Autor Subiect: Stiri pe scurt...  (Citit de 354734 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Stiri pe scurt...
« Răspuns #1600 : 20.Ian.2016, 12:06:07 p.m. »
...in loc sa se fi investit de la inceput in scoaterea lor in afara localitatilor.
De unde stii ca nu au luat fiinta ori marite satele in lungul drumurilor? Fiecare "satean" doreste sa aibe locuinta la strada (sosea) cu toate facilitatile (apa, canal, gaz, electricitate etc) asa ca s-a ajuns in situatia de a avea un sat (sate) cu casa una linga alta pe o intindere de 10-15...30 km.

Si pe linga toate astea va mai plingeti de mila ca strabateti tara asta in 18-20 de ore. Pt circulatia (pe drumurile europene) in siguranta si 30km/h e mare pt unii.  :) Ati uitat ca pt trecerile de pietoni, sensuri giratorii, intersectii etc exista un cod si un regulament de circulatie?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Silfax

« Răspuns #1601 : 20.Ian.2016, 12:36:36 p.m. »
Laurentiu, in opinia mea sunt doua aspecte convergente in ceea ce spui:
1. Transformarea DN'urilor in drumuri express, in paralel executarea centurilor ocolitoare pentru localitatile de pe traseu.
2. Pe baza directiilor de dezvoltare rutiera si urbana, intocmirea de PUZ'uri in localitatile de pe traseu, care sa tina cont de pastrarea regimului de viteza a drumului . Si astfel nici o problema cu dezvoltarea localitatilor.
Cred ca ar fi fost cea mai la indemana filozofie de urmat dupa revolutie. Dar nu s-a vrut deoarece din aceasta directie nu ar fi iesit atatia bani cat au iesit numai din studiile de fezabilitate ale autostrazilor.
In ceea ce priveste regimul de viteza de 70km/h, putea fi foarte bine implementat si cu legislatia actuala, asa cum de altfel a mentionat si @rex. Dar asa ne place noua sa facem cu totul altceva decat trebuie facut, doar de dragul interesului personal , sau pentru mimarea muncii...
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline hugbear

« Răspuns #1602 : 20.Ian.2016, 07:24:44 p.m. »
De unde stii ca nu au luat fiinta ori marite satele in lungul drumurilor?
Nu stiu daca ai fost atent, dar se discuta despre infrastructura moderna (minim drumuri nationale). Am eu asa... ca un fel de feeling ca astea au aparut la CEVA vreme dupa ce s-au pus vetrele localitatilor. Daca modernizarea fostelor ulite ar fi luat in calcul de la-nceput scoaterea DN-urilor in afara localitatilor (cu bretele de legatura catre intravilan), n-am fi fost in situatia asta. Eu asta am zis, nu sunt sigur ca tot asta ai inteles tu...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #1603 : 20.Ian.2016, 10:16:28 p.m. »
Mai degraba ar da o lege pentru reglementarea deplasarii pe banda 1 vs banda 2.
Viteza o "adaptez" singur la conditiile de drum, dar cand vezi o mortaciune ca si-a cumparat sosea..nu prea ai ce sa faci, mai nou esti si sanctionat.
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline hugbear

« Răspuns #1604 : 22.Ian.2016, 07:56:03 a.m. »
Deplasarea pe banda1 (sau pe partea dreapta a drumului) ESTE specificata de legea actuala...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline smadalin

• Sr. Member
« Răspuns #1605 : 22.Ian.2016, 08:30:24 p.m. »
Link? Eu nu stiu sa fie reglementata.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #1606 : 22.Ian.2016, 08:57:49 p.m. »
[quote CodulRutier]

SECTIUNEA a 2-a
Reguli pentru circulatia vehiculelor

1. Pozitii în timpul mersului si circulatia pe benzi

Art.41. - (1) Vehiculele si animalele, atunci când circula pe drumurile publice pe care le este permis accesul, trebuie conduse pe partea din dreapta a drumului public, în sensul de circulatie, cât mai aproape de marginea partii carosabile, cu respectarea semnificatiei semnalizarii rutiere si a regulilor de circulatie.
(2) Numerotarea benzilor de circulatie pe fiecare sens se efectueaza în ordine crescatoare de la marginea din partea dreapta a drumului catre axa acestuia. În cazul autostrazilor, banda de urgenta nu intra în numerotarea benzilor de circulatie.
(3) Daca un drum este prevazut cu o pista speciala destinata circulatiei bicicletelor, acestea, precum si mopedele vor fi conduse numai pe pista respectiva.

Art.42. - Când circulatia se desfasoara pe doua sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de catre conducatorii de vehicule în functie de intensitatea traficului si viteza de deplasare, având obligatia sa revina pe prima banda ori de câte ori acest lucru este posibil, daca aceasta nu este destinata vehiculelor lente sau transportului public de persoane.
[/quote]

Sent from my SM-T705 using Tapatalk

• Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: gabineg

Offline smadalin

• Sr. Member
« Răspuns #1607 : 22.Ian.2016, 10:18:43 p.m. »
Multumesc, am crezut ca e regula de bun simt si nu o lege.
Oricum ar fi, nu e respectata.

Offline NicNic

« Răspuns #1608 : 23.Ian.2016, 08:50:20 a.m. »
Am experienta unei situatii in care un polititst (militian, mai exact, pentru ca a trecut mult timp de atunci) a amendat un sofer de camion care mergea pe banda a doua, prima fiind libera. Era prin Bucuresti, pe un bulevard larg, sambata dimineata, cu trafic foarte, foarte scazut.
Atunci  nu stiam nici eu ca este reglementata situatia ....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #1609 : 23.Ian.2016, 07:57:10 p.m. »
Daca modernizarea fostelor ulite ar fi luat in calcul de la-nceput scoaterea DN-urilor in afara localitatilor (cu bretele de legatura catre intravilan), n-am fi fost in situatia asta.
Chestia asta nu obliga pe nimeni sa circule cu viteza maxima admisa (70km/h) ci sa nu o depaseasca. In plus, viteza de deplasare se adapteaza in functie de trafic, starea drumului, conditiile meteo si a aptitudinilor soferului.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!