Autor Subiect: Voi cu cat alimentati? (diesel, benzina, gpl)  (Citit de 83085 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Re: Voi cu cat alimentati? (diesel, benzina, gpl)
« Răspuns #180 : 23.Feb.2011, 02:11:41 p.m. »
~35 l benzina Petrom 95, la 4,93 Lei/l (evident  Petrom Sighisoara :) )

Offline Daniel42

« Răspuns #181 : 28.Feb.2011, 08:24:56 p.m. »
Astazi la MOL i-am bagat 20 l EVO MOL 100 la pretul de 5,78lei . Cu pretenii arabi care se cearta cine stie la cit va ajunge .  :-?
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline BigAir

« Răspuns #182 : 28.Feb.2011, 10:30:06 p.m. »
risipa daniel. nu ai performante notabile si consumul e tot acelasi. crezi ca degeaba a scris producatorul ca sa bagi CO95? masina merge la fel si cu benzina de CO75 probat sau cu cea mai naspa benzina dar sa nu aiba apa. si performantele sunt aproape aceleasi, consum idem. azi la SB benzina95 e 5.2 si diesel(regular) 5.3
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #183 : 01.Mar.2011, 11:06:29 a.m. »
1.47e/L langa Koln , intr-un satuc , nu pe autostrada .
nu cred ca isi permit sa o indoiasca fiindca alimenteaza si masini de 100.000+e iar astea au proprietari beton care tin si bonu cateodat si daca vine ADAC sa il ia de pe autostrada si el are apa in rez , si pompa are si ea apa in tanc , e nasol ...
dar na , exista legi , si pedepse si penalitati ...

Offline BXXENL

« Răspuns #184 : 01.Mar.2011, 11:21:48 a.m. »
risipa daniel. nu ai performante notabile si consumul e tot acelasi. crezi ca degeaba a scris producatorul ca sa bagi CO95? masina merge la fel si cu benzina de CO75 probat sau cu cea mai naspa benzina dar sa nu aiba apa. si performantele sunt aproape aceleasi, consum idem. azi la SB benzina95 e 5.2 si diesel(regular) 5.3

Nu merge de loc la fel cu CO<95. Benzina va detona prematur. Insa cu prima parte ai partial dreptate, pe frig nu are rost sa bagi benzina cu CO mai mare decat minimul recomandat.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Daniel42

« Răspuns #185 : 01.Mar.2011, 09:27:36 p.m. »
Ca sa fiu eu impacat o sa-i bag benzina juma-juma adica si EVO95 si EVO 100 . Asa mai recuperez din risipa .  :D Dar cel putin ce am observat eu motorul merge mai bine  cu EVO 100 . Daca puteti sa credeti si faptul ca am alimentat in Ungaria cu aceiasi benzina si parca mergea mai bine cu cea de la noi . Si am fost tot numarul ala de personaje si bagaje mai reduse .  :D Combinata cred ca o sa fie OK si vara si iarna .  ;) Benzina de care precizeaza prietenul BiqAir va recomand sa nu bagati nicidecum adica  CO mai mic de 75 . O sa terminati motoarele si apoi la service . :)
« Ultima Modificare: 01.Mar.2011, 09:31:13 p.m. de Daniel42 »
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline BigAir

« Răspuns #186 : 02.Mar.2011, 08:49:18 a.m. »
daniel in lipsa de alt gaz am bagat si mai prost si tot asa merge. benzina de "dincolo" e mult mai aditivata decat cea indigena, de aia merge motorul mai rotund,vibratii mai putine.
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline BigAir

« Răspuns #187 : 02.Mar.2011, 09:02:11 a.m. »
sti cineva ca si in aviatie se foloseste benzina CO75? Eu da. Se foloseste pentru avioane usoare si la noi in tara. Aerocluburile folosesc asa ceva, iar un motor de avion nu cred ca se compara cu cel de auto.
Benzina scumpa e risipa de bani, la fel si la masini mai schimba un plastic ceva si desi tehnic nu au adus nici o imbunatatire notabila iti cer o gramada de bani in plus. atatea tipuri de benzina si motorina sunt pentru a face clientul in necunostinta de cauza sa scoata bani din buzunar pentru a le spori lor profiturile. Toate astea sunt tehnici de vanzare. ne tot vaitam de pretul benzinei si motorinei cand de fapt 1l de carburant costa in realitate mult mai putin, ne baga astia accizele si taxe de "drumul care nu-i" numai ca sa scoata ei parleala.
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
« Răspuns #188 : 02.Mar.2011, 11:43:01 a.m. »
benzina de aviatie , cea albastra care se evapora aproape instant ..merge 20l cu 5l petrol
prea mult petrol si detoneaza prea repede , ceea ce la dacie se traducea cu 'bate avansul'
la fel , cu cele de la pompa , daca detoneaza cu putin inainte de PMS franeaza arborele cotit in rotatie , si ii scade turatia, pentru foarte putin timp celelalte pistoane fiind obligate sa invinga nu doar compresia unui cilindru inchis de supape ci si ceva dintr-un cuplu ce actioneaza in inversul sensului de rotatie al motorului  .De restul de efecte in piese nu mai vb

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #189 : 02.Mar.2011, 01:14:02 p.m. »
Din câte mai știu și eu, singurele motoare de aviație care funcționau cu benzină CO> 75 erau cele de pe ZLIN 726 si 526.
AN-2 și YAK-52 (motoare în stea, zdarovâi) funcționează cu benzină CO cuprins între 91 și 115.
Motoarele Lycoming (IAR-823, BN-2,etc.) necesitau CO peste 130, această benzină era colorată albastru ori verde și se evapora aproape instant vara.
Ultralight-urile atât de în vogă acum, se alimentează cu bidonașul de la oricare benzinărie, bănuiesc că un CO peste 90 e suficient.
Mai înteb și eu prin vecini dacă e musai...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain