Pusesem azi pe facebook asta
Cred ca raspunde partial la intrebarile tale...
E separat postul asta pentru ca sunt lucruri separate oarecum
Conso...varianta unui fumator la intrebarile respective:
1. Un fumator nu obliga un nefumator sa intre intr-un local in care se fumeaza.
2. Daca sotul fumeaza si sotia nu sau invers sau orice alta formula in care unul da si unul, exista variante in care amandoi ies bucurosi: intr-un local de nefumatori impreuna si intr-un local de fumatori separat. Daca eu joc fotbal si sotia handbal inseamna ca nu ne putem juca impreuna cu o minge?
3. Daca nu functioneaza inseamna ca fumatorii sunt de vina, nu cei care aplica legea sau cei care trebuie sa vegheze.
4. Asa cum un client se uita pe eticheta unui produs si alege un produs in functie de ingrediente, asa poate alege si localul in functie "ingredientele" lui. Suntem otraviti in multe alte moduri pe care nu le-am interzis.
5. La ora la care scriu aceste randuri, punctul 5 lipseste. Probabil Petreanu scrie dintr-un bar de fumatori si nu vede textul de la atata fum
6. Aici nu am un raspuns si are perfecta dreptate.
7. Nu a fost vorba de profitul patronilor niciodata. Socializare in spatiile publice are nevoie de ceva mai mult decat interzicerea fumatului ca sa dispara.
8. Comparatia fumatului cu alcoolul e depasita. Daca stau totusi sa ma gandesc, multe prostii se intampla si dupa ce consumi alcool.
9. Da..sunt cateva categorii de oameni care ar trebui sa plateasca asigurari de sanatate mai mari: fumatorii, alcoolicii, grasii, etc
10. Nu, nu vreau sa fumez oriunde, vreau doar sa fumez acolo unde sunt conditii sa pot fuma si vreau sa patronii sa poata avea posibilitatea sa imi asigure aceste conditii: separat total de nefumatori, izolat si fara sa fac pe altcineva sa sufere. Greu..dar vreau sa am posibilitatea asta.
Nu e un raspuns pentru Petreanu sau pentru Conso, nu imi permit eu asa ceva. E doar varianta unui fumator care nu exclude dreptul unui nefumator la o viata sanatoasa si linistita.
Oricum, dincolo de discutiile noastre nu se va schimba nimic cu legea asta, vreau doar sa transmit ca exista doua variante si ca poate adevarul e la mijloc si in cazul asta e mai usor sa interzici.