Autor Subiect: Stiri pe scurt...  (Citit de 354805 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Stiri pe scurt...
« Răspuns #1370 : 11.Iul.2014, 10:00:21 p.m. »
Din punctul meu de vedere e rezolvata, eu de cand am schimbat caseta pe garantie, parca pe la vreo 45.000 km, nu am mai avut probleme cu asta noua.

Offline Laurentiu

« Răspuns #1371 : 14.Iul.2014, 09:53:40 a.m. »
Reiau aici o discutie aparuta pe un alt topic referitoare la actele normative de utilizare a cauciucurilor de marimea LEGALA:
Care este actul normativ care ma OBLIGA sa port cele doua dimensiuni?
Care este actul normativ care IMI INTERZICE sa port orice alta dimensiune in afara celor doua pomenite de tine?
Dupa cum se vede, intrebarile sint legate de C.I.V. (cartea de identitate a autovehiculului). Iata si stirea referitoare la "obligativitate" si "interzicere":
Citat
Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) este documentul eliberat de RAR care atestă dreptul de proprietate asupra vehiculului şi conţine datele tehnice şi de identificare ale acestuia.
 http://stirile.rol.ro/rar-vrea-pentru-soferi-un-nou-model-al-cartii-de-identitate-a-vehiculului-928014.html
Dimensiunile cauciucurilor fac parte integranta din datele tehnica ale autovehiculului.
« Ultima Modificare: 14.Iul.2014, 09:58:19 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hugbear

« Răspuns #1372 : 14.Iul.2014, 09:10:27 p.m. »
Aia-i stire, nu Lege. IN MOMENTUL DE FATA eu nu am nici un document legal, valabil si eliberat de vreo autoritate auto (de stat sau privata) care sa-mi IMPUNA dimensiuni pentru anvelope (care nu sunt trecute nici in CIV nici in Certificatul de Inmatriculare). Habar n-am ce contine certificatul de omologare de tip, dar atat timp cat legea nu obliga constructorul/vanzatorul sa mi-l puna la dispozitie si nu ma obliga nici pe mine sa-l am in posesie, inseamna ca nu ma intereseaza ce scrie acolo (desi o usoara curiozitate personala chiar as avea).

Si ca sa comentez putin pe marginea stirii, articolul il citeaza pe "Flaviu Câmpeanu, director tehnic în cadrul Registrului Auto Român (RAR)" care mentioneaza ca "Noul model al cărţii de identitate [...] va cuprinde toate datele de care aveţi nevoie, [...] inclusiv problema cea mai mare pe care o aveţi, respectiv tipul suspensiei." Si nenea asta cica e DIRECTOR la o autoritate nationala auto! Chiar ma arde ca nu stiu TIPUL SUSPENSIEI!!!  :-))
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1373 : 14.Iul.2014, 10:10:53 p.m. »
Poate pe unul ce are o masina din grupul vw il intereseaza, pe acelasi model sunt tipuri diferite in functie de motorizare.  :)

Offline hugbear

« Răspuns #1374 : 14.Iul.2014, 10:28:55 p.m. »
Problema nu-i daca-l intereseaza pe proprietar sau nu, problema e daca are sens introducerea acestei informatii in documentul de identitate al masinii. Ma gandesc ca pe unii ii intereseaza ce bujii are masina; sau tipul pompei de combustibil; sau tipul servodirectiei, daca-i hidraulica sau electrica, etc. CIV-ul nu-i flyer publicitar...

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1375 : 15.Iul.2014, 06:48:00 a.m. »
Tu ziceai, nu eu. :)

Offline BXXENL

« Răspuns #1376 : 15.Iul.2014, 09:44:56 a.m. »
Nu te arde pe tine, dar il arde pe garcea care vrea sa ii poata trage de manecuta pe toti cei cu arcuri sport,hidraulice,pneumatice pe masini ce nu au avut asa ceva de fabrica.

De acum daca vrei mofturi, tre sa mai platesti si altceva decat tva, va fi omologare, prima de asigurare se va mari probabil pt ca acum conduci o masina modificata, va fi si la noi ca in tarile civilizate.

Asta se doreste cu noile schimbari, sa ne aduca legile si regulatia la nivelul celor de afara. Pacat ca traficul ramane la fel.
  • SX4 1.5
Alex

Offline hugbear

« Răspuns #1377 : 15.Iul.2014, 06:45:00 p.m. »
Asta se doreste cu noile schimbari, sa ne aduca legile si regulatia la nivelul celor de afara.
Super! As fi incantat sa pot avea convingerea ca participantii la trafic au modificari la masina care sunt omologate. Dar as vrea sa aduca mai intai legile, "regulatia" si birocratia privind OMOLOGAREA la nivelul celor de afara.

Offline Laurentiu

« Răspuns #1378 : 17.Iul.2014, 10:00:40 a.m. »
As fi incantat sa pot avea convingerea ca participantii la trafic au modificari la masina care sunt omologate.
"Legislatia" omologarilor este aceeasi ca si omologarea truselor sanitare si a extinctoarelor auto.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hugbear

« Răspuns #1379 : 17.Iul.2014, 08:38:48 p.m. »
Cam ce ar presupune (exprimat in timp, bani si hartii) dpdv al omologarii sa poti circula legal cu asta in RO?