Autor Subiect: Asigurare RCA  (Citit de 168323 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Asigurare RCA
« Răspuns #780 : 29.Ian.2023, 12:44:27 a.m. »
Pentru amândoua, sau separat?
   Pentru S-Cross!
Riscul de accidente scade cu cresterea varstei la tineri si creste cu cresterea varstei la seniori.

Pare ca ai ajuns pe panta ascendenta.
Pe panta ascendenta suntem toti(urcare, progres), dar cine si cum a ajuns la concluzia si a hotarat ca dupa 60 suntem pe panta descendenta, adica devenim o persoana care coboara(in atentie, abilitati)??! De ce nu la 50, sau la 70...

Asta ma deranjeaza mai putin decat conditia de apreciere a vechimii in conducere : adica poti sa ai de douaj'de ani permis, daca ai masina doar de doi ani, clar esti incepator! :-j
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #781 : 29.Ian.2023, 12:54:40 a.m. »
Sunt mult mai multi factori ce se au in vedere la stabilirea riscului.

Printre ei, varsta soferului pare a fi unul destul de important.
Iar de la o anumita varsta in sus, chiar daca experienta de sofer e mare si "nebuniile" tineretii scad in intensitate, totusi reflexele persoanei scad, astfel ca ele contrabalanseaza puternic spre cresterea riscului de a produce accidente.
Nu stiu daca aceasta varsta de la care se considera mai riscant un sofer este de 60 ori 50 de ani. Ori cat vrei tu sa spui.

Poate ca tu esti la fel de atent si ai reflexe inca bune, dar statistica arata altfel decat tine.
Bucura-te daca te simti inca tanar in simtiri, nu te mai supara ca te penalizeaza asiguratorii ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #782 : 29.Ian.2023, 08:00:08 a.m. »
Pe panta ascendenta suntem toti(urcare, progres), dar cine si cum a ajuns la concluzia si a hotarat ca dupa 60 suntem pe panta descendenta, adica devenim o persoana care coboara(in atentie, abilitati)??! De ce nu la 50, sau la 70...

E o concluzie statistica, rezultata din numărul de daune provocate de șoferii peste 60 ani și valoarea acestora, din care rezulta riscul ce trebuie asigurat.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline macold

« Răspuns #783 : 29.Ian.2023, 12:40:22 p.m. »
Salut si la Multi Ani! (nu e niciodata prea tarziu...).

Ma surprinde (de fapt NU) ca nu se tine cont de numarul de kilometri parcursi anual.
E logic ca un numar mare de kilometri in trafic inseamna si o probabilitate mai mare sa provoci un accident.
Un distribuitor de pilda sau un agent de vanzari pe un judet/regiune parcurge cel putin 100 000 km anual, de cca 5 ori mai mult decat media unui sofer "amataor".
« Ultima Modificare: 29.Ian.2023, 01:59:05 p.m. de gabineg »
  • Suzuki ignis GL+ ALLGRIP 2018
Bicolor: portocaliu-negru (prezent-viitor...)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #784 : 29.Ian.2023, 02:45:04 p.m. »
Interesanta remarca!
Asigurătorul cere kilometrajul mașinii la întocmirea poliței.  Dacă posesorul mașinii este fidel (rara avis) brandului, asigurătorul poate calcula prin diferență kilometrajul parcurs anual.
Dacă în schimb clientul cauta oferta cea mai ieftina și migrează anual la alt asigurător, e puțin probabil ca acesta din urmă să știe care-i kilometrajul anual.
Doar dacă nu există o bază de date agregată a tuturor asigurătorilor.
  • SX4 by Giugiaro

Offline ntire2000

« Răspuns #785 : 29.Ian.2023, 02:53:53 p.m. »
Mie mi s-au cerut de fiecare data nr de km la întocmirea politei CASCO.
Sincer nu cred ca se tine cont de acestia la calcularea tarifului.

E logic ca un numar mare de kilometri in trafic inseamna si o probabilitate mai mare sa provoci un accident.

