Autor Subiect: Stiri pe scurt...  (Citit de 354560 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline MariusS

Re: Stiri pe scurt...
« Răspuns #2160 : 21.Feb.2018, 10:08:48 a.m. »
ICCJ: Nu poți contesta sancțiunile rutiere folosindu-te de marja de eroare a aparatelor radar

Text:
Acele erori maxime de măsurare ale aparatelor radar, așa cum sunt reglementate prin act normativ, sunt relevante doar când respectivul aparat e verificat și omologat de autorități pentru a intrat pe piață, potrivit unei decizii recente a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ). Asta înseamnă că șoferii nu se pot prevala de ele pentru a contesta sancțiunile pentru depășirea limitelor legale de viteză, pentru că marja de eroare legală nu e relevantă pentru momentul constatării contravenției rutiere.
http://www.scj.ro/750/5052/Comunicate-privind-deciziile-pronuntate-in-recurs-in-interesul-legii-in-cadrul-Completelor-pentru-so/Comunicat-privind-decizia-pronuntata-in-recurs-in-interesul-legii-in-sedinta-din-19-februarie-2018
  • Vitara 1.6 DDIS Spirit ALLGRIP

Offline hugbear

« Răspuns #2161 : 21.Feb.2018, 08:10:47 p.m. »
Acele erori maxime de măsurare ale aparatelor radar, așa cum sunt reglementate prin act normativ, sunt relevante doar când respectivul aparat e verificat și omologat de autorități pentru a intrat pe piață
[...]
 marja de eroare legală nu e relevantă pentru momentul constatării contravenției rutiere.
Ăștia-s tâmpiți, sau ce?! La verificare și omologare se DETERMINĂ marja de eroare a aparatului, marjă în care sunt presupuse că se încadrează TOATE măsurătorile făcute ulterior cu acel aparat!!! Dacă însă fraza-cheie este așa cum sunt reglementate prin act normativ, atunci acel act normativ trebuie modificat urgent în sensul acordării cu realitatea, pentru că așa cum reiese că e acum este „contra naturii” ca să zic așa. Altminteri, însăși noțiunea de „marjă de eroare” e desființată total, ÎCCJ decretând dumnezeiește că un aparat are capacitatea de a măsura cu eroare de zero virgulă zero =)). Alo, metrologia, furați curent?!
« Ultima Modificare: 21.Feb.2018, 08:23:13 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2162 : 02.Mar.2018, 08:14:32 a.m. »
Alt tronson de autostrada aproape gata (Sebes-Turda lot 3) are probleme. Specialiștii din Cluj zic ca este bun de receptie, cei din Capitală, ba! :-O
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ASZ

« Răspuns #2163 : 02.Mar.2018, 08:38:21 a.m. »
Alt tronson de autostrada aproape gata (Sebes-Turda lot 3) are probleme. Specialiștii din Cluj zic ca este bun de receptie, cei din Capitală, ba! :-O
Poate ca nu a ajuns inca la Bucuresti comisionul ???? :)))))

Offline enicky

« Răspuns #2164 : 02.Mar.2018, 09:37:54 a.m. »
   "O echipă românească a fabricat prima locomotivă hibrid: „Evită în totalitate poluarea
     „Este cea mai evoluată locomotivă din lume din punct de vedere al acţiunii hibride. Este o inovare, atât ca soluţie, cât şi model de business, pentru că poate fi dat kitul pentru cel din Germania, Austria, Elveţia care vrea să îşi înlocuiască varianta clasică.”
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2165 : 02.Mar.2018, 09:43:20 a.m. »
O stire din care nu se intelege nimic. Dacă nu polueaza deloc, generatorul care încarcă bateriile ce energie foloseste?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #2166 : 02.Mar.2018, 09:51:12 a.m. »
  "„Locomotiva funcţionează pur pe baterii, cel mai economic mod de operare. Mai are şi generatorul pentru încărcarea bateriilor, dar ea funcţionează tracţiunea mare doar pe sistemul de baterii li-ion 400 de volţi.”

Cred ca n-ai citit cu atentie ! Este hibrid, generatorul este pe motorina.
 Bine ar fi sa se produca la NOI. Dar ca multe altele, ori se va vinde, ori va ramane la stadiul de prototip.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline JMu

« Răspuns #2167 : 02.Mar.2018, 10:05:47 a.m. »
Ba cred că a citit destul de bine, tocmai de aia și comentariul. :)
Cu ce o fi mai "verde" decât una electrică cu pantograf? În plus (corectați-mă dacă greșesc) din ce știu eu nici la locomotivele diesel nu se folosește motorul termic conectat direct la trenul de rulare, ci tot folosind un generator electric. Care ar fi avantajul, că poate să meargă o distanța (scurtă?) doar electric? O fi mai eficient oare, cu greutatea bateriilor adăugată?
Știrea asta îmi sună ca alea în care se tot depășea producția de porumb la hectar...
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

The following users thanked this post: NicNic

Offline enicky

« Răspuns #2168 : 02.Mar.2018, 10:25:24 a.m. »
...Știrea asta îmi sună ca alea în care se tot depășea producția de porumb la hectar...
    Eu am vazut si partea umana... probabil ca au muncit niste oameni la acest proiect(cum ai muncit si tu la aplicatie).
    Probabil  daca proiectul era german, altele ar fi fost reactiile... :-?

Offline NicNic

« Răspuns #2169 : 02.Mar.2018, 10:38:21 a.m. »

O stire din care nu se intelege nimic. Dacă nu polueaza deloc, generatorul care încarcă bateriile ce energie foloseste?

Motorina. Pe langa faptul ca el foloseste ca sursa primara energie din combustibil conventional, avem un sistem energetic cu randament mai scazut. Consecinta: poluare mai ridicata. (ca sa completez rautacios, sper ca nu au pus un motor diesel recuperat de la vreo Raba).

Daca proiectul era german, probabil ca se gandeau cum sa puna niste panouri fotovoltaice ca sursa primara de energie ....

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!