Autor Subiect: Asigurare RCA  (Citit de 168375 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Asigurare RCA
« Răspuns #600 : 21.Sep.2021, 02:37:17 p.m. »
In 27 de ani de permis înca n-am trimis pe nimeni în service, în schimb am fost lovit de doua ori de imbecili, o data mi-a taiat unul fata (se grabea sa-si ia cafeaua), iar a doua oara m-a pupat (în fundul masinii) unul care n-avea nici ITP.
Ambele situatii le-am rezolvat pe casco.

Iar eu consider ca daca gresesc si e vina mea, platesc.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ...

« Răspuns #601 : 21.Sep.2021, 02:39:00 p.m. »
Iti permiti sa platesti 100.000 de euro, cat e plafonul maxim acoperit prin RCA?

Offline ntire2000

« Răspuns #602 : 21.Sep.2021, 02:40:34 p.m. »
Nu-mi permit, tocmai de aia belesc ochii când sunt la volan.
De aia, în afara acestui stat mirific, accidentele auto sunt de câteva ori mai putine, la populatie de cateva ori mai mare.
La noi se circula ca la nebuni, se moare ca la abator.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ...

« Răspuns #603 : 21.Sep.2021, 02:47:28 p.m. »
Dar si in alte state nemirifice e obligatorie RCA. Dar acolo se vegheaza respectarea legii. Nu merge pe promisiuni ca voi fi atent cand conduc. Poate iti cade un betivan/obiect in fata si tragi de volan ca sa-l eviti, lovind alta masina. Tu ai belit ochii, dar instinctul ti-a dictat altceva. Circulatia ca la nebuni nu e din cauza lipsei de RCA, ci din cauza nesanctionarii lipsei de RCA. Exact cum spune @VictorN.

Offline Vecchio

« Răspuns #604 : 21.Sep.2021, 03:01:35 p.m. »
Pai cand te prinde caraliul la un control in trafic fara RCA, ai belit-o! :prty:
Conform articolului 64 din Legea nr 136/1995 soferul prins fara RCA va primi o amenda cuprinsa intre 1000 si 2000 de lei, impreuna cu retinerea certificatului de inmatriculare si a numerelor de inmatriculare - chemi un prieten sa te duca :D ;).
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline VictorN

« Răspuns #605 : 21.Sep.2021, 03:38:54 p.m. »
Daca m-ar prinde pe mine, cetățean obedient, as plati amenda, mi-aș cere scuze, poate și un harakiri mic.
Dar pe bombardier sau nesimțitul de serviciu nu îl interesează amenda. Nu o plătește, conduce fara permis, etc.
Câți nu am văzut conducând fara permis, la a2a sau a3a abatere cu dosare pe rol și care au inca tupeul să conducă? Asta nu e o țară normală.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

The following users thanked this post: ntire2000, toma, ...

Offline ntire2000

« Răspuns #606 : 21.Sep.2021, 03:46:35 p.m. »
Exact.
Al doilea care a dat peste mine avea RCA la City.
Il durea fix la 2m în fata barei de protectie de masina mea.
Tocmai de aia îmi fac casco de 15 ani.

Ori faptul ca se tolereaza existenta unor astfel de firme (aproape fantoma) de asigurari dovedeste o lipsa crasa de respect fata de lege chiar de catre institutiile statului.
Si atunci cum sa-i pretinzi smecherului ca sa respecte legea?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Calin sb

« Răspuns #607 : 24.Sep.2021, 09:05:31 p.m. »
Nu poți sa condamni pe cineva ca are RCA la city.
Atât timp cât au fost lăsați sa vândă la preț de dumping altcineva plătit bine este vinovat.

Sincer mi-ar place sa văd o lista a rușinii naționale in care sa apara numele celor din cauza cărora plătim mai mult, sau de ce a1 încă nu e gata , sau de ce bucățile de autostrada nu sunt unite de centura Bucureștiului, si aici vorbesc de oameni care au avut in pix puterea de a decide si nu au făcut-o dintr-un motiv sau altul.
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline ntire2000

« Răspuns #608 : 24.Sep.2021, 09:17:09 p.m. »
Stii ce, chiar la asta ma gândeam la un moment dat.

Dar nu vad de ce n-as blama pe cineva care alege sa plateasca cel mai mic pret cu toate ca stie ca RCA-ul lui nu-l va ajuta cu nimic pe cel pe care-l pagubeste la o adica.
Stie asta foarte bine din massmedia, ca City n-a crapat în doua zile ci în vreo 3 ani în care mii de pagubiti s-au luptat cu ei ca sa-si repare masinile.

In fond, mentalitatea asta de a alege cel mai ieftin lucru prejudiciindu-l pe cel de lânga tine e o lipsa de respect, efectiv te doare undeva de paguba pe care i-ai provocat-o.
Stiu, nu doar românul face asta, fiecare popor are "uscaturile" lui.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline VictorN

« Răspuns #609 : 24.Sep.2021, 09:27:00 p.m. »
Cat de mare era diferența dintre City și următorul asigurator serios?
Eu sunt B2 și diferența între City și Allianz era de 100 sau 200 de lei.
La o clasă mai mare diferența probabil ar fi fost la fel daca nu mai mica.
Când iei RCA te gândești la buget, nu zic nu, dar te gândești și la celălalt, că s-ar putea să aibă probleme cu City.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

The following users thanked this post: toma, saureign