Autor Subiect: Stiri pe scurt...  (Citit de 354537 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Stiri pe scurt...
« Răspuns #2170 : 02.Mar.2018, 11:20:50 a.m. »
@enicky : asa e cu granturile de cercetare: ele trebuie castigate de cineva. Si ca evaluatorii sa fie impresionati si sa puncteze cat mai bine, cei care scriu proiectul accentueaza anumite calitati pe care produsul proiectului lor le va avea, respectand la sange pachetul de informatii al competitiei de grant-uri.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #2171 : 02.Mar.2018, 12:00:21 p.m. »
O stire din care nu se intelege nimic....
Cu ce o fi mai "verde"..... din ce știu eu nici la locomotivele diesel nu se folosește motorul termic ...
Motorina....., avem un sistem energetic cu randament mai scazut. Consecinta: poluare mai ridicata. (ca sa completez rautacios,...
@enicky : asa e cu granturile de cercetare: ele trebuie castigate de cineva. ....
                    Acum, am recitit  aprecierile voastre si ce pricep eu ar fi ca locomotiva asta hibrid(care n-ar fi hibrid!), este de fapt o gogoasa fasaita pe care s-a cheltuit inutil 3,5mil. lei. Gresesc?
  (Recunosc, aseara m-am culcat la o ora cam mica si sunt cam obosit. :) )
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline JMu

« Răspuns #2172 : 02.Mar.2018, 12:05:34 p.m. »
    Probabil  daca proiectul era german, altele ar fi fost reactiile... :-?
Nu, nici vorba. Sunt departe de a fi fan Jermania sau anti-român, altfel aș fi cumpărat altă marcă de mașină. Și în momentul ăsta îți spun sincer că aș lua fără să stau pe gânduri Dusterul nou dacă nu ar fi S-Cross.

E foarte bine să vedem și partea umană, dar hai să nu încurajăm orbește proiecte stupide. Diferența față de mine și aplicația mea este că eu am făcut-o pentru mine și doar atât - nu mă aștept să o vând în Germania, Austria și Elveția, iar apoi să fiu dezamăgit dacă nu se întâmplă. Eventual să mă și plâng de ăia care găsesc găuri în proiectul meu. Dacă faci un proiect dintr-un capriciu, că așa vrei tu, Elon Musk style, nu te aștepta să fie un succes comercial clar de la început. Dacă vrei să fie un succes comercial, caută o problemă și rezolv-o. Ori la locomotiva în cauză eu tot nu înțeleg ce problemă rezolvă și unde inovează. 

L.E.: Uite, le dau eu o idee de promovare - locomotiva poate funcționa complet electric în interiorul orașelor (până ajunge în gară și după ce pleacă din gară) astfel încât reduce poluarea din orașe. Deși per total ea nu poluează mai puțin, măcar nu mai poluează în orașe. Și la asta adăugăm o statistică cu câte orașe din lume au gări/linii în care nu poate intra o locomotivă cu pantograf, deci ajunge doar una diesel.
  • S-Cross 1.4 Boosterjet MT Allgrip 2017 / Clio 1.2 TCe MT 2017

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2173 : 02.Mar.2018, 12:39:33 p.m. »
Este exact modul de exploatare la care m-am gandit si eu. Afara din oras cu motorul diesel, iar in gari cu cel electric.
In mod sigur si realizatorii proiectului au punctat modul asta de operare. Pe mine m-a deranjat modul jurnalistuui de a prezenta stirea, fara sa inteleaga pre multe din ea. Iar nea mecanicul de locomotiva de la final a pus cireasa pe tort. 
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #2174 : 02.Mar.2018, 02:09:59 p.m. »
   Din explicatiile lor am inteles ca functioneaza pur pe baterii, doar generatorul care le incarca este motor normal.
  Ciudat este ca noi ne asteptam la mai multe detalii tehnice, dar nu le dau.
  Totusi ne lansam, cred eu, in prea multe discutii teoretice, mai putin la concret.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ariciul

« Răspuns #2175 : 02.Mar.2018, 02:19:25 p.m. »
Pai care concret din moment ce s-au scumpit la detalii?  :-/
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #2176 : 05.Mar.2018, 10:58:18 a.m. »
Un rezultat la referendum care chiar dacă mă arde la buzunar îmi certifică că majoritatea elvețienilor încă au conștiință publică. Ceea ce nu poate decât să mă bucure.

Elvetienii au respins, prin referendum, desfiintarea taxei radio-tv. Aceasta este de 451 de franci pe an

http://mobile.hotnews.ro/stire/22323017

PS. O corecție la articol, SSR nu este un post radio tv ci este o instituție publică ce reunește numeroase posturi radio și TV emise în cele patru limbi oficiale din Elveția.

Offline boga81

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline enicky

« Răspuns #2178 : 06.Mar.2018, 04:52:19 p.m. »
   S-a mai comentat si aici subiectul (tarife de incarcare) ! :)

In alta ordine de idei :

Costuri mai mici între operatorii mobili de la 1 mai 2018
   "ANCOM a dezbătut și agreat împreună cu industria de comunicaţii electronice reducerea cu 12,5% a tarifelor de terminare a apelurilor la puncte mobile, de la 0,96 eurocenţi/minut la 0,84 eurocenţi/minut, începând cu data de 1 mai 2018.  Măsura este tranzitorie, până la finalizarea unui nou model de cost.“Odată cu această reducere a tarifelor între operatori, companiile vor fi motivate să opereze la costuri cât mai eficiente, lucru care va încuraja concurența și care se va reflecta și în prețurile plătite de utilizatori pentru apelurile în rețelele mobile”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM."

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #2179 : 08.Mar.2018, 01:08:50 p.m. »

Să știe tot bizonul unde poate sa o calce, legea trebuie respectată doar acolo unde e poliția. 

Propunerea legislativă privind instalarea radarelor exclusiv pe mașinile care poartă însemnele Poliției, raport favorabil în Comisia Juridică a Senatului

"dispozitivele fixe sau mobile destinate măsuării vitezei se vor instala exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisuri și însemnele distinctive ale poliției rutiere. Mai mult, dispozitivele mobile (tip pistol) destinate măsurării vitezei se vor utiliza la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere”

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/propunerea-legislativa-privind-instalarea-radarelor-exclusiv-pe-masinile-care-poarta-insemnele-politiei-raport-favorabil-in-comisia-juridica-a-senatului-17903174

A fost votată în Senat aberația de mai sus.  Nu mă aștept ca capetele luminate (cacofonie intenționată) din Camera Deputaților sa o respingă.  :(