Autor Subiect: Asigurare RCA  (Citit de 168374 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bisti

Re: Asigurare RCA
« Răspuns #640 : 18.Oct.2021, 10:25:15 p.m. »
Eu nu am spus ca au furat banii. I-au cheltuit neprofitabil pe dobanzi, in loc sa ii reinvestească in companie.
Iar cand a fost nevoie sa plateasca daune, s-au băgat sub umbrela falimentului.

Offline toma

« Răspuns #641 : 18.Oct.2021, 11:13:24 p.m. »
Cum adica i-au cheltuit neprofitabil pe dobanzi? Poti sa explici te rog?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline ntire2000

« Răspuns #642 : 18.Oct.2021, 11:46:19 p.m. »
Eu nu am spus ca au furat banii.
Ba exact asta au facut.
Au delapidat zeci de milioane de euro.
In momentul în care faci credite fictive doar ca sa poti plati rate si dobânzi catre o banca din Portugalia (daca nu ma însel) asta înseamna ca scoti din tara în mod "legal" banii luati de la fraierii care si-au încheiat polite RCA sau Casco.

Acuma sunt curios cine e la butoane, ca doar n-o fi facut cumnatul lui Nastase de capul lui vreo 3 ani schema respectiva.
Adica firma e sub supraveghere financiara si asta scoate lejer banii fara nici o greata, fara sa-l deranjeze nici o institutie a statului de drept.
In timp ce tu daca uiti sa platesti niste rate la banca te trezesti instant cu contul bancar blocat.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline toma

« Răspuns #643 : 19.Oct.2021, 11:18:31 a.m. »
Am citit si eu acum despre asta, nu stiam.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline NicNic

« Răspuns #644 : 21.Oct.2021, 01:35:14 a.m. »
Pretul la RCA va creste din motive obiective: "gaura" ramasa prin disparitia City Insurance trebuie astupata cumva. ​ ​Iar acest rol revine FGA.
Un FGA care are principala resursa de finatare din Cotele de contribuție datorate de asigurători către F.G.A. stabilite prin Norma A.S.F. nr.17.
Pentru ca resursa constituita din venituri din creanțe aferente procedurii de faliment, este anulata (de fapt, depasita) de obligatiile de plata ce ii revin in urma aceleiasi proceduri de faliment.

Si cum sa sustii un FGA, "cocosat" de obligatii de plata, decat marind baza de aplicare a cotei de 1% privind contribuția datorata de asigurători ? Adica marind primele la politele de RCA, cele care formeaza baza incasarilor in asigurari? Baza certa si impusa de lege ...

PS.
Ganditi-va ca  FGA nu a terminat de platit, inca, toate datoriile preluate de la Astra si Carpatica ...
Tocmai asta a fost un motiv important in tergiversarea declararii falimentului City Insurance. Fiindca FGA nu putea prelua (suporta financiar) acest faliment, supliment la ce era deja.

PS2:
Inca odata arata ca ne-am furat singuri caciula: romanii au preferat sa plateasca polite RCA mai ieftine, de la City, fara sa se gandeasca ca banii stransi de City nu vor acoperi platile ce vor trebui facute pentru daune pe aceleasi polite.
Mai simplist (utopic): sotul isi face polita ieftina la City (se bucura) si loveste masina sotiei (ghinion pur), care  e asigurata tot la City. Dar ambele polite-s prea ieftine, asa ca City nu va putea plati daunele de la masina sotiei ... Cine e pierzatorul (plange) pana la urma?
« Ultima Modificare: 21.Oct.2021, 01:48:01 a.m. de NicNic »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: toma

Offline enicky

« Răspuns #645 : 21.Oct.2021, 07:03:46 p.m. »
Pretul la RCA va creste din motive obiective: "gaura" ramasa prin disparitia City Insurance trebuie astupata cumva.
    Afirmatia de mai sus chiar n-are NICIO legatura cu economia de piata si cu politica orientata spre profit a oricarei mari companii.

Pur si simplu disparitia unui "jucator", chiar a celui mai mare "jucator" din piata asigurarilor, este o opurtunitate pe care orice manager normal n-are cum sa n-o fructifice.

Iar noi trebuie sa credem ca societatile de asigurare din solidaritate cu FGA, caruia ii da 1%, respectiv 0,4% , s-au decis sa maresca baza de calcul, adica prima de asigurare, pentru a ajuta FGA-ul ! :-O

Nicusoare este o parere personala pe care nu doresc s-o dezvolt, sau s-o transform in disputa !  :pardon:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #646 : 25.Oct.2021, 06:00:47 p.m. »
Pretul la RCA va creste din motive obiective: "gaura" ramasa prin disparitia City Insurance trebuie astupata cumva.
    Afirmatia de mai sus chiar n-are NICIO legatura cu economia de piata si cu politica orientata spre profit a oricarei mari companii.

Pur si simplu disparitia unui "jucator", chiar a celui mai mare "jucator" din piata asigurarilor, este o opurtunitate pe care orice manager normal n-are cum sa n-o fructifice.

Iar noi trebuie sa credem ca societatile de asigurare din solidaritate cu FGA, caruia ii da 1%, respectiv 0,4% , s-au decis sa maresca baza de calcul, adica prima de asigurare, pentru a ajuta FGA-ul ! :-O

Nicusoare este o parere personala pe care nu doresc s-o dezvolt, sau s-o transform in disputa !  :pardon:

Chiar tu sugerezi ca societatile de asigurari sunt orienate catre profit (politica orientata spre profit a oricarei mari companii).

Faptul ca nivelul politelor RCA este controlat, tinut in frau, sa stii ca le limiteaza si profitul
Dar acum, fiindca e nevoie de mai multi bani la FGA,  li se permite asiguratorilor sa creasca preturile. Deci si profitul realizat ...

Vezi cat de intuitiv este sa gasesti legatura?
De ce ai crede ca este vorba despre solidaritate? Sau caritate?
Desteapta-te romane!

The following users thanked this post: toma

Offline enicky

« Răspuns #647 : 25.Oct.2021, 11:23:00 p.m. »

Pai TOCMAI ca NU cred ca e solidaritate ! E doar profit, oportunitatea de castig. Companiile vor sa faca bani, ca d-aia exista ! :-j
PS. Probabil ca exprimarea mea este ori tampita, ori prea sofisticata, de se-ntelege pe dos !! :-?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #648 : 26.Oct.2021, 02:12:20 a.m. »

Pai TOCMAI ca NU cred ca e solidaritate ! E doar profit, oportunitatea de castig. Companiile vor sa faca bani, ca d-aia exista ! :-j
PS. Probabil ca exprimarea mea este ori tampita, ori prea sofisticata, de se-ntelege pe dos !! :-?

Tizule, discutia asta e clar ca trebuie sa o mutam la "Discutii off-topic".
Desteapta-te romane!

Offline Tatallor

« Răspuns #649 : 15.Ian.2022, 04:24:09 p.m. »
Tocmai ce-am reinnoit rca-ul, 665 lei cu decontare directa la Groupama pe 1 an.
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic