Autor Subiect: Asigurare RCA  (Citit de 168385 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline maxwell

Re: Asigurare RCA
« Răspuns #390 : 12.Oct.2017, 11:21:04 a.m. »
Eu am primit o singură autorizație pentru 90 de zile.
  • Zusammen mit dem Zusuki New Ignis GL+ 2WD

Offline enicky

« Răspuns #391 : 12.Oct.2017, 12:47:13 p.m. »
Ba e fix invers, autorizatia de circulatie provizorie se completeaza de catre dealer dupa ce te prezinti la el cu RCA-ul incheiat; daca n-ai polita RCA incheiata nu-ti da autorizatia de circulatie.

Nu, multumesc, nu-mi trebuie niciun broker sa bata la mine la usa sau sa ma sune insistent. De curiozitate, ieri am mers la birouase la doi brokeri din oras. Pe langa faptul ca erau neinstruiti si neinformati (o tanti
     Acum eu nu-nteleg,  stii toate procedurile, dar totusi mai intrebi si apoi te contrazici. :) Asa a fost la mine, acum doi ani, poate intre timp s-au mai schimbat, nu contest ! Cel care intocmeste asigurarea are si el nevoie de un document probabil.
     Iar broker-ul nu este o persoane care vinde cosmetice, este un tip respectuos care imi da oferte de pret de la mai multe companii, detalii despre acestea si ma anunta din timp cand imi expira o asigurare. Iar cand nu conoaste o speta, se intereseaza la sursa si imi raspunde. Cel putin asa este al meu.  :)
     Si eu n-am spus ca trebuie sa faci rca-ul la dealer, cu toate ca pt. o luna nu vad care ar fi deranjul. Cand spun "din showroom trebuie sa pleci cu rca" eu inteleg ca am cumparat masina si voi iesi cu ea pe strada. Tu intelegi altceva din pacate. Poti veni cu rca-ul deja facut si apoi sa pleci cu masina. :)

@duculetu nu este obligatoriu ca broker-ul sa fie din acelasi oras, dar este de preferat. Mai ai nevoie si de intalniri directe .
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline f.cristi

« Răspuns #392 : 12.Oct.2017, 01:44:18 p.m. »
Cu ce m-am contrazis ? Arata-mi unde m-am contrazis ("pe mine insumi", nu ca m-a contrazis altcineva) !
Nu am pretentia ca sunt un cunoscator in amanunte al legii, dar din experienta proprie cu atatea RCA-uri incheiate la masini noi luate din curtea dealer-ului si logica imi permit sa-mi dau seama cand cineva abereaza, cum ar fi:
- cei de la eM.. cer o viza de la administratia fiscala la o masina la care inca n-ai nici CIV. Pe ce sa puna aia viza, pe c..r ? Pe factura masinii (in conditiile in care nu poti face fisa de inmatriculare daca nu ti-a sosit CIV-ul, sau chiar daca a sosit poate vrei sa te folosesti de cele 90 de zile ale autorizