Autor Subiect: Stiri pe scurt...  (Citit de 354510 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Go Terios!!!:)

Offline bogdanb

Re: Stiri pe scurt...
« Răspuns #311 : 20.Nov.2009, 06:53:28 p.m. »
din cate inteleg vor sa promoveze un fel de webPC, in genul conceptului incercat de (parca) Oracle prin '96. Daca atunci nu a prins, internetul "public" fiind la inceputuri, asta chiar s-ar putea sa aiba succes.
Ma intreb de ce nu s-or fi gandit sa intre pe piata softurilor de GPS, unde un spirit inovator ca al lor ar gasi nenumarate moduri de exprimare - de ex. integrarea datelor citite de la sateliti pe o harta Google Earth.
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #312 : 20.Nov.2009, 07:12:52 p.m. »
Este, este :D Ete!
Eu d-abia sa-l vad ruland pe al meu telefon :D
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #313 : 21.Nov.2009, 05:25:42 a.m. »
[...] in genul conceptului incercat de (parca) Oracle prin '96. Daca atunci nu a prins, internetul "public" fiind la inceputuri, asta chiar s-ar putea sa aiba succes.
Ideea e un pic mai veche...de prin anii 70 cand se foloseau mainframe-uri si "dumb terminals". De-a lungul timpului multi au zis ca treaba asta careia acum i se zice "cloud computing" e cea mai tare treaba de la inventarea calculatorului. 40 de ani de evolutie in domeniul calculatoarelor si ne intoarcem de unde am plecat. Eu nu cred ca o sa prinda nici de data asta. E posibil sa atinga un 5% (maxim) din piata sistemelor de operare in cativa ani, ceea ce nu e putin, dar nici nu e o revolutie.

Daca ar accepta ca sistemul lor de operare sa ruleze si aplicatii native (un open office, un gimp, firefox, messenger etc.) si nu ar mai trage de utilizatori sa-si tina toate datele personale pe serverele google, ar avea mai mult succes. Chiar ei au zis la prezentare ca sistemul de operare nu se adreseaza utilizatorilor business si tinand cont de faptul ca daca iti pica netul sau esti undeva unde nu ai net nu ai acces nici la datele tale...
Dupa anuntul facut de google joi am ramas profund dezamagit; se pregatesc sa scoata inca o distributie de linux pe care nu ai voie sa instalezi aplicatii si nu poti sa o folosesti pe un calculator cu hard disk. WTF???
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline bogdanb

« Răspuns #314 : 21.Nov.2009, 10:13:34 p.m. »
Sa mai privim putin chestiunea si implicatiile ei. Concepte tip Mainframe se folosesc si astazi, vezi collaborative work, sharing de informatii, etc... Intr-un mediu corporate e OK, toate sucursalele, din toate tarile sa vorbeasca o limba comuna, sa foloseasca template-uri  comune si in general spalarea creierului sa fie completa, in scopul dezindividualizarii salariatului (redus la o simpla "resursa") si cresterea profitului corporatiei.
In schimb, conceptul Web PC e un pas inainte catre sclavagismul modern: Tu ca individ sa nu poti sa folosesti orice aplicatie vrei (si in general orice resursa vrei), ci doar ce ti se pune la dispozitie. Astfel, se poate monitoriza foarte exact ce folosesti, intre ce ore, care iti sunt obiceiurile si modul de lucru, etc...
In concluzie, eu as zice ca intr-adevar tindem sa ne intoarcem de unde am plecat... dar nu doar cu 40 de ani, ci cu 2000 in urma!

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #315 : 21.Nov.2009, 10:54:38 p.m. »
E drept ca in mediul business se folosesc astfel de solutii (vezi citrix), dar firmele isi tin datele in datacenter-ul lor, nu undeva in norisorul google despre care nimeni nu stie prea multe. Cum as putea sa am incredere ca google nu arunca un ochi prin datele firmei? Cine imi garanteaza asta? Sistemul de operare e open source, dar tot ce e in spate e un secret tare bine pazit.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline zooky

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 468
  • Gen: Femeie

Offline hugbear

« Răspuns #317 : 01.Dec.2009, 08:55:48 p.m. »
WTF!!! :( Se pare ca nu mai avem mult si-o sa ne indopam cu delicioase cotlete de sinteza  X-(:

Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Leutz

« Răspuns #318 : 01.Dec.2009, 09:02:53 p.m. »
Long live ... STAR TREK.
Salut  :-O apropierea acelor timpuri in care o sa spunem:
- Hmmm, as maca o portocala. Computer, synthetise !!

Oricum, apreciez exceptia de la regula: "Researchers from The Netherlands"  :)
De obicei incepea cu "Cercetatorii australieni ..."
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline bogdanb

« Răspuns #319 : 01.Dec.2009, 10:26:53 p.m. »
Sau mai nou, "Cercetatorii britanici..." :D