Autor Subiect: Asigurare RCA  (Citit de 168389 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Asigurare RCA
« Răspuns #550 : 10.Aug.2020, 08:14:30 p.m. »
6 luni de RCA la Ignis (la pachet cu Casco) - 183 lei la Allianz Tiriac.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

« Răspuns #551 : 11.Aug.2020, 04:06:56 p.m. »
Probabil nici nu exista in modificarea legii prevederea aia cu sume acordate direct asiguratului, eventual decat in anumite conditii cand se poate estima destul de direct dauna.
  Se numeste reparatie in regie proprie si se poate face revenire la constatare daca la demontare se gasesc si alte defectiuni. Tocmai un coleg a ales varianta asta. Dar sumele acordate sunt mai mici decat ar fi reparatia in service.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Durby

« Răspuns #552 : 11.Sep.2020, 11:38:44 a.m. »
Salutare,

Am gasit pe asfromania.ro urmatorul citat:

Care este termenul de plată dacă am acceptat suma propusă de asigurător?

Răspuns: În cazul acesta despăgubirea se plăteşte de către asigurătorul RCA în termen de 10 zile de la data acceptării ofertei de despăgubire, conform  prevederilor art.30 din Norma ASF 20/2017 precum și art.21 alin.4 din Legea 132/2017, astfel:

Art. 21. - (4) Despăgubirea se plăteşte de către asigurătorul RCA în termen de 10 zile de la data acceptării ofertei de despăgubire prevăzută la alin. (1) lit. a) sau de la data la care asigurătorul RCA a primit o hotărâre judecătorească definitivă sau acordul entităţii de soluţionare a litigiului cu privire la suma de despăgubire pe care este obligat să o plătească. Documentele care stau la baza cererii de despăgubire sunt stabilite prin reglementări ale A.S.F.”

Mie mi-a zis inspectorul de daune ca dureaza cam 40 de zile, dupa 10 zile pot sa "trag" de ei?
este vorba de city insurance, stiu ca sunt cam rau platitori, dar macar vreau sa stiu legal ce obligatii au ei.

Merci.
  • Vitara

Offline ntire2000

« Răspuns #553 : 11.Sep.2020, 12:05:18 p.m. »
Daca dupa termenul legal nu dau semne ca ar vrea sa vireze banii poti sa faci petitie la ASF si-ti rezolva aia problema.
Eu asa i-am executat pe cei de la Allianz care faceau gât pentru 1000 si ceva de euro si nu vroiau sa deconteze dauna decât în reteaua lor de service-uri (unde suma care trebuia decontata era dubla).

PS: nu vreau sa fac prognoze dar tare ma tem ca o sa te plimbe si pe tine pentru banii aia.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Durby

Offline Durby

« Răspuns #554 : 11.Sep.2020, 01:01:15 p.m. »
Daca dupa termenul legal nu dau semne ca ar vrea sa vireze banii poti sa faci petitie la ASF si-ti rezolva aia problema.
Eu asa i-am executat pe cei de la Allianz care faceau gât pentru 1000 si ceva de euro si nu vroiau sa deconteze dauna decât în reteaua lor de service-uri (unde suma care trebuia decontata era dubla).

PS: nu vreau sa fac prognoze dar tare ma tem ca o sa te plimbe si pe tine pentru banii aia.

Pai la mine fiind vorba de dauna totala, nu vad de ce ar mai fi vorba de reteaua lor de service, banii se deconteaza direct in contul meu bancar.
Sau poate nu inteleg eu pasii. O sa vad, pe data 14 se fac 10 zile, pe 15 le dau mail si astept 48 de ore dupa care fac petite la ASF.

Merci mult!
  • Vitara

Offline ntire2000

« Răspuns #555 : 11.Sep.2020, 01:28:04 p.m. »
Ma rog, ai prins ideea, nu se înghesuie la dat banii.
Faptul ca ti s-a spus ca dureaza 40 de zile, când în mod legal termenul este de 10 zile cam asta sugereaza.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

« Răspuns #556 : 13.Ian.2021, 01:06:01 a.m. »
Zeci de mii de români nu ar fi beneficiat de despăgubiri în baza poliței obligatorii de răspundere civilă sau ar fi primit mai puțini bani fiindcă instituția care ar fi trebuit să îi protejeze, le-ar fi ținut de fapt partea unor asiguratori rău platnici.

Plângere la DNA depusă de un angajat ASF. Reclamă „protecția” oferită pentru 2 societăți de asigurări

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline teutzue

• Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #558 : 26.Ian.2021, 01:51:28 p.m. »
https://spotmedia.ro/stiri/economie/asf-a-amendat-cu-peste-3-milioane-de-lei-conducerea-companiei-city-insurance

City insurance neserioasa firma.

Si or sa plateasca?.....
Acuma amenzile nu stiu daca se pun pe persoana fizica, ori pe firma,  daca-s pe persoana fizica, amenda de 450.000 lei cum o sa o plateasca un membru din Consiliul de Supraveghere?
Daca intra toate amenzile pe firma, cred ca e faliment: 3,78 milioane lei nu cred ca au cum plati.....
Si asiguratii la ei, raman cu buza umflata?  ....La Micra si eu mi-am facut asigurare tot la ei, era putin mai scump decat Eurions, despre care auzisem ca nu-s ok  :dknw:
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline jupanul1

« Răspuns #559 : 26.Ian.2021, 01:58:07 p.m. »
Amenda ca amenda... care sunt consecințele pentru societate? Trag obloanele sau merge înainte treaba?

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise