Autor Subiect: Asigurare RCA  (Citit de 168300 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online teutzue

Re: Asigurare RCA
« Răspuns #810 : 09.Mar.2023, 06:22:58 p.m. »
care e vechimea minima de transfer pentru clasa bonus malus?

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline Romix

« Răspuns #811 : 09.Mar.2023, 07:11:58 p.m. »
La ce vechime de referi? Daca nu ai evenimente, an de an cresti in clasa. Daca ai un eveniment si esti vinovat, scazi 2 clase.
Mai multe informatii aici https://www.rcapedia.ro/sistemul-bonus-malus/. Transferul clasei se face indiferent de vechime.
Trebuie sa ai in vedere ca  istoricul incepe din momentul inmatricularii / inregistrarii unui vehicul pe numele tau.
  • Vitara 1.4 MT Luxus AllGrip 2019

The following users thanked this post: teutzue

Offline ntire2000

« Răspuns #812 : 09.Mar.2023, 10:47:03 p.m. »
Ne mai miram de ceva in Romania? Nu cred.
Si sa va mai spun una buna: de ce se marimea RCA-ul depinde (si) de capaciatea cilindrica si nu de puterea motorului? Exista acum motoare de capacitate mica care au o putere mare, si acestia platesc in functie de capacitatea motorului, nu de putere.
Ce poate creste (pe langa altele) riscul de accident / dauna? Capacitatea motorului sau puterea sau mai degraba cati CP/kg (cred ca se numeste puterea specifica).

Ce-mi place mie e cum se calculeaza RCA pentru cele electrice.
Se pare ca au cam luat-o în brate ecologistii.

"ASF nu pare a încuraja deținerea unui automobil electric, pentru care costul cu asigurarea obligatorie este de cele mai multe ori mai mare decât pentru mașinile clasice."
Ca de obicei, la noi se merge pe ideea stramoseasca ..... daca ai avut bani de una electrica înseamna ca esti chiabur si-ti permiti si RCA de boieri.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #813 : 10.Mar.2023, 12:23:54 a.m. »
Ca de obicei, la noi se merge pe ideea stramoseasca ..... daca ai avut bani de una electrica înseamna ca esti chiabur si-ti permiti si RCA de boieri.
  Si ti se pare a fi altfel?!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline badmania98

« Răspuns #814 : 10.Mar.2023, 01:00:43 a.m. »
Trebuie sa faci cerere catre brokerul de asigurari sa-ti transfere clasa bonus malus, chiar daca vinzi/radiezi masina ta si cumperi alta. Deci, nu incepi de la B0 (din fericire).
Corect. Așa am făcut și eu și s-a păstrat.
  • Suzuki VITARA ALLGRIP 1.4 BOOSTERJET HYBRID LUXUS 6MT, 2020

Online teutzue

« Răspuns #815 : 10.Mar.2023, 08:48:17 a.m. »
La ce vechime de referi? Daca nu ai evenimente, an de an cresti in clasa. Daca ai un eveniment si esti vinovat, scazi 2 clase.
Mai multe informatii aici https://www.rcapedia.ro/sistemul-bonus-malus/. Transferul clasei se face indiferent de vechime.
Trebuie sa ai in vedere ca  istoricul incepe din momentul inmatricularii / inregistrarii unui vehicul pe numele tau.

Eu am vechime (aka polita de 6 luni intr-o alta tara din UE) pe care nu am mai transferat-o. Un broker mi-a zis ca daca nu e macar perioada de 1 an, nu poate fi transferata clasa...
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline ntire2000

« Răspuns #816 : 16.Mar.2023, 09:51:27 p.m. »
Consiliul ASF a decis să ridice autorizația companiei Euroins care intră, conform legii, în insolvență.

Proștii mai platim un tun.
Românie plai de dor, paradisul hotilor.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline VictorN

« Răspuns #817 : 16.Mar.2023, 11:49:12 p.m. »
Ăștia își umplu pe rand buzunarele și ne fac cu mâna din zbor, iarr statul român e prea corupt să facă ceva. Trist.
E exact ce fac politicienii corupți, fura ca în codru știind că și prinși de-ar fi, tot se merita sa faci 3 ani de pârnaie pentru zeci de milioane de euro în bancă.
Așa și ăștia. Își umplu buzunarele făcând polițe și neonorandu-le, iar noi platim.
Situatia asta nu poate servi decât ca încurajare pentru următorul lider de piață.

Sent from my LE2123 using Tapatalk

Offline NicNic

« Răspuns #818 : 17.Mar.2023, 02:50:10 a.m. »
Deci inca o firma care a vrut sa ne vanda leul cu "nouajdebani" a picat ...

Iarasi se dovedeste ca ne furam singuri caciula cand acceptam sa platim preturile cele mai mici la RCA, de fapt momeala pentru cresterea unei de cote de piata ce ascunde o frauda.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline wolfin

« Răspuns #819 : 17.Mar.2023, 10:19:09 a.m. »
Pleaca unu..vine altul.

Sa vedem CEC Bank daca se baga si pe rca.

Tocmai are felia pregatita de ASF.

• vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970