0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Citat din: toma din 27.Ian.2021, 05:01:10 p.m.Interesant detaliu si bine de retinut.Totusi pana acum nu am auzit printre cunostinte de cineva care sa fi folosit CASCO fara sa functioneze regres-ul pe RCA. Eu am folosit asta o singura data in acest fel si nu am avut nici o problema.La mine așa a făcut Groupama. Au motivat că nu a fost cu regres. Le-am arătat corespondența și apoi au spus că nu ai reușit, de fapt, să recupereze și de-aia a crescut valorea. Ulterior acestei întâmplări am devenit client Allianz.
Interesant detaliu si bine de retinut.Totusi pana acum nu am auzit printre cunostinte de cineva care sa fi folosit CASCO fara sa functioneze regres-ul pe RCA. Eu am folosit asta o singura data in acest fel si nu am avut nici o problema.
Eu am avut două regresuri la Generali si s-au soluționat ambele fara necazuri.
Înalta Curte de Casație și Justiție a admis marți, 23 martie, recursul făcut de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) într-un proces deschis anul trecut de City Insurance, liderul pieței RCA, în urma unor sancțiuni legate de nereguli la soluționarea dosarelor de daună RCA. Printre măsurile dispuse de ASF în sarcina City Insurance se număra și un plan de măsuri care viza printre altele majorarea capitalului social cu 16,5 milioane euro până la finele anului 2020 pentru rezolvarea problemelor de solvabilitate, a precizat pentru HotNews.ro una dintre părțile din acest dosar.
'Prin Deciziile ASF nr. 455/2020 și nr. 457/2020 Autoritatea a constatat o serie de nereguli în ceea ce privește activitatea societății de asigurare-reasigurare City Insurance, acestea vizând, în esență, nerespectarea prevederilor referitoare la modul de calcul și constituire al rezervelor tehnice, respectarea indicilor de solvabilitate și modalitatea de gestionare a dosarelor de daună. Față de acestea, au fost dispuse măsuri corective care au inclus:- Obligația City Insurance de a formula și prezenta o ediție revizuită a politicii de constituire, modificare și menținere a rezervelor tehnice sub regim Solvabilitate II, conform indicațiilor ASF – art. 1 din Decizia ASF nr. 455/2020- Obligația City Insurance de a realiza o majorare a capitalului social cu suma de 16,5 milioane de euro, cel târziu până la data de 31.12.2020. – art. 1 din Decizia ASF nr. 457/2020