Autor Subiect: Asigurare RCA  (Citit de 168382 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Asigurare RCA
« Răspuns #570 : 27.Ian.2021, 08:15:57 p.m. »
Eu am avut două regresuri la Generali si s-au soluționat ambele fara necazuri.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline toma

« Răspuns #571 : 27.Ian.2021, 08:27:07 p.m. »
Interesant detaliu si bine de retinut.
Totusi pana acum nu am auzit printre cunostinte de cineva care sa fi folosit CASCO fara sa functioneze regres-ul pe RCA. Eu am folosit asta o singura data in acest fel si nu am avut nici o problema.
La mine așa a făcut Groupama. Au motivat că nu a fost cu regres. Le-am arătat corespondența și apoi au spus că nu ai reușit, de fapt, să recupereze și de-aia a crescut valorea. Ulterior acestei întâmplări am devenit client Allianz.

Pfoa... ce chestie. Cum mai sa motiveze ca nu au reusit? Cum? Pai nu au tot felul de decontari intre ei?
Presupun ca nu aveai fransiza.

Eu am avut două regresuri la Generali si s-au soluționat ambele fara necazuri.
Si eu am avut reparatie pe Casco la Generali cu regres pe ceva RCA dubios... totul fara probleme.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline dthem

« Răspuns #572 : 27.Ian.2021, 11:22:16 p.m. »
Pai de exemplu nu au vrut sa plătească, i-au dat in judecată și au pierdut. Asta e un regres ratat.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline jupanul1

« Răspuns #573 : 28.Ian.2021, 11:26:13 p.m. »
Nu exista în poliță vreo clauză de “regres ratat”, asta este strict problema asiguratorului. Vinovatul era asigurat cu poliță RCA valabilă, mai departe nu mă privește situația, nu?

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

The following users thanked this post: ntire2000

Offline toma

« Răspuns #574 : 24.Mar.2021, 05:31:43 p.m. »
Decizie definitivă la Înalta Curte: City Insurance, liderul RCA, a pierdut procesul în care ASF o obligă să-și majoreze cu 16,5 milioane de euro capitalul social

Citat
Înalta Curte de Casație și Justiție a admis marți, 23 martie, recursul făcut de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) într-un proces deschis anul trecut de City Insurance, liderul pieței RCA, în urma unor sancțiuni legate de nereguli la soluționarea dosarelor de daună RCA. Printre măsurile dispuse de ASF în sarcina City Insurance se număra și un plan de măsuri care viza printre altele majorarea capitalului social cu 16,5 milioane euro până la finele anului 2020 pentru rezolvarea problemelor de solvabilitate, a precizat pentru HotNews.ro una dintre părțile din acest dosar.

Citat
'Prin Deciziile ASF nr. 455/2020 și nr. 457/2020 Autoritatea a constatat o serie de nereguli în ceea ce privește activitatea societății de asigurare-reasigurare City Insurance, acestea vizând, în esență, nerespectarea prevederilor referitoare la modul de calcul și constituire al rezervelor tehnice, respectarea indicilor de solvabilitate și modalitatea de gestionare a dosarelor de daună. Față de acestea, au fost dispuse măsuri corective care au inclus:

- Obligația City Insurance de a formula și prezenta o ediție revizuită a politicii de constituire, modificare și menținere a rezervelor tehnice sub regim Solvabilitate II, conform indicațiilor ASF – art. 1 din Decizia ASF nr. 455/2020
- Obligația City Insurance de a realiza o majorare a capitalului social cu suma de 16,5 milioane de euro, cel târziu până la data de 31.12.2020. – art. 1 din Decizia ASF nr. 457/2020
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline VictorN

« Răspuns #575 : 04.Apr.2021, 04:47:52 p.m. »
Ce s-ar întâmplat cu RCA? Anul trecut am platit 700 lei, B2, pe un an la Allianz, iar anul asta aproape s-a dublat prețul...
Preturi similare au și Asirom, Omniasig, Groupama și Generali.
Doar la City e 700.

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Offline dthem

« Răspuns #576 : 04.Apr.2021, 06:26:36 p.m. »
Piata se reglează, RCA la câteva sute de lei e o prostie. Dacă vrei sa mergi cu mașina scoți banul.

Offline VictorN

« Răspuns #577 : 04.Apr.2021, 07:05:10 p.m. »
Cat plătești tu la RCA?

Și cum/de ce se reglează piata și de ce RCA de 700 lei e o prostie? Te rog dezvolta.

« Ultima Modificare: 04.Apr.2021, 07:21:52 p.m. de VictorN »

Offline dthem

« Răspuns #578 : 05.Apr.2021, 11:15:17 a.m. »
Piata se regleaza in sensul ca pretul platit acum e mult prea mic prin raportare la riscul asigurat. Eu platesc cam 350 de lei, mi se pare extraordinar de putin.

Uita-te cat costa in alte tari un RCA. Facem abstractie de salariul minim, saracie si alte chestii, valoarea RCA tine strict de potentialele daune pe care le poti produce altora, motiv pentru care ar trebui sa coste cam la fel peste tot.

De asemenea, daca RCA ar avea o valoare civilizata (cred ca minim 500 de euro ar fi, dar asta ramane de vazut) multi tiriplici si cocalari vor renunta sa se mai plimbe cu masinile, ceea ce ar fi fenomenal.

Offline VictorN

« Răspuns #579 : 05.Apr.2021, 11:28:53 a.m. »
Valoarea ei finala depinde de multi factori. Doi dintre ei fiind valoarea medie a daunei și frecvența. Acum, parcul nostru auto nu e la nivelul Germaniei, Olandei, etc e normal că valorile RCA sa fie mai mici.

Ce nu înțeleg eu e de ce s-ar schimbat atât de mult de pe un an pe altul? Nu cred că în an pandemic a crescut frecvența sau valoarea pagubelor.
Totuși, 1500 lei mi se pare mult în condițiile în care plătesc CASCO 2500.

Băiețașii cu BMW arhaic sau alte rable oricum nu plătesc RCA, fie el și 350 lei, multi dintre ei nici n-au permis, de ce să facă RCA?

Statistic, una din 3 mașini nu are RCA. Odată cu creșterea prețurilor numărul celor fără RCA va creste și el.