Si nici nu ar fi normal, de exemplu se pot face 100k de km anual doar pe autostrazi, acolo zic eu ca e gradul cel mai ridicat de siguranta rutiera - fara intersectii, treceri de pietoni, tractoare si alte "animale".
Viteza nu e neaparat un factor decisiv într-un accident ci conditiile favorizante ale acestuia: drumuri prost marcate/semnalizate, neacordarea de prioritate, depasiri interzise, pietoni indisciplinati, etc.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #786 : 29.Ian.2023, 03:34:27 p.m. »
La naiba, n-ai mers des pe A1 între Bucuresti-Pitesti:
Pe banda 1 sunt mormoloci: începători, șoferi de weekend, TIR-uri care se mai depasesc unele pe altele.
Pe banda 2 sunt bizonii care nu respecta limita de viteza, dau flash-uri, sau mai nou au dispozitive clipitoare în grila di fata care imita mașinile politiei.
Dacă ești de bună credință trebuie sa faci slalom de pe o banda pe alta.
Prefer drumurile nationale, în care aleg eu când și unde depasesc.
  • SX4 by Giugiaro

The following users thanked this post: costin_bad

Offline enicky

« Răspuns #787 : 29.Ian.2023, 08:16:33 p.m. »
E o concluzie statistica, rezultata din numărul de daune provocate de șoferii peste 60 ani și valoarea acestora, din care rezulta riscul ce trebuie asigurat.
   Concluzie statistisca probabil de-o varsta cu mine, pe care n-a mai verificat-o nimeni, pt.ca daca observam bine, toate accidentele mortale au cel putin unul din "autori" persoana tanara.
    Tot prostie o numesc si pe aceasta : " adica poti sa ai de douaj'de ani permis, daca ai masina doar de doi ani, clar esti incepator", exact cum a spus colegul, esti sofer pe "curierat" dar n-ai masina personala, iar cand ai platesti ca un incepator.
    Cat despre mersul pe autostrada, daca pergi pe unu cu 90-100km/h zilnic de dimineata pana seara, incepator ai intrat, incepator ai ramas, altfel mersul pe autostrada poate fi mult mai periculos decat cel urban, daca mergi cu 130.
   Cat despre bizoni, au si banda unu pentru depasire... :dknw:, eu ma retrag cand pot, nu cand vor ei.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline macold

« Răspuns #788 : 30.Ian.2023, 10:32:05 a.m. »
Eu nu uit ce mi-a spus odata un sofer de autobuz de "cursa lunga" interjudeteana: nu merge la limita, mergi lin (intelegeti ce vroia sa spuna) si vei vedea cat de odihnit si relaxat vei fi dupa ore intregi de condus...
Evident ca nu am incercat niciodata chestia asta.
Intr-adevar in oras sunt sanse mai mari de o acrosare, dar e doar o acrosare (in general pagube mici), in timp ce pe autostrada, banuti voi.
Una din problemele asiguratorilor sunt preturile enorme de la service. De ce? Pentru ca stiu ca plateste asigurarea, si de multe, multe ori nu caraie.
Am avut ocazia sa aud o conversatie client-service? "A, nu e pe asigurare? Atunci va costa jumatate..." No comment!!!
Stiu ca acum niste ani, un director de la o firma de asigurari, mi-a spus ca, pentru daunele mari, are un contract cu un service di tara vecina. baietii trimit platforma, iau masina, o repara impecabil si o readuc cu platforma la asigurator. Toata tarasennia il costa cu 30% decat pretul cerut de service-urile locale de la noi. Asta era acum multi ani...

Pe de alta parte nu stiu daca e chiar normal (am avut si eu niste acrosari usoare) sa repari o masina veche (peste 10 ani, multi km la bord) solicitand piese absolut noi, iar reparatia intr-un service de marca), din moment ce elementele de inlocuit erau ruginite. De la dezmembrari poti lua elemente de caroserie, faruri, stopuri la 25% din pretul nou.

• Suzuki ignis GL+ ALLGRIP 2018
Bicolor: portocaliu-negru (prezent-viitor...)

The following users thanked this post: sfichiu

Offline enicky

« Răspuns #789 : 07.Feb.2023, 04:36:49 p.m. »
  Conform "statisticilor" pe care le folosesc asiguratorii, se pare ca pentru unii sunt chiar un pericol public, chiar daca am B8 si zero daune, in special pentru Alianz si Hellas(cine or mai fi si astia!). Nu-mi imaginez cum erau cifrele daca mai aveam si una-doua daune !

Hellas nu l-am "prins", dar il scriu mai jos, 6luni, respectiv 1an:    
505.15 lei      5158.7 lei