Autor Subiect: Stiri pe scurt...  (Citit de 354667 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
Re: Stiri pe scurt...
« Răspuns #1760 : 27.Oct.2016, 02:11:50 p.m. »
Cat de tare trebuie sa fii...

https://www.realitatea.net/circulatie-blocata-pe-4-linii-de-tramvai-in-capitala-motivul-o-masina-parcata-pe-linia-de-tramvai_1997087.html

Asta pentru ca la noi, in multe situatii, legea protejeaza mai mult pe "agresori" decat pe "victime". :(
Se pare ca nu exista prea mult temei legal sa te atingi de masina aluia si sa i-o muti chiar si un metru. Isi va lua doar o amenda contaventionala, relativ nesemnificativa fata de impactul produs. Dar ar putea RATB-ul, sau Primaria sa-l dea in judecata si sa ceara despagubiri pentru pierderile pricinuite de intreruperea circulatiei tramvaielor. Cred ca n-ar putea acoperi pretentia cu valoarea masinii.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline Laurentiu

« Răspuns #1761 : 27.Oct.2016, 02:12:40 p.m. »
Inca nu e in vigoare ...
Poate le da prin cap sa modifice legea si sa se faca asigurarea nominal si nu pe numar de inmatriculare.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Cosmin09

« Răspuns #1762 : 27.Oct.2016, 02:15:39 p.m. »
Mda...asta ziceam si eu intr-un post din "Asigurare RCA". Cred ca ar fi cea mai buna masura.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline aleksanders

« Răspuns #1763 : 27.Oct.2016, 02:31:29 p.m. »
Asta pentru ca la noi, in multe situatii, legea protejeaza mai mult pe "agresori" decat pe "victime". :(
Se pare ca nu exista prea mult temei legal sa te atingi de masina aluia si sa i-o muti chiar si un metru. Isi va lua doar o amenda contaventionala, relativ nesemnificativa fata de impactul produs. Dar ar putea RATB-ul, sau Primaria sa-l dea in judecata si sa ceara despagubiri pentru pierderile pricinuite de intreruperea circulatiei tramvaielor. Cred ca n-ar putea acoperi pretentia cu valoarea masinii.

e vorba de dosar penal - o sa iti caut legea - au mai fost cazuri care s-au ales cu dosare penale

am gasit
"Art. 92 din OUG 195/2002

(3) Organizarea sau participarea, în calitate de conducător de vehicul sau de animale, la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (3) se sancţionează blocarea cu intenţie a drumului public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic.

Asa cum precizeaza textul de lege indicat mai sus, vi s-a intocmit dosar penal pentru blocarea drumului public.
Sanctiunea este inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
In functie de probele administrate in faza de urmarire penala, vi se poate aplica o amenda administrativa."
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #1764 : 27.Oct.2016, 02:42:12 p.m. »
Ala e pepsi, la noi e haos maxim, nu mai respecta nimeni de nimic, nu se mai sta la rosu, politia e inexistenta complet de ani de zile. Traficul din Bucuresti e civilizat fata de ce e in Timisoara. Atat ca aici se claxoneaza mai putin
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline aleksanders

« Răspuns #1765 : 27.Oct.2016, 02:44:01 p.m. »
hai ca ne pacalesti cu poza aia - se vede ca e ruginita sina... nu prea mai trece tramvaiul pe acolo  :D
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #1766 : 27.Oct.2016, 02:48:24 p.m. »
Corect, nu putea trece de asta  :-))

• Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1767 : 27.Oct.2016, 02:54:01 p.m. »
Traficul din Bucuresti e civilizat fata de ce e in Timisoara.

Eu cred ca nu ai locuit destul in ambele orase.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #1768 : 27.Oct.2016, 02:55:12 p.m. »
e vorba de dosar penal - o sa iti caut legea - au mai fost cazuri care s-au ales cu dosare penale

am gasit
"Art. 92 din OUG 195/2002

(4) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (3) se sancţionează blocarea cu intenţie a drumului public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic.

Mersi pentru precizare. Doar ca am vazut in text un cavant care poate conta mult in stabilirea sanctiunii. In cazul ajungerii la judecator va trebui stabilita si dovedita intentia faptei. Altfel, individul sau individa poate scapa destul de usor.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline aleksanders

« Răspuns #1769 : 27.Oct.2016, 02:57:54 p.m. »
in bucuresti s-a ajuns la o alta faza - dupa ce iti ia fatza... se mai si opreste langa tine si te face nesimtit ca l-ai claxonat si te mai si intreaba daca ai cumva permis de pitesti  :popa: