cu blindspot-ul pentru ca mai mereu am imagine de ansamblu a traficului in sensul ca atunci cand depasesc ma asigur atat in oglinda centrala cat si in cele laterale si nu fac depasiri/schimbari de banda BRUSTE. Daca nu faci miscari brutale si semnalizezi macar cu 2-3 secunde inainte sa a face miscare nu exista problema blindspot. Totusi am vazut multe femei care detin asa ceva. O fi o masura de siguranta in plus. Eu personal nu o vad ;)

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #3 : 28.Iun.2010, 02:18:44 p.m. »
Daca schimb banda si sunt nesigura, arunc o privire scurta peste umar, cat sa-mi fie clar daca chiar mai e o masina acolo sau nu.

Cum spune si @Alex, daca nu schimbi banda prea brusc, ar trebui sa fie OK si fara oglinda in plus. :) Acum, fiecare cu ce se simte in siguranta.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #4 : 28.Iun.2010, 07:31:38 p.m. »
Cred ca oglinda d-aia despre care zici tu, de 20 de lei din Selgros, am de un an si ceva, cam din aceleasi motive, sau mai bine zis de frica lor. Pana acum nu a cazut de acolo, nu s-a matuit, iar ca functionalitate e chiar foarte buna. E putin incomod la inceput, ca nu mai ai oglinda la fel de mare, dar se rezolva in cateva zile. Despre cele rotunde.... mi se par cam mici si nu sunt din sticla.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline LGD

« Răspuns #5 : 28.Iun.2010, 10:36:48 p.m. »
Ar mai fi http://www.hrautocomfort.de/eng/produkte.php?link=art&index=554_1199care e şi reglabilă.
Pentru a ajunge la modelele respective folosiţi Search by article no.în dreapta sus şi evident introduceţi  Artno. indicat. Găsiţi toate oglinzile producătorului respectiv la http://www.hrautocomfort.de/eng/produkte.php?link=menu&index=531_1182, aveşi acolo şi Blind spot mirror, dar şi blind spot mirror inside(deci variante de interior). Importatorul în România e www.ados.ro, voi încerca să le dau un telefon să vedem pe unde găsim o gamă mai largă de produse, că la Selgros am găsit-o doar pe prima indicată.
Eu am avut o experienţă interesantă chiar şi cu un chinezărism micuţ dar reglabil o lipisem în unghiul corect şi chiar dacă finisajul prost nu dădea o imagine prea clară, sesizam în majoitatea cazurilor când aveam o maşină în unghiul mort(în funcţie de culoarea maşinii şia aimaginii din oglinda mare). Un prieten spunea că el avut montată doar pe dreapta, simte nevoia oglinzii doar al revenirea pe banda I. cum are o oglindă lungă, s-ar putea să i-o dau pe cea de la Selgros, ei pe instrucţiuni o recomandă pentru această formă a oglinzii.
« Ultima Modificare: 29.Iun.2010, 09:52:36 a.m. de ..::Khaos::.. »

Offline LGD

« Răspuns #6 : 29.Iun.2010, 02:47:02 p.m. »
Importatorul în România e www.ados.ro, voi încerca să le dau un telefon să vedem pe unde găsim o gamă mai largă de produse, că la Selgros am găsit-o doar pe prima indicată. [...]
Am sunat la Ados Trading, distribuie produsele prin Cora, Selgros şi OMV, dar nu aduc decât modelul pe care l-am găsit eu în Selgros (187/86) şi un model pentru montat la interior, pe ...parasolar, probabil mai mult ca să tragi cu ochiul la copii din spate - Safety mirror 'CONVEX BABY GUARD' -187/31 http://www.hrautocomfort.de/eng/produkte.php?link=art&index=572_1211

Offline adrian_r5

« Răspuns #7 : 29.Iun.2010, 03:02:01 p.m. »
Da' cu acest tip de oglinda auxiliara (am vazut asa ceva pe masinile de scoala) nu se obtine acelasi efect de reducere a unghiurilor moarte  :-/

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline LGD

« Răspuns #8 : 29.Iun.2010, 10:22:41 p.m. »
Am văzut azi la Ciclop un catalog (ceva cu spot la sfârşit) în care era o pagină cu oglinzi care arătau identic celor de la hr ! Doar că erau made in china, primesc vineri. evident preţurile sunt mai mici, sunt curios dacă primesc şi modelul pe care îl am de la Selgros să le pot compara. Era inclusiv oglinda de mai sus pe-acolo :)
« Ultima Modificare: 29.Iun.2010, 11:19:12 p.m. de hugbear »

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 30.Iun.2010, 11:13:30 a.m. »
Da' cu acest tip de oglinda auxiliara ...
Eu as spune ca e cel mai bun sistem de prindere a oglinzii pt eliminarea unghiului mort. O poti pozitiona independent de oglinda normala a masinii - asta in faza in care oglinda normala se poate orienta independent de rama.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!