Autor Subiect: Asigurare RCA  (Citit de 168294 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Asigurare RCA
« Răspuns #830 : 12.Aug.2023, 11:09:27 a.m. »
Probabil ca ai domiciliul in Alba Iulia, cum scrie la profil. Si esti si un pic mai tanar ca mine, in cea mai favorabila grupa de varsta.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Online NicNic

« Răspuns #831 : 12.Aug.2023, 11:16:04 a.m. »
Esti client bun pentru asiguratori, fara incidente.

Sa ramai tot asa!

Enorm. 405 fără decontare directa. Tot Generali, tot un an. Cu decontare directa era pana în 500 de lei dar mi au spus ca având CASCO nu se justifica. Ar face regres pe CASCO ceva de genul asta.

Cand e facuta polita RCA?

Pentru ca s-au scumpit destul in ultima perioada...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline badmania98

« Răspuns #832 : 12.Aug.2023, 12:54:52 p.m. »
Am 53 făcuți în februarie. Mașina pe Alba și asigurarea RCA e din 16 iunie.
  • Suzuki VITARA ALLGRIP 1.4 BOOSTERJET HYBRID LUXUS 6MT, 2020

The following users thanked this post: gabineg

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #833 : 12.Aug.2023, 01:03:37 p.m. »
Asta e explicatia. Discriminare pozitiva de oras mic si faptul ca esti in cea mai favorabila categorie de varsta.
Update: între timp am remarcat ca masina ta are și cilindreea mai mica decât a mea.

Asa se explică diferenta de preț. Plus ce a zis și @NicNic , respectiv ca preturile asigurărilor sunt în creștere.
« Ultima Modificare: 12.Aug.2023, 08:57:39 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ntire2000

« Răspuns #834 : 12.Aug.2023, 11:03:19 p.m. »
Platim scump deoarece se fura ca-n codru.

Caz concret: pe colegul meu la pupat unul în fund, îndoit fusta spate, foarte putin aripile si capota portbagaj, înlocuit stopurile.
Omul are Logan 1.2 - din 2013 daca nu ma însel.
Deci nu vorbim de masini de fitze ci de una care pe autovit e maxim 4-5000 de euro.
Si el si faptasul cu polite la celebra Euroins.

Bagat masina în service, sa fie rezolvata cât mai repede - colegul si-a anulat concediul de odihna care trebuia sa înceapa prin 1 august.
Toate bune si frumoase, masina reparata prin metoda ciocanul (trebuia schimbata podeaua de la roata de rezerva dar omul a preferat sa fie trasa si dezdoita decât sa bage baietii autogenul pe ea si sa o înlocuiasca)
La final lucrarea a iesit cam cu un 95 de puncte din 100 la impresia artistica, dar traim în RO si ne multumim si cu atât ca nu suntem nemti....

Partea interesanta a venit la plata "consumatiei": colegul a fost întrebat cum prefera: plateste el sau se merge pe fondul de garantare de catre stat al platilor rezervate defunctei Euroins....
A ales sa plateasca statul.
Si aici e partea faina: daca platea el avea de dat 5500 de lei.
Asa a fost pus sa semneze un deviz de lucrari de 10000 de lei.

Ati priceput, nu? Adica platim toti ca sa poata altii sa faca gusa mare.

PS: asa am patit eu cu Allianz atunci când masina mea a fost lovita de grindina. Nemernicii mi-au refuzat un deviz de 5000 si ceva de lei la un service neagreat care facea PDR, dar acceptau cu bucurie devize de peste 8-9000 de lei în service-urile agreate de ei care foloseau tinichigeria clasica.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online NicNic

« Răspuns #835 : 13.Aug.2023, 08:51:06 a.m. »
De multe ori nu ste vorba nici de hotie. Doar de prostie. Sau incompetenta. Sau dezinteres.

Fiindca service-ul care cere 8-9000 are un pret stabilit pe tehnologia lui de reparatie.
Iar asiguratorul stie ca este un pret corespunzator, nu "umflat".
Dar din considerente procedurale interne ale asiguratorului, prefera sa plateasca un service mai scump, cu care exista un contract incheiat, decat sa plateasca un alt service, mai ieftin, dar care nu are un contract de decontare directa cu firma de asigurari.

Teama asiguratorilor este ca daca s-ar accepta orice service, posibilitatile de a se confrunta cu fraude s-ar mari.
Plus alte considerente legate de modul de colaborare. De exemplu, service-urile partenere, prin contract accepta sa isi primeasca banii la perioada mai mare de timp, nu trebuie platite imediat.
Si alte considerente, pe care nu le stim noi.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ntire2000

« Răspuns #836 : 13.Aug.2023, 02:37:49 p.m. »
In momentul în care tu ca si client vii cu un deviz la jumatate decât cel agreat (cazul meu) iar asiguratorul refuza, atunci e vorba de hotie si parandarat catre inspectorul de daune.
Iar în cazul prezentat mai sus tot despre hotie e vorba.

Iar hotia n-am inventat-o noi, doar ca noi suntem cumva si prosti - (ne) furam si facem si lucruri de mântuiala.
Macar de le-am face ca la carte asa cum se practica dincolo (nu ca podul de la Braila care deja se lasa).
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #837 : 13.Aug.2023, 08:17:56 p.m. »
Si aici e partea faina: daca platea el avea de dat 5500 de lei.
Asa a fost pus sa semneze un deviz de lucrari de 10000 de lei.
Ati priceput, nu? Adica platim toti ca sa poata altii sa faca gusa mare.
Tu nu spui o noutate, asta se-ntampla de cel putin zece ani, daca nu mai mult !!!! Nu le mai cautati scuze la asiguratori, ca nu au. Toti stiu ca se practica devize umflate, asiguratorul, service-ul, guverul, dar e mai simplu sa arunci pisica moarta la client si apoi sa te lauzi cu niscai plafonare. :-?
 Cat despre "teama" asiguratorilor, care nu exista de fapt, o logica normala spune sa respecti contractul, deci "inghiti" tot ce-ti da service-ul, care stie situatia, daca n-ar exista contract, service-ul s-ar teme de fapt ca ramane fara bani pe munca prestata daca asiguratorul vede ceva suspect in deviz. Parerea mea...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #838 : 13.Aug.2023, 09:02:48 p.m. »
Evident, mie mi se pare ca în cazul colegului reparatia costa cât jumatate masina.
Pai atunci fa-o dauna totala ca pe dincolo asa se practica.
Dar nimeni nu e curios de ce si pe ce se deconteaza o avarie minora cu 2000 de euro de parca s-ar repara un Lamborghini nu un Logan vechi de 10 ani.

Daca stim ca inspectorii de daune sunt corupti de ce nu se ia nici o masura?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline bisti

« Răspuns #839 : 13.Aug.2023, 09:19:25 p.m. »
Costa 2000€ pentru ca se folosesc piese NOI, nu SH (de o vechime cu cea a mașinii reparate).
Partea proasta este ca, dupa reparație, valoarea mașinii nu crește cu valoarea pieselor noi folosite, ci scade, pentru ca a avut dauna.