Autor Subiect: Stiri pe scurt...  (Citit de 354741 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Re: Stiri pe scurt...
« Răspuns #1560 : 16.Dec.2015, 08:42:22 p.m. »
Pusesem azi pe facebook asta

Cred ca raspunde partial la intrebarile tale...
« Ultima Modificare: 16.Dec.2015, 08:47:28 p.m. de cosontheweb »
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline aleksanders

« Răspuns #1561 : 16.Dec.2015, 08:45:04 p.m. »
Eu ca nefumator a trebuit sa suport fumul din anumite baruri intrucat nu exista locuri de nefumatori. Normal este sa existe in proportie egala locuri pt fumatori cat si pt nefumatori, dar nu poti declara localurile ca fiind doar pt fumatori. Un fumator intr-un local unde nu se fumeaza iese si trage o tigara, dar ca nefumator intr-un local de fumatori, mai iesi afara sa mai tragi o gura de aer.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Laurentiu

« Răspuns #1562 : 16.Dec.2015, 08:45:16 p.m. »
In capitalism, proprietarul face regula pe domeniul sau.  Romania e stat capitalist?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline aleksanders

« Răspuns #1563 : 16.Dec.2015, 08:47:46 p.m. »
Adevarat ai grait. In tarile nordice se aplica legea de ceva vreme. Poate rusia este mai aproape de ce graesti.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline ecodrive

« Răspuns #1564 : 16.Dec.2015, 09:12:10 p.m. »
@smadalin, e doar o chestiune de timp sa ne obisnuim cu ... alta normalitate.
Prefer principiul "tolerantei zero" aplicat in tarile care doar asa au reusit sa-si educe populatia, decat principiul mioritic "las' ca merge asa" care ne-a adus unde ne-a adus dupa 26 de ani de democratie originala.
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

The following users thanked this post: gabineg

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1565 : 16.Dec.2015, 09:18:45 p.m. »
In capitalism, proprietarul face regula pe domeniul sau.

Asta se intampla cu precadere in sclavagism si feudalism. In capitalism nu sunt domenii, ci companii si corporatii...

Pardon!E E domeniul de la Balc, unde se eutanasiaza in fiecare iarna mistreti. Atunci capitalistul devine nobil...
« Ultima Modificare: 16.Dec.2015, 09:20:32 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #1566 : 16.Dec.2015, 09:53:00 p.m. »
Simt ca nu m-am facut inteles.
Sunt total de acord ca nu trebuie sa sufere cei din jurul meu pentru ca eu fumez si e clar ca in majoritatea situatiilor se intampla asta cu toate masurile pe care eu(personal) le iau din respect si nu numai.

Daca acum vreau/trebuie sa ma intalnesc cu cineva care nu este fumator si vrea sa stam la un suc intr-un local in care nu se fumeaza nu am o problema. Am prieteni care nu fumeaza si mergem in localuri in care nu se fumeaza, nu e mare smecherie, imi sunt la fel de dragi si ma simt la fel de bine.

De la a face o alegere pana la a fi obligat e o diferenta mare. Ca nu reusesc autoritatile sa dea amenzi usturatoare celor care nu asigura locuri de nefumatori bine aerisite, asta e alta poveste.
De ce nu interzicem accesul copiilor in magazinele care vand dulciuri sau de ce nu interzicem dulciurile total?

O mica gluma(sau nu) :)

X: Nu imi plac tiganii!
Y: Esti rasist!
X: Asta e discriminare!
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1567 : 16.Dec.2015, 10:02:17 p.m. »
Eu sunt fumător pasiv "captiv".  La serviciu nu fumează nimeni (incredibil, dar adevarat). Acasă fumează nevasta. Chiar dacă permanent este cate-un geam deschis, tot inhalez câte ceva. Cel mai mult mă supară când mergem la o masa, petrecere, reuniune, la care sunt obligat sa stau în smog.  Când mă întorc acasă arunc toate hainele în mașina de spălat.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #1568 : 16.Dec.2015, 10:26:43 p.m. »
Pusesem azi pe facebook asta

Cred ca raspunde partial la intrebarile tale...

E separat postul asta pentru ca sunt lucruri separate oarecum :)

Conso...varianta unui fumator la intrebarile respective:

1. Un fumator nu obliga un nefumator sa intre intr-un local in care se fumeaza.
2. Daca sotul fumeaza si sotia nu sau invers sau orice alta formula in care unul da si unul, exista variante in care amandoi ies bucurosi: intr-un local de nefumatori impreuna si intr-un local de fumatori separat. Daca eu joc fotbal si sotia handbal inseamna ca nu ne putem juca impreuna cu o minge?
3. Daca nu functioneaza inseamna ca fumatorii sunt de vina, nu cei care aplica legea sau cei care trebuie sa vegheze.
4. Asa cum un client se uita pe eticheta unui produs si alege un produs in functie de ingrediente, asa poate alege si localul in functie "ingredientele" lui. Suntem otraviti in multe alte moduri pe care nu le-am interzis.
5. La ora la care scriu aceste randuri, punctul 5 lipseste. Probabil Petreanu scrie dintr-un bar de fumatori si nu vede textul de la atata fum :)
6. Aici nu am un raspuns si are perfecta dreptate.
7. Nu a fost vorba de profitul patronilor niciodata. Socializare in spatiile publice are nevoie de ceva mai mult decat interzicerea fumatului ca sa dispara.
8. Comparatia fumatului cu alcoolul e depasita. Daca stau totusi sa ma gandesc, multe prostii se intampla si dupa ce consumi alcool.
9. Da..sunt cateva categorii de oameni care ar trebui sa plateasca asigurari de sanatate mai mari: fumatorii, alcoolicii, grasii, etc
10. Nu, nu vreau sa fumez oriunde, vreau doar sa fumez acolo unde sunt conditii sa pot fuma si vreau sa patronii sa poata avea posibilitatea sa imi asigure aceste conditii: separat total de nefumatori, izolat si fara sa fac pe altcineva sa sufere. Greu..dar vreau sa am posibilitatea asta.

Nu e un raspuns pentru Petreanu sau pentru Conso, nu imi permit eu asa ceva. E doar varianta unui fumator care nu exclude dreptul unui nefumator la o viata sanatoasa si linistita.

Oricum, dincolo de discutiile noastre nu se va schimba nimic cu legea asta, vreau doar sa transmit ca exista doua variante si ca poate adevarul e la mijloc si in cazul asta e mai usor sa interzici.
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

The following users thanked this post: rexkrokiDAU

Offline Laurentiu

« Răspuns #1569 : 17.Dec.2015, 09:12:12 a.m. »
Asta se intampla cu precadere in sclavagism si feudalism. In capitalism nu sunt domenii, ci companii si corporatii...
Sa inteleg ca ti-ar conveni ca o corporatie sau o companie (fie ele si romanesti daca nu straine) sa-ti faca regula la tine in casa? Prin "domeniu" si am crezut ca se intelege asta, m-am referit si ma refer strict la proprietate iar "corporatie sau companie" = vecin, neam, cunostinta, etc).

Sint constient de faptul ca unele mincaruri cad greu insa nu credeam ca si ceaiul are acelasi afect ... la unele persoane.
« Ultima Modificare: 17.Dec.2015, 09:26:16 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!