Autor Subiect: Asigurare RCA  (Citit de 168373 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bisti

Re: Asigurare RCA
« Răspuns #620 : 16.Oct.2021, 02:18:22 p.m. »
Erau de pe siteul BAAR parca, nu mai stiu. Oricum, am vazut la tv zilele trecute ca la fiecare 100 de lei platiti de asigurat, asiguratorul despagubeste cu 78 de lei, in medie.
Deci, la preturile anterioare falimentului City, profitul era de 22 de lei per asigurat.
Acum, daca s-au dublat/triplat costurile RCA, cam care ar fi profitul? Peste 150%?

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #621 : 16.Oct.2021, 02:23:25 p.m. »
Crezi ca preturile din service vor rămâne constante? Pe lângă efectul de bumerang al creșterii prețului energiei în piese de schimb, salarii și consumabile, mai apare și apetitul constatatorului din service sa "umfle" prețul reparatiei, pentru ca stie ca asigurătorul plătește.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline toma

« Răspuns #622 : 16.Oct.2021, 02:43:56 p.m. »
Erau de pe siteul BAAR parca, nu mai stiu. Oricum, am vazut la tv zilele trecute ca la fiecare 100 de lei platiti de asigurat, asiguratorul despagubeste cu 78 de lei, in medie.
Deci, la preturile anterioare falimentului City, profitul era de 22 de lei per asigurat.
Acum, daca s-au dublat/triplat costurile RCA, cam care ar fi profitul? Peste 150%?

Astea sunt alte cifre si intra in contradictie cu ce ai scris mai devreme.
In plus, profit inseamna cu totul altceva, nu diferenta intre incasari si despagubiri. Nu exista si alte cheltuieli? Salarii, chirii, utilitati si asa mai departe? Tratezi foarte simplist problema.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline bisti

« Răspuns #623 : 16.Oct.2021, 03:12:06 p.m. »
Nu intra deloc in contradictie.
Adu la numitor comun si tot la 1300-1500 de lei iese in profit asiguratorul la o dauna de 6000.

Cat despre profit, da, nu toata suma ramasa e profit, insa nici nu sunt angajati cat sunt asigurati.

@gabineg - ok, nu va fi 150%, dar tot le va ramane dublu fata de cat le ramane acum.

De curiozitate, mi-am refacut calculele cu privire la RCA. Politia veche expira pe 23 noiembrie, deci am timp de cautat variante.

Cea platita anul trecut, la Grawe era de 325 de lei.
Acum, cea mai ieftina este la Omniasig - 605, apoi Asirom - 642 si Grawe - 646.

La Grawe e la fel ca pe 25.09. In schimb, la Omniasig si Asirom au scazut un pic. Poate am noroc si mai scade ceva pana luna viitoare.

Offline toma

« Răspuns #624 : 16.Oct.2021, 03:17:56 p.m. »
Cere oferta si de la Generali. Eu am avut o surpriza placuta cu ei zilele astea in privinta RCA.
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline bisti

« Răspuns #625 : 16.Oct.2021, 06:02:41 p.m. »
Poate la tine, la mine nu.

E 779 lei pe an, fara decontare directa. Fara broker, direct pe siteul lor. E mai scump ca la Groupama.

Offline toma

« Răspuns #626 : 16.Oct.2021, 09:48:01 p.m. »
Imi pare rau.

Eu am incheiat cu 430 pe un an la un motor de un litru si clasa B8.

Oferta primita printr-un broker de asigurari.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #627 : 18.Oct.2021, 01:36:33 p.m. »
De aici se emite opinia ca "toate celelalte companii care au rămas pe segmentul RCA se protejează şi măresc preţurile pentru ca niciuna dintre ele să nu aibă un aflux foarte mare de asiguraţi de la City Insurance”.

„Sunt 3 milioane de asiguraţi, aşa cum s-a vehiculat în presă. Evident că, atâta vreme cât se păstrează o proporţie în piaţă, lucrurile pot fi ţinute sub control, dar dacă, spre exemplu, jumătate din aceşti clienţi se duc la o singură companie, evident că, oricât ar fi compania aceea de mare şi de puternică, va fi dezechilibrată. Ca urmare, toate companiile trebuie să ţină pasul cu această creştere pentru că, dacă nu ar ţine pasul, acea companie ar fi inundată de clienţii de la City şi, de aici, această stare de contagiune în ceea ce priveşte creşterea primelor”
« Ultima Modificare: 18.Oct.2021, 01:56:44 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro

Offline bisti

« Răspuns #628 : 18.Oct.2021, 02:48:10 p.m. »
Eu stiam ca, intr-o piata concurentiala, cererea se afla in raport invers proportional cu pretul.
Daca pretul creste, cererea scade.

Bine, pe piata asigurarilor, daca TOATA oferta creste si esti obligat sa iei de la cineva pentru ca altfel nu poti circula, pretul conteaza mai putin. Singurul echilibru poate fi dictat de catre Cons.Concurentei sau de catre ASF, BAAR. Dar, cum de acolo isi trag si ei parte din venituri, ii doare in cot de preturi.
In caz de scandaluri, dau o amenda care este infima in raport cu banii incasati, si asta e.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #629 : 18.Oct.2021, 02:59:19 p.m. »
Oriunde in piata concurentiala exista raportul "calitate/pret". Vrei calitate, platesti pretul. Vrei pret mic, nu te astepta la calitate.
« Ultima Modificare: 18.Oct.2021, 03:18:43 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro