Autor Subiect: Voi cu cat alimentati? (diesel, benzina, gpl)  (Citit de 83029 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline boga81

Re: Voi cu cat alimentati? (diesel, benzina, gpl)
« Răspuns #620 : 01.Mar.2019, 09:22:03 a.m. »
Multumim, in parte, partidului iubit, in alta parte, pretului petrolului.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline NicNic

« Răspuns #621 : 11.Apr.2019, 10:27:16 p.m. »
Ieri am alimentata si am ramas surprins de valoarea totala platita. 259,98 lei.
Am crezut ca am bagat mai mult decat incape.

Dar nu era asa.

Acasa, am verificat bonuri mai vechi, din luna ianuarie, cu alimentari facute la aceeasi statie de benzina.
Asa ca m-am lamurit: in ianuarie 2019 pretul a fost de 5,09 lei/l, iar acum, in aprilie 2019, pretul este de 5,69 lei/l.

Au redus iarasi productia mondiala de petrol?  :dknw:

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ...

« Răspuns #622 : 12.Apr.2019, 08:19:40 a.m. »
Eu am alimentat cu 5.74 acum 2 zile, circa 42 de litri. Surpriza a fost ca au incaput atatia, pentru ca nu se aprinsese becul inca.

Offline fireburn

« Răspuns #623 : 12.Apr.2019, 08:45:51 a.m. »
Asa ca m-am lamurit: in ianuarie 2019 pretul a fost de 5,09 lei/l, iar acum, in aprilie 2019, pretul este de 5,69 lei/l.
Au redus iarasi productia mondiala de petrol?  :dknw:

A crescut iar cererea. Iar se porcaie romanu'.
A uitat de Ceausescu, care recomanda moderatie :)

Offline mxdan

« Răspuns #624 : 12.Apr.2019, 09:46:29 a.m. »
Salutare,
Nu este neapărat vorba de creșterea cererii cât de lăcomia celor care ne vând produsele petroliere, bineînțeles cu acceptul statului român.
Gândiți-vă că dacă azi crește prețul barilului de petrol, practic acesta ajunge să fie vândut la pompă în circa 3-4 săptămâni.
Cu toate acestea constați că prețul la pompă crește imediat deși sunt vândute produse petroliere care provin dintr-o ecuația cu o lună în urmă. Nici creșterea prețului invocată ca urmare a devalorizării monedei naționale în raport cu valutele de referință nu prea e ok pentru că ea ar trebui să fie resimțită în costuri abia după o lună.
Practic "benzinarii" speculează orice pentru scumpirea benzinei/motorinei ca să-și maximizeze profiturile. Statul la rândul său are numai de câștigat dacă ne gândim numai la cât reprezintă procentul accizelor în prețul final.
  • Suzuki Vitara

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #625 : 14.Apr.2019, 07:08:28 p.m. »
Ar trebui si pe la noi ceva "veste galbene".....Am trecut azi pe langa OMV, benzina 95 - 5,86 lei/ l .......motorina 5,99 lei/l......vorbim de sortimentele cele mai ieftine  X-(
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline toma

« Răspuns #626 : 15.Apr.2019, 09:20:55 a.m. »
Salutare,
Nu este neapărat vorba de creșterea cererii cât de lăcomia celor care ne vând produsele petroliere, bineînțeles cu acceptul statului român.
Gândiți-vă că dacă azi crește prețul barilului de petrol, practic acesta ajunge să fie vândut la pompă în circa 3-4 săptămâni.
Cu toate acestea constați că prețul la pompă crește imediat deși sunt vândute produse petroliere care provin dintr-o ecuația cu o lună în urmă. Nici creșterea prețului invocată ca urmare a devalorizării monedei naționale în raport cu valutele de referință nu prea e ok pentru că ea ar trebui să fie resimțită în costuri abia după o lună.
Practic "benzinarii" speculează orice pentru scumpirea benzinei/motorinei ca să-și maximizeze profiturile. Statul la rândul său are numai de câștigat dacă ne gândim numai la cât reprezintă procentul accizelor în prețul final.

Nu spun ca-s mielusei dar stii cat din pretul combustibilului se duce la stat?

Cât ar costa benzina şi motorina dacă nu ar fi TAXELE care ajung la stat

Citat
Mai mult de jumătate din prețul unui litru de benzină reprezintă taxe, care sunt vărsate de marii jucători de pe piața românească în conturile statului. Practic fără aceste taxe: TVA, accize, supra-acciza un litru de benzina ar costa DOAR 2,90 lei, conform datelor Oil Bulletin. Un litru de motorină fără taxe ar costa 3,11 lei.

Si un articol mai vechi, din 2017:

Citat
Preţul mediu, era, la pompele din România, de 4,67 lei litrul pentru benzină, şi de 4,58 de lei litrul pentru motorină, la data de 15 mai, potrivit ultimelor date ale Oil Bulletin, serviciul de monizorizare al pieţei carburanţilot. Calculat în euro, avem cel mai mic preţ al benzinei din UE, şi al doilea cel mai mic preţ al motorinei, după Luxemburg. Ponderea taxelor în preţul final al carburanţilor este, la noi, de 51% pentru benzină şi 49% pentru motorină. Cele mai mici procente din UE, alături de Bulgaria, şi mult sub media ponderată la nivelul UE: 63% la benzină şi 58% la motorină. La această situaţia s-a ajuns şi după reducerea accizei, cu 7 eurocenţi pe litru, fosta supraacciză din care statul român voia să construiască autostrăzi, care a intrat în vigoare la începutul acestui an.

Cine baga mai adanc mana in buzunarul tau? Statul sau privatul? Ce primesti de la stat in materie de infrastructura rutiera?

Mai oameni buni, statul baga mana cel mai adanc in buzunarul nostru: dintr-un foc 45,5% din salariu brut se duce la stat. Din ce iti ramane platesti TVA la tot ce cumperi - in mare, alti 19% se duc direct la stat. Apoi alte impozite, accize la comubstibil, taxe locale si asa mai departe. 

De la cine primesti mai mult in schimbul banilor tai? De la stat sau de la privat? Cine este "hotul"?

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline bisti

« Răspuns #627 : 15.Apr.2019, 11:27:15 a.m. »
Da, eu nu stiu cum or trai saracii aia de portughezi cu 82% taxe ...

https://en.wikipedia.org/wiki/Tax_rates_in_Europe

Online ntire2000

« Răspuns #628 : 15.Apr.2019, 01:00:35 p.m. »
dar bulgarii cu 10%?  :-O
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

« Răspuns #629 : 15.Apr.2019, 01:13:54 p.m. »
Sunteti offtopic  ;)

@bisti, nu prea inteleg cum au scos taxa aia. Detalii aici (desi wiki nu e totdeauna de incredere in astfel de spete): https://en.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_Portugal
Vezi si faptul ca se pot deduce multe lucruri din impozit.

@ntire2000
Citat
10% (additional 12.9% by the employee for social security contributions, i.e. health insurance, pension and unemployment fund); and additional 17.9% by the employer for various social security contributions)

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain