Autor Subiect: Stiri pe scurt...  (Citit de 354813 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Re: Stiri pe scurt...
« Răspuns #1130 : 19.Mar.2012, 07:24:19 p.m. »
Personal, fiind greu de cap, întâmpin oarece probleme legate de ultimele postări din acest topic și abundența emoticoanelor aferente.
Știu că la Tg. Mureș există o facultate de medicină foarte apreciată.
Clădirea a fost construită probabil de zidarii italieni care împânziseră Europa la începutul secolului trecut.
 Mai știu că de ceva timp, nește politruci vor să-și dovedească lipsa de bărbăție (doar unele femei, în anumite situații, își constrâng partenerul de cuplu să acționeze contrar propriilor convingeri pentru a-și dovedi lor - narcisist vorbind, și celor din jur  - mai ales celor considerate a le fi concurente, faptul că aceștia le sunt totalmente subjugați) determinând nu știu ce secesiune în acestă instituție de învățământ, încă bine cotată la nivel european.
Relația PDL-UDMR este excelent ilustrată de acest filmuleț (ignorați titlul !):

Tot personal, refuz precum cățelul invitat să servească de la dom' președinte orice inițiativă venită de la politicieni.
Pe de altă parte, îmi încurajez copiii să-și continue studiile oriunde pe planetă convins fiind că dacă vor urma învățământ de stat la Paris, acesta trebuie să se desfășoaree în limba franceză. La Roma, în limba italiană ! La Moscova, în limba rusă !
De aceea este firesc ca învățământul de stat pe teritoriul României, să se desfășoare în limba română! Pentru că acest învățământ este finanțat și din bănuții mei și consider de bun simț să pot conversa cu produsul acestui învățământ. În speță cu medicii școliți la Tg Mureș. Nu este firesc ca statul vecin și prieten - Ungaria, să școlarizeze în limba română, din bani publici, medici.
 Nimeni și nimic nu împiedică tinerii români (copilașii mei, spre o pildă) ce doresc să se desăvârșească profesional  în limba maghiară, să studieze  în Ungaria !
Dealtfel sunt perfect de acord ca pe teritoriul oricărui stat - România spre o pildă, să existe învățământ privat în toate limbile pământului !
Fiecare face ce vrea cu banii lui, poate omului îi convine să se facă economist de limbă chineză în România, că e mai ieftin, urmând să pună umărul după absolvire la obținerea supremației la nivel mondial de către firma Huawei pe segmentul comunicațiilor mobile...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1131 : 19.Mar.2012, 07:38:50 p.m. »

Pe de altă parte, îmi încurajez copiii să-și continue studiile oriunde pe planetă convins fiind că dacă vor urma învățământ de stat la Paris, acesta trebuie să se desfășoaree în limba franceză. La Roma, în limba italiană ! La Moscova, în limba rusă !

Dupa logica de mai sus, in Elvetia in ce limba s-ar desfasura cursurile la o facultate de stat?  :-/

Offline sxtelu

• Hero Member
« Răspuns #1132 : 19.Mar.2012, 07:58:50 p.m. »
Cred că ai putea tu să ne lămurești cum stau lucrurile, eu încercam să-mi exercit un simplu drept constituțional cu tot ce mai poate da sinapsa din dotare...
Nu am fost cu sorcova pe acolo (nu e o ironie la adresa ta, este autoironie!), din câte știu sunt patru limbi de circulație, așa că învățământul de stat se poate desfășura în oricare din aceste 4 limbi. Nu știu de ce comparăm o confederație cu un stat național, pe de o parte. Pe de altă parte, Elveția școlarizează din bani publici veterinari neozeelandezi ? Etiopia școlarizează ceasornicari elvețieni ?
Aș putea fi dezamăgit de faptul că o confederație atât de importantă în plan economic nu școlarizează medici de limbă maghiară ... Sunt oripilat de-a dreptul !

« Ultima Modificare: 19.Mar.2012, 08:15:51 p.m. de sxtelu »

Mark Twain

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1133 : 19.Mar.2012, 09:38:00 p.m. »
Nu am fost cu sorcova pe acolo (nu e o ironie la adresa ta, este autoironie!)

....................

Pe de altă parte, Elveția școlarizează din bani publici veterinari neozeelandezi ? Etiopia școlarizează ceasornicari elvețieni ?
Aș putea fi dezamăgit de faptul că o confederație atât de importantă în plan economic nu școlarizează medici de limbă maghiară ... Sunt oripilat de-a dreptul !

Stai linistit, chiar daca ar fi fost, nu m-ar fi afectat in nici un fel. Fiecare e liber sa creada ce vrea despre celalalt, pe un forum aceste lucruri sunt mai putin importante luand in considerare si faptul ca de cele mai multe ori subiectii nu se cunosc personal, in viata adevarata.  :)

Mai importante sunt ideiile exprimate si aici nu pot sa nu remarc o usoara ironie, vadit devoalata. Nu vreau sa intru in polemica pe aceasta tema, pentru ca sunt de parare ca subiectele politice sau cele legate de problema minoritatilor din Romania nu isi au locul pe acest forum. Stiu, e un forum liber, unde se poate discuta orice, dar cred ca plus valoarea pe care o aduc aceste discutii comunitatii noastre virtuale sunt mult mai mici in comparatie cu pelinul asociat lor.

Offline adrian_r5

« Răspuns #1134 : 19.Mar.2012, 09:53:12 p.m. »
Deci ... incepe sa-mi placa ... se dezbate "problema ungureasca" ... pe un forum "inmatriculat" in Romania  ... unde majoritatea au masini fabricate in Ungaria ... Dati-i bice ... sau altfel spus ... tot inainte, mindri pionieri  >:)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline sxtelu

• Hero Member
« Răspuns #1135 : 19.Mar.2012, 10:04:11 p.m. »
Ca să simplific lucrurile, de mult timp mi se cere mie, ca individ dar și nouă, românilor ca națiune, să facem lucruri pe care cei ce ni le impun  ca fiind firești, democratice, trendy, etc. nu le fac.
Nu mai suport această politică și nu vreau să mai ofer ceva ce nu mi se oferă într-o relație ori raport în care se pretinde că părțile sunt pe poziții de egalitate ...
Nu ne-ai spus nimic despre învățământul superior de stat din Confederația Helvetică, chiar m-ai făcut curios ! ;-)

P.S. Vorba lui @adrian_r5, faptul că mi-am cumpărat un autoturism meșteșugit în țara vecină ar trebui să însemne că nu am nimic de împărțit cu oamenii ăia ...

Mark Twain

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1136 : 19.Mar.2012, 10:11:10 p.m. »
Pai nu am spus nimic pentru ca nu stiu nimic din experienta proprie, doar lucruri ce sun disponibile pentru oricine pe google. Eu am facut facultatea in Timisoara si am inceput un master pe care nu l-am dus pana la capat in Bucuresti.  Deci nu am experienta internationala in ceea ce priveste propria scolarizare.  :)

Offline sxtelu

• Hero Member
« Răspuns #1137 : 19.Mar.2012, 11:03:12 p.m. »
Amintindu-mi că un fost coleg de liceu și-a înscris vara trecută fiica la acest liceu
http://en.wikipedia.org/wiki/Coll%C3%A8ge_Alpin_International_Beau_Soleil
am studiat oferta și am descoperit că pentru doar 113.852 euro taxă anuală de școlarizare, bietul copil nu are posibilitatea să studieze în limba maternă...

Mark Twain

Offline Vasea

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 57
    • Iasi
« Răspuns #1138 : 23.Mar.2012, 10:19:59 a.m. »
http://www.automarket.ro/stiri/suzuki-a-castigat-in-instanta-dreptul-de-a-folosi-numele-gti-43837.html

Suzuki a câştigat în instanţă dreptul de a folosi numele GTI

Curtea Generală de Justiţie a Uniunii Europene le-a acordat japonezilor de la Suzuki dreptul de a folosi numele GTi pentru modelele sale.

Suzuki a câştigat în instanţă dreptul de a folosi numele Gti pentru modelele sale. Verdictul a venit abia după opt ani, iar japonezii au câştigat la cea de-a doua cea mai importantă curte din Europa, Curtea Generală de Justiţie. Cei de la Suzuki spun că vor revizui verdictul şi ar putea să facă un apel la Curtea Europeană de Justiţie. Suzuki primise iniţial permisiunea folosirii denumirii de GTi pe piaţa din Europa în 2003, cât timp aceasta era legată de numele Swift şi litera "i" era în format mic, dar decizia a fost contestată în 2004 de nemţii de la Volkswagen.

"Orice similitudine vizuală, fonetică sau conceptuală dintre Volkswagen Golf GTI şi Suzuki Swift GTi este negată de numele Swift. Majoritatea clienţilor nu vor presupune că toate vehiculele, piesele şi accesoriile provin de la acelaşi producător doar prin prezenţa celor trei litere (gti), deci nu există probabilitatea confuziei între modele.", au concluzionat cei de la Curtea Generală de Justiţie a Uniunii Europene.

Disputa dintre Suzuki şi Volkswagen asupra dreptului de a folosi numele GTI nu a ajutat deloc alianţa începută în 2009, parteneriat început cu mult optimism de cele două părţi. Diferenţele de opinie dintre cei doi constructori au dus ulterior la răcirea relaţiilor, iar japonezii cer arbitrarea alianţei cu Volkswagen în speranţa că vor reuşi să găsească alţi parteneri pentru alianţe strategice.

Offline bogdanb

« Răspuns #1139 : 23.Mar.2012, 12:02:04 p.m. »
Ce prostie... cata energie consuma unii pentru o chestie de nimic! Daca i-ul e mic sau daca e scris cu rosu, sau daca se pronunta nu stiu cum...
Cred ca ar fi fost mult mai bine daca banii cheltuiti in acest timp pentru un non-sens ar fi fost canalizati catre cercetarea unor tehnologii mai performante...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)