Autor Subiect: Asigurare RCA  (Citit de 168296 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Asigurare RCA
« Răspuns #840 : 15.Aug.2023, 01:00:16 a.m. »
Costa 2000€ pentru ca se folosesc piese NOI, nu SH....
  Normal ca se folosesc noi, dar primesc si adaos comercial in service, insa nu asta ar fi cauza principala ! Manopera se umfla f.mult si nu de putine ori inlocuiesc piese care sunt bune, dar sunt... in zona afectata.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ntire2000

Online NicNic

« Răspuns #841 : 15.Aug.2023, 02:16:53 a.m. »
Inlocuirea pieselor in mod nejustificat se intampla si cand nu ai de a face cu polita RCA.

Din prostie, fiindca nu isi dau seama ce este defect, sau din hotie, cand vor si ei un ban " gramada" ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ntire2000

« Răspuns #842 : 15.Aug.2023, 01:28:26 p.m. »
Costa 2000€ pentru ca se folosesc piese NOI, nu SH (de o vechime cu cea a mașinii reparate).

In cazul colegului s-au folosit doua stopuri, bara protectie si o capota de Logan.
Am gasit pe net - toate costa rotunjit generos în jur de 3000 de lei.
Restul pâna la 10k e can-can.

De fapt aia au pus doar stopurile noi (800 de lei), capota si bara erau negre, provenite din dezmembrari (maxim 1000 de lei).
Uite de-aia n-are ursul coada în RO.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Myhay

Offline bisti

« Răspuns #843 : 15.Aug.2023, 07:07:44 p.m. »
Pai nu ai zis ca il costa 5500 lei daca platea el?
La suma asta nu se pun piese din dezmembrări decat daca iti dai acordul scris. Indiferent ca e capota portbagaj sau stopuri, daca e pe asigurare, clar piese noi. Daca e din propriul buzunar, atunci ma gândesc cu ce le inlocuiesc si de unde.

Offline ntire2000

« Răspuns #844 : 15.Aug.2023, 08:46:50 p.m. »
Da, îl costa 5500 de lei daca platea el la final reparatia si urma ca apoi sa-si recupereze suma din fondul de garantare al politelor RCA de la Euroins.
A preferat sa nu aiba batai de cap si a ales sa-i lase pe samsarii aia (ca nu-i pot numi astfel) sa-si bata capul cu recuperarea banilor.

Omul a fost decent, stia ca are o masina Logan de 10 ani vechime si n-a avut pretentii sa o transforme în Porsche.
A admis sa-i fie puse capota si bara protectie din dezmembrari - doar cu conditia sa nu aiba defecte.
Au fost pe negru ambele (de la una lovita frontal) si au fost vopsite albe - ca masina lui e alba.

La final, pe piesele astea în valoare de maxim 1800-2000 de lei + manopera statul deconteaza 10000 de lei....

PS: mai clar de atât nu stiu cum sa relatez toata povestea...
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline bisti

« Răspuns #845 : 15.Aug.2023, 08:58:19 p.m. »
Te ambalezi degeaba. Recitește postul tau initial si vezi cum l-ai dres in ceea ce ai subliniat acum.
Nu mai am nimic de adaugat.

Offline ntire2000

« Răspuns #846 : 15.Aug.2023, 09:26:04 p.m. »
Nu am dres nimic, oricum l-ai citi ramâne o diferenta de 4500 de lei platiti din banii fraierilor.
Si nici nu mai conteaza daca sunt puse piese originale sau din dezmembrari - ca toate costa maxim 3000 de lei.
In aia 5500 de lei ar trebui sa se încadreze o reparatie de genul - doua stopuri, o capota, un litru de vopsea si maxim doua zile de manopera.

Iar asta e o hotie de 1000 de euro - e fix pix, dar gândeste-te ce se întâmpla când repari masini trosnite de peste 80k de euro, cam cât se fura acolo....

PS: când îti face agentul de asigurari calculatia la urmatorul RCA poate îti amintesti de postarile astea.... ;)
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online NicNic

« Răspuns #847 : 15.Aug.2023, 09:38:25 p.m. »
Ce imi place cand se comenteaza doar dintr-o parte ...

Pentru ca exista si varianta in care ti se face o propunere de despagubire de toata jena, nici piesele nu ti le acopera.
Nu toate reparatiile sunt scumpe. Probabil ca cele reduse nejustificat sunt mai multe.

Poate fi gresit daca plecam exemplul dat de masina prietenului, apoi sa consideram ca asta este toata piata din Romania.

PS:
Nu agentul de asigurari (adica brokerul)  iti face calculatia ... El doar ti-o prezinta.
Si are posibilitatea de a reduce din comisionul lui, care are impusa o limita, pentru a te convinge cu un pret mai mic.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline bisti

« Răspuns #848 : 15.Aug.2023, 10:09:27 p.m. »
Eu nu mai fac RCA prin broker de anul trecut. Merg direct pe siteul asiguratorului si ies mai ieftin.

Offline ntire2000

« Răspuns #849 : 15.Aug.2023, 10:12:01 p.m. »
Ce imi place cand se comenteaza doar dintr-o parte ...

Da, e perfect adevarat.
E realitatea trista în care patronii service-urilor îsi tin angajata toata familia (copii, nevasta, nepoti + amante) pe banii care mai pica din asigurari, suprataxarea reviziilor (3 ore un schimb de ulei) si orele de manopera umflate.
La noi vezi 3-4 mecanici si altii 10 care se plimba prin showroom degeaba....(probabil de aia ATP Exodus Bistrita s-a cam închis)

PS: orice asemanare cu aparatul de stat suprasaturat de bugetari cate taie frunza e pur întâmplătoare .... ca doar toata lumea trebuie sa manânce o pită, nu?!?
PS2: revizia oficiala ma costa 1100 de lei, iar aia din coltul strazii maxim 400.
La aia oficiala ma uit de departe - sa nu deranjez (pe banii mei !!) ..... la aia "aftermarket" ma lasa sa-i dau cheia de 13 mecanicului....

Eu nu mai fac RCA prin broker de anul trecut. Merg direct pe siteul asiguratorului si ies mai ieftin.

Da, dar vezi ca în anumite situatii brokerul ala îti mai poate face un discount....îti mai ramân niste bani de bere....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού