Autor Subiect: Asigurare RCA  (Citit de 168299 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline macold

Re: Asigurare RCA
« Răspuns #800 : 03.Mar.2023, 05:28:06 p.m. »
"Sucul de lamaie" are o strategie clara cred eu: incerc marea cu degetul, daca peste 6 luni sunt pe plus, mai fac o tura de6 luni.
Dar in nici un caz nu risc pe un an...
Ce vreti, sunt recent intrati pe piata!
  • Suzuki ignis GL+ ALLGRIP 2018
Bicolor: portocaliu-negru (prezent-viitor...)

Online teutzue

« Răspuns #801 : 08.Mar.2023, 01:08:33 p.m. »
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline NicNic

« Răspuns #802 : 08.Mar.2023, 02:05:46 p.m. »
O scumpire asteptata, a tarifelor RCA

Sunt multi critici de meserie, care pot spune ca nu e normala aceasta scumpire.
Dar tinand cont de evolutia costurilor cu reparatiile, cat si "pietrele de moara" ramase dupa falimentul unor societati de asigurari ce au vrut sa vanda leul cu "nojdebani", actualele scumpiri vin sa readuca un echilibru, o stare de normalitate.

Drumuri placute sa aveti, fara sa folositi "ajutorul scump" al asiguratorilor!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline macold

« Răspuns #803 : 08.Mar.2023, 02:15:23 p.m. »
Da, sigur, normalitate pe care o platim noi, fraierii.
Ar trebui ca ASF-istii care au facut asemenea "greseli" sa lase societatile de asigurari sa faca ce vor sa inapoieze lefurile nesimtite pe care si le-au tras, ca nu le-au meritat.
Eu refuz sa inteleg chestia asta: in Romania, cel putin in institutiile statului, nimeni nu raspunde pecuniar daca face orice paguba din neglijenta/prostie/nonactiune.

The following users thanked this post: sfichiu, ntire2000

Offline NicNic

« Răspuns #804 : 08.Mar.2023, 03:29:16 p.m. »
Platim faptul ca ne furam caciula unii altora.

Pe de o parte, sunt o gramada de oameni care se bucura ca nu au platit o taxa, ca au primit ceva gratis.
Pe de cealalta parte, sunt institutii si organizatii care isi regleaza business-ul prin inselarea oamenilor sau fortarea acestora sa plateasca cat nu face.

Eu cred ca totul pleaca de la oameni. De la atitudinea lor, de la educatie, de la gradul de civilizatie.
Pentru ca institutiile si organizatiile sunt facute, gestionate, tot de oameni.

Mi se par mari tarifele de la RCA de acum.
Dar, repet, acum ele nu acopera doar costul obisnuit al unor reparatii, ci trebuie sa acopere, intr-o mare parte, pierderile stranse in timp prin neglijenta, nepricepere, delasare, furt, s.a.m.d..

Sunt convins ca daca apare un alt City cu tarife RCA la jumatate fata de restul, cei mai multi vor lua polite de la ei, chiar daca stiu deja despre falimentul lui City.
Vorba aia: desteptul invata din greselile altora, dar .....
Desteapta-te romane!

The following users thanked this post: gabineg

Offline ntire2000

« Răspuns #805 : 08.Mar.2023, 10:27:05 p.m. »
Eu cred ca totul pleaca de la oameni. De la atitudinea lor, de la educatie, de la gradul de civilizatie.
Pentru ca institutiile si organizatiile sunt facute, gestionate, tot de oameni.

Mi se par mari tarifele de la RCA de acum.

Ma uit pe strada si uneori mai vad masini din care exista riscul ca sa cazi prin podea cu scaunul soferului la orice hârtop mai serios.
Intrebarea mea este: cum naiba îsi fac aia polite RCA de 2-300 de euro pentru o masina care abia valoreaza 1000 de euro si se târaste pe drumurile patriei?
Evident ca raspunsul e foarte simplu, nu îsi fac si circula cu ele fara RCA si fara ITP.
Si acum a doua întrebare: organele ce fac? când vad ca trece câte o coaja din aia prin raza lor vizuala de ce nu fac verificari la sânge ca sa-i scoata pe aia din circulatie?

Si apoi ne miram de valoarea despagubirilor în caz de accidente....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline macold

« Răspuns #806 : 09.Mar.2023, 10:07:29 a.m. »
Ne mai miram de ceva in Romania? Nu cred.
Si sa va mai spun una buna: de ce se marimea RCA-ul depinde (si) de capaciatea cilindrica si nu de puterea motorului? Exista acum motoare de capacitate mica care au o putere mare, si acestia platesc in functie de capacitatea motorului, nu de putere.
Ce poate creste (pe langa altele) riscul de accident / dauna? Capacitatea motorului sau puterea sau mai degraba cati CP/kg (cred ca se numeste puterea specifica).

Offline NicNic

« Răspuns #807 : 09.Mar.2023, 10:34:00 a.m. »
Complicat sistemtul de calcul a primelor.
La fel de neclar imi este si de ce clasa de B/M depinde de proprietar.
Mai ales ca avem proprietari persoane juridice, carora nu le poti defini riscul prea clar, intr-un mod relevant.

PS:
Sunt curios daca exista statistici privind rata daunalitatii functie de capacitatea motorului.
Si daca aceste statistici confirma distributia nivelului primelor functie de capacitate motor.
Desteapta-te romane!

Online bisti

« Răspuns #808 : 09.Mar.2023, 11:35:16 a.m. »
Clasa B/M tine de împerecherea om-masina. Daca iti iei masina noua (posibil identica dpdv tehnic), o iei de la B0.

Offline Romix

« Răspuns #809 : 09.Mar.2023, 05:38:30 p.m. »
Trebuie sa faci cerere catre brokerul de asigurari sa-ti transfere clasa bonus malus, chiar daca vinzi/radiezi masina ta si cumperi alta. Deci, nu incepi de la B0 (din fericire).
  • Vitara 1.4 MT Luxus AllGrip 2019