0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
@gabineg - calitate la ce? La luat bani? Ca, in definitiv, tu alegi serviceul care sa repare masina. Daca serviceul e bun, conteaza mai putin de la care asigurator isi recupereaza bani
@gabineg - calitate la ce?
@toma - companiile de asigurari oricum fac profit. Sa nu crezi ca City/Euroins merg pe minus. Faptul ca au intrat in faliment, e doar o portita legala de a nu inapoia banii luati de la asigurati.
BAAR si ASF trebuiau sa se autosesizeze in momentul in care aveau avalansa de reclamatii (inca de acum 4-5 ani).
Ca un batran (fost tanar comunist), pun urmatoarea intrebare: daca RCA este obligatoriu, de ce sa nu fie obligatoriu si pretul asigurarii (fixat de reglementator), iar companiile sa-si regleze competitia si profiturile pe produsele facultative?Mai este in discutie si asigurarea obligatorie pentru locuinte PAD, care, in opinia mea, ar trebui sa aibe acelasi cost pentru toti clientii.
Locuinta TIP A are o suma asigurata de 20.000 euro si o prima de asigurare de 20 euro/an. Se considera locuinta de TIP A constructia cu structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa, lemn ori din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic.Locuinta TIP B are o suma asigurata de 10.000 euro si o prima de asigurare de 10 euro/an. Se considera locuinta de TIP B constructia cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic.
Daca pretul creste, cererea scade.
Informatii din interior nu am, ci doar ce s-a varsat prin presa :http://www.romania-actualitati.ro/posibile_fraude_prin_asa_numite_paradisuri_fiscale_in_cazul_city_insurance-160445
Această companie avea cedare în reasigurare peste 90%, iar cedarea această în reasigurare era făcută în paradisuri fiscale din Insulele Cayman şi Insulele Barbados.
[...]societatea a disimulat tot timpul că respectă indicatorii prin diverse mecanisme, cum ar fi cedarea în reasigurare, un mecanism acceptat, dar care nu era întocmai cum spuneau ei și bineînțeles aceste lichidități pe care spuneau că le au în afara țării și nu le aveau. Mai mult, s-au folosit foarte mult de subdimensionarea rezervelor, o problemă foarte gravă în asigurări pentru că dacă nu-ți alcătuiești rezervele corect, riști să nu poți să plătești daunele către cei asigurați, lucru pe care noi l-am constatat pentru că societatea prezenta întârzieri constante la plata daunelor, de multe ori peste un an. Am avut discuții cu ei și ne-am dat seama că este o problemă gravă de lichiditate, deși spuneau că au bani. De aceea s-a luat decizia ca Fondul de Garantare să preia administrarea temporară. Ulterior, la controlul de la sfârșitul de august s-au descoperit și alte deficiențe pe care le analizează în prezent Consiliul ASF [...].
Asigurarea este o forma de protectie bazata pe un contract prin care o persoana fizica sau juridica numita asigurat cedeaza anumite riscuri unei persoane juridice numita asigurator, platind acestuia o suma de bani numita prima de asigurare. Asiguratorul se obliga prin acest contract sa plateasca asiguratului despagubiri in cazul in care evenimentele prevazute in contract vor avea loc. In cazul in care asiguratorul decide sa nu pastreze in portofoliu toate riscurile acceptate in asigurare poate opta pentru reasigurare. Reasigurarea consta in cedarea totala sau partiala a riscurilor asumate, respectiv a obligatiilor de plata ale unui asigurator (numit reasigurat/cedent) catre o companie de reasigurare numita reasigurator. La randul sau, reasiguratorul poate opta sa cedeze mai departe catre o alta companie de reasigurare riscurile acceptate de la reasigurat. In acest caz, operatiunea poarta numele de retrocesiune. Practic, activitatea de reasigurare presupune impartirea riscurilor si a responsabilitatilor intre reasigurat si reasigurator.