Nu stiu de ce aveam in minte ca aceasta lege cu Fumatul interzis in locurile publice fusese demult aprobata, si nu intelegeam de ce nu se aplica.
Sunt fumator care respecta nefumatorii, ii intreb daca pot fuma langa ei, ii protejez nesufland fumul in fata, etc. Am fost de multe ori in situatia de a fi izolat din cauza acestui viciu si nu am avut probleme cu nimeni, nici chiar cu cei care "m-au trimis" afara, fie ei cunoscuti sau necunoscuti. E normal sa protejezi omul, e normal sa am respect fata de cei din jurul meu care nu fumeaza.
E normal sa interzici fumatul in tren, in institutiile publice si eu l-as interzice pe strada chiar(nu sunt putine situatiile cand treci pe langa un fumator pe strada care sufla spre tine).
Cu toate astea nu cred ca legea este buna in actualul format. Daca eu vreau sa deschid un club/restaurant/pub sau orice altceva trebuie sa am posibilitatea sa aleg daca ai mei clienti pot fuma sau nu inauntru. Trebuie sa pot spune fumatul interzis sau fumatul permis, semnalizat corespunzator. Nu este obligat cineva sa intre in localul respectiv, e decizia mea si numai a mea.
Ma obliga cineva sa intru intr-un local nejustificat de scump?
Ma obliga cineva sa intru intr-un local cu fani ai echipei Partizan Belgrad imbracat cu un tricou de la Steaua Rosie Belgrad?
Va obliga cineva sa intrati intr-un local in care se fumeaza?