Autor Subiect: Stiri pe scurt...  (Citit de 354793 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline fireburn

Re: Stiri pe scurt...
« Răspuns #1400 : 24.Sep.2014, 01:20:48 p.m. »
Cred ca e mai plauzibila varianta lui Coby :))
Oricum de intrebat m-a intrebat si in sala de asteptare.
Vor sa simplifice procedurile. Asta nu-i rau.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1402 : 26.Sep.2014, 08:50:34 p.m. »
Radarul padurilor  :-?

Ideea nu e rea dar sunt curios cum se va implementa in practica. La noi inca sunt localitati ce nu au acoperire gsm, daramite paduri nelocuite.   :dknw:

http://www.mediafax.ro/social/radarul-padurilor-oricine-va-putea-cere-verificarea-legalitatii-unui-transport-de-lemn-apeland-112-video-13351623

Offline shpeedy

« Răspuns #1403 : 29.Sep.2014, 09:50:52 a.m. »
In sfarsit ! Amenzi de 450 de lei pentru lipsa scaunului destinat copilului

Acuma sa speram ca se si aplica. Cati parinti inconstienti vad prin trafic ca-si lasa copiii liberi prin masina...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Silfax

« Răspuns #1404 : 29.Sep.2014, 11:26:04 a.m. »
@shpeedy - Sa inteleg ca nu i-ai vazut inca pe soferii ce-si tin plodul in brate la volan...
Si eu sunt de parere ca in general, conduita se face doar prin mijloace coercitive, nu cu vorba buna.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline shpeedy

« Răspuns #1405 : 29.Sep.2014, 11:40:40 a.m. »
@Silfax: ultima 'patanie' de acest gen observata in trafic a fost acum vreo cateva week-end-uri cand am observat la un stop o Skoda Superb cu un copil mic (in jurul a 5 ani, ca varsta) zbenguindu-se ba pe scaunul din fata, ba pe spatiul dintre scaun si torpedou, bineinteles fara centura (desi nu stiu cat de bine i-ar fi facut) si cu geamul deschis total...

Cat despre metode coercitive vs vorba buna, chiar si la tarile civilizate, daca acum lucrurile se regleaza cu vorba buna asta e pentru ca la un moment in istorie legea s-a aplicat prin metode coercitive (de ex.: inchisoarea datornicilor in sec. XIX).

Offline sfichiu

« Răspuns #1406 : 29.Sep.2014, 11:55:52 a.m. »
....Si legea intr-o nota mai vesela! :D
  • VITARA S ,Matiz

Offline shpeedy

« Răspuns #1407 : 29.Sep.2014, 12:06:14 p.m. »
Pacat ca-i pamflet...  >:)

Acum cativa ani, tin minte ca a fost o campanie facuta de politia rutiera din California care obliga soferii prinsi la volan bauti/drogati (DUI=driving under influence), pe langa suspendarea permisului si plata amenzii, sa faca si o vizita la morga pentru a vedea cadavrele rezultate de pe urma accidentelor cu implicare DUI. Multi cedau la faza asta... 

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #1408 : 29.Sep.2014, 02:05:21 p.m. »
IAcuma sa speram ca se si aplica. Cati parinti inconstienti vad prin trafic ca-si lasa copiii liberi prin masina...

Din această categorie, ar merita bătuţi la tălpi  - nu numai amendaţi, cei ce circulă pe trotuar ori pe marginea carosabilului iar copilul ( 2-5 ani) se deplasează pe partea dinspre carosabil iar adultul spre exteriorul acestuia. Probabil  acel copilaş incapabil să se autoprotejeze constutiue scutul părintelui / însoţitorului ...

Amenzi de 450 de lei pentru lipsa scaunului destinat copilului[/url]

Aici aş propune un scenariu: Vine frate-meu sau oricine altcineva în vizită ca pietoni, deoarece e vreme frumoasă - împreună cu copilaşii dăruiţi de mama-natură. Se prelungeşte vizita ori se strică vremea. Mă ofer să-i duc cu maşina, dar ce să vezi ?! Nu am scaune pentru nepoţi. Retrag oferta şi chem un taxi. Nu are nici acesta scaune de bebeluşi.
 Aşa că pun un bilet la loto să-mi iau casă mai mare şi un microbuz cu scaune pentru bebeluşi, piscină şi locuri de joacă pentru copii.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Laurentiu

« Răspuns #1409 : 29.Sep.2014, 02:43:03 p.m. »
Aici aş propune un scenariu: Vine frate-meu sau oricine altcineva în vizită ca pietoni, deoarece e vreme frumoasă - împreună cu copilaşii
Copilasii sa stea acasa cu doica. Nu au ce cauta printre cei mari ca numai prostii invata.  :D

Sint legi facute cu capul dintre picioare la fel ca si cea a ministrului sanatatii si cu distribuirea medicamentelor pe retete. Daca ti-ai luat reteta din farmacie si dupa o saaptamina iti schimba medicul medicamentatia, ai pus-o rau de tot. "Sistemul" informational nu-ti mai acorda medicamente pina luna viitoare asa ca ai sanse sa te muti cu un etaj mai sus in caz ca nu rezisti.

O tara de C A C A T si un sistem guvernat ashijderea.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!