Autor Subiect: Asigurare RCA  (Citit de 168394 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Asigurare RCA
« Răspuns #410 : 19.Oct.2017, 10:11:26 p.m. »
Depinde de firma. Eu l-am folosit de două ori si nu m-a afectat material la prelungirea asigurării. La Generali.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline aleksanders

« Răspuns #411 : 19.Oct.2017, 10:13:38 p.m. »
la omniasig si groupama nu afecteaza regresul
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline f.cristi

« Răspuns #412 : 19.Oct.2017, 10:42:30 p.m. »
Da, nu prea are de ce sa afecteze pt. ca asiguratorul CASCO isi recupereaza paguba de la asiguratorul RCA. Poate doar deranjul....

Offline NicNic

« Răspuns #413 : 19.Oct.2017, 10:57:40 p.m. »
Conditiile viitoare de asigurare Casco nu pot fi influentate de utilizarea unui regres pe un RCA valabil (fara posibilitate legala de anulare RCA a Asiguratorului).
Dar un regres contra unui raspunzator (responsabil)de producerea accidentului (daunei), ce nu detine o astfel de asigurare, poate sa influenteze o polita Casco ce face uz de aceasta raspundere.

Caz concret: un copac cazut pe o masina asigurata Casco, a dus la scumpirea politei Casco, chiar daca Asiguratorul Casco a facut (sau avea posibilitatea de a face) regres contra celui responsabil de caderea copacului (autoritati locale=primarie).
Explicatia, simplista, ar fi ca un regres pe RCA este "aproape absolvit" de costuri de aplicare, pe cand orice alt fel de regres implica niste costuri substantiale (cu avocati, taxe de timbru, etc.).
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: aleksanders

Offline f.cristi

« Răspuns #414 : 19.Oct.2017, 11:11:35 p.m. »
Dar un regres contra unui raspunzator (responsabil)de producerea accidentului (daunei), ce nu detine o astfel de asigurare, poate sa influenteze o polita Casco ce face uz de aceasta raspundere.
Dar nu cred ca e vreo societate de asigurari din Romania care sa faca asa ceva. Cum nici decontarea directa pe propriul RCA nu e valabila daca vinovatul nu are incheiata asigurare RCA.

Offline NicNic

« Răspuns #415 : 20.Oct.2017, 08:57:52 a.m. »
[...]
Dar nu cred ca e vreo societate de asigurari din Romania care sa faca asa ceva. Cum nici decontarea directa pe propriul RCA nu e valabila daca vinovatul nu are incheiata asigurare RCA.

Exista cazuri in care un asigurator Casco (sau pagubit) face regres contra responsabilului de producerea accidentului. In general, depinde de valoarea daunei daca se face regres sau nu ...

Intr-adevar, decontarea pe propriul RCA este echivalenta cu decontarea pe Casco. Se poate face regres doar pe un RCA valabil.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline duculetu

« Răspuns #416 : 20.Oct.2017, 09:10:42 a.m. »
Am gasit doua puncte forte:
- Mergi la sectia de politie pentru stabilirea vinovatului. Nu mai este necesara o constatare ulterioara. (Sunt asiguratori care iti permit reparatia cu regres pe RCA-ul vinovatului, pe baza constatarii amiabile. De asemenea, sunt asiguratori la care nu trebuie sa platesti frasiza pentru reparatia cu regres.)
- Vei avea nevoie de copii dupa actele soferului vinovat: buletin, permis, talonul si RCA-ul. Aceste documente vor folosi Asiguratorului tau in relatia cu Asiguratorul celui vinovat.

Ca (potential) minus:
- Odata deschis dosarul de dauna pe CASCO, societatea de asigurare isi recupereaza banii de la compania de RCA, dar tu ramai in evidenta lor cu un dosar de dauna pe CASCO. Prin urmare, la reinnoire prima de asigurare va creste.

Sursa: https://www.i-asigurare.ro/blog/reparatie-pe-casco-cu-regres-pe-rca-ul-vinovatului/ (desi este mai veche stire, am preferat sa nu vin cu un link spre alt forum).

Am sa intreb si un broker si revin cu update in caz ca nu vine altcineva inaintea mea.

Offline f.cristi

« Răspuns #417 : 26.Oct.2017, 09:10:37 a.m. »
Daca inchei o polita RCA cu decontare directa si uzez de aceasta decontare directa (ca m-a lovit unul) pe mine ma afecteaza la o noua incheiere de polita RCA ? Adica poate sa-mi scada bonusul sau chiar sa trec pe malus ? Ca atunci nu ma mai incanta aceasta decontare directa.

Offline Cosmin09

« Răspuns #418 : 26.Oct.2017, 09:41:14 a.m. »
Clasificarea intr-o clasa de Bonus- Malus tine cont exclusiv de nr de accidente pe care le-ai facut sau, mai bine zis, de nr de solicitari de decontare reparatii folosindu-se polita ta RCA, atunci cand tu esti vinovat de un accident.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline f.cristi

« Răspuns #419 : 26.Oct.2017, 11:43:45 a.m. »
Am incheiat polita RCA pe 12 luni; pe 1 noiembrie ma duc sa ridic masina. Cel mai convenabil am gasit la Allianz la 359 lei cu decontare directa cu B8 (era 271 lei fara decontare directa).