Autor Subiect: Stiri pe scurt...  (Citit de 354743 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Stiri pe scurt...
« Răspuns #920 : 24.Mar.2011, 10:47:24 a.m. »
Dar cu nesemnalizarea esti de acord ?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #921 : 24.Mar.2011, 10:53:07 a.m. »
Cred ca in curand o sa se scoata toate regulile de circulatie, tot nu se respecta.O sa avem trafic ca in India. :D
Go Terios!!!:)

Offline shpeedy

« Răspuns #922 : 24.Mar.2011, 11:38:06 a.m. »
@Bogdanb: chiar nu pozez in cetatean model, dar atata vreme cat vad cum se circula in tari ca Germania si Austria (nu pentru ca acolo cetatenii ar fi prin definitie corecti, ci pentru ca acolo legea se aplica), nu vad de ce nu s-ar putea circula la fel si in tara mea. In fond - prin taxele si impozitele percepute - platesc bani frumosi statului. Pentru ce ???

Hai sa luam pe rand cateva din noile prevederi:
-    Depăşirea cu maxim 20km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv;
In caz ca nu stiai, distanta de franare de la viteza de 70km/h este dubla fata de cea de la viteza de 50km/h; nu cred ca ai vrea sa fii tu sau cineva drag tie (Doamne fereste!) in calea unuia care se gandeste ca nu pateste nimic daca o calca pana la 70km/h.
-    Nerespectarea obligaţiei de semnalizare a manevrei de schimbare a directiei de mers;
Asta mi se pare cea mai grava in conditiile in care numarul celor care mai semnalizeaza la schimbarea directiei de mers este depasit de cei care nu semnalizeaza. De ce sa ma stresez eu sa anticipez ce vrea sa faca fiecare bizon co-participant la trafic.
-    Folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii, cu execepţia celor prevăzute cu dispozitive de tip “mâini libere”;
Cati nu vad care vorbesc la mobil cu o mana si conduc cu cealalta si ori se misca haotic cu viteze inconstante si fara semnal, ori pur si simplu trec peste pietoni sau peste culoarea rosie a semaforului, pentru ca ei nu sunt atenti (apropo, daca sunt barbati e cu atat mai grav - studiile au demonstrat ca barbatul, prin constructia creierului, nu e in general multi-tasking, el neputand sa faca bine doua lucruri simultan ;)). In plus, un hands-free basic - daca nu a venit inclus cu telefonul - costa pina in 50 RON.

Cu riscul de a starni antipatii, eu ti-am expus argumentele pentru care aprobarea legii mi se pare o ineptie. Sper sa poti face si tu la fel, in sprijinul afirmatiei tale.
« Ultima Modificare: 24.Mar.2011, 11:51:34 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Silfax

« Răspuns #923 : 24.Mar.2011, 11:40:11 a.m. »
Si eu cred ca aceasta propunere da "verde" la  bizoni, care si asa nu prea se sinchisesc de regulamente. De exemplu cred ca depasirea cu 20km/h a vitezei legale nu este o abatere minora (parerea mea). Poate daca se constata o scadere considerabila a numarului de accidente datorate vitezei excesive - a se citi - triumful ratiunii asupra instinctului la noi romanii, as fi inteles asemenea masuri. Dar istoria ne arata ca nu se face cu duhul blandetii civilizarea unei natiuni fie si in materie de circulatie, ci prin masuri coercitive. A se aduce aminte ce cuminte incepuse sa circule lumea la aparitia radarelor noi...

LE Shpeedy ai fost mai "speedy" decat mine la postat, sper sa nu para ca iti repet parte din idei ;)...
« Ultima Modificare: 24.Mar.2011, 11:44:23 a.m. de Silfax »
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline BXXENL

« Răspuns #924 : 24.Mar.2011, 12:34:46 p.m. »
Pai nu poti merge cu 70 decat o data, a 2-a oara iei amenda. In plus, daca te prind de acum in colo cu 51km/h pe limita de 50 VEI LUA AVERTISMENT, iar a 2-a oara amenda!. Pe cand acum daca te prindeau de 1000 de ori cu 51 la ora, nu-ti facea nimeni nimic.
« Ultima Modificare: 24.Mar.2011, 01:03:34 p.m. de BXXENL »
  • SX4 1.5
Alex

Offline sfichiu

« Răspuns #925 : 25.Mar.2011, 07:18:52 p.m. »
  • VITARA S ,Matiz

Offline edy70

"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline sfichiu

« Răspuns #928 : 28.Mar.2011, 10:25:05 p.m. »
Romanii dezvolta un adevarat paradis fiscal cu inmatricularile auto din Bulgaria

Cand s-a pomenit cu taxele aberante la inmatricularea masinilor, omul econom a inceput sa traga cu coada ochiului la bulgari. Diferenta era simtitoare, dar treaba s-a dovedit din start complicata.

Sunt probleme de transport, trebuie sa te descurci cu formalitatile si cutumele bulgaresti si - nu in ultimul rand - sa vorbesti cu ei. Noi nu stim bulgareste, ei nu prea stiu englezeste, capitol la care, de altfel, si noi silabisim.

Baietii destepti stiu sa profite de regulile romanesti

Ca urmare, guvernul nu s-a speriat la ideea ca se vor duce romanii peste Dunare, sa-si inmatriculeze acolo masinile. "Isi dau cu dreptu-n stangu'" - si-o fi zis in barba domnul Boc.

Intre timp, ceea ce era normal sa se intample, s-a intamplat: pe internet au aparut puzderie de societati, cu acte in regula, plus tot felul de particulari pe cont propriu, care se ofera sa te inmatriculeze in Bulgaria, cat ai zice peste.

Platesti taxele bulgaresti, platesti comisionul firmei, plus cheltuielile de deplasare si tot ramai cu un castig frumusel, fata de cat ai plati in Romania, stand la cozi in acest sop.

Singura diferenta este ca, in loc sa sa-ti incaseze taxele fiscul romanesc, le incaseaza cel bulgaresc, fara coada.

Unele firme se lauda ca au inmatriculat pana acum cateva sute de masini si toate sunt pregatite sa inmatriculeze mai multe mii de aici incolo, daca guvernul continua sa le ofere pe tava asemenea oportunitate neasteptata.

Sunt avantaje pe toata linia

Avantajele inmatricularii in Bulgaria le aflam chiar din site-urile cu pricina, dar si din site-urile serviciilor de circulatie din Bulgarie - pentru cine se descurca in aceasta limba. Urmatoarele impozite si taxe sunt mai mici la ei decat la noi:

1. Taxa de poluare

2. Norma de poluare

3. Impozitul annual

4. Asigurare

5. ITP

6. Cartea verde

7. Rovigneta (pentru unele tipuri de masini)

Ce servicii ofera firmele intermediare?

Multimea serviciilor confirma ca treaba nu-i usoara si ca e hazardat sa incerci pe cont propriu. Fireste, serviciile nu sunt toate la fel. Fiecare firma isi prezinta ofertele cat mai tentant. Urmatoarele insa nu lipsesc din nici una:

Intocmirea actelor necesare Inmatricularii la PL - KAT (Politia Bulgara).

Intocmirea actelor de vanzare - cumparare si a procurii (inclusiv legalizarea notariala si traducerea lor).

Incheierea politei de asigurare.

Obtinerea certificatului ECO.

Transportul autoturismelor sau autoutilitarelor cu numere provizorii sau avand numerele de inmatriculare expirate.

Reinnoirea politei de asigurare si a Certificatului ITP la PL - KAT (Politia Bulgara) - cand acestea expira.

Insotirea in Bulgarea a proprietarului masinii pe toata perioada desfasurarii formalitatilor de inmatriculare.

Insotirea proprietarului si indrumare la: Intocmirea actelor notariale, traducerea actelor si documentelor necesare Inmatricularii.

Insotirea proprietarului la intoarcerea catre Romania -- pina in Constanta

Cu ce s-a ales fiecare participant la acest teatru:

* Automobilistul s-a ales cu o economie.

* Firma intermediara s-a ales cu comisionul, atat la inmatriculare, cat si la plata impozitelor pe parcurs.

* Guvernul s-a ales cu impozitele pe care nu le-a mai incasat deloc, ca urmare a masurilor luate pentru cresterea incasasrilor la buget.

* Bulgarilor le-au crescut incasarile la buget, fara sa faca ei vreun efort. L-am facut noi singuri :D :ceas:
  • VITARA S ,Matiz

Offline bogdanb

« Răspuns #929 : 29.Mar.2011, 10:46:02 a.m. »
... Dar ne suparam cand cineva ne zice ca suntem atat de prosti incat ne dam in cap singuri.
Probabil ca doar in cele mai obscure tari africane sunt concesionate strainilor sistemul energetic, resursele subsolului,  sistemul bancar, samd... :(
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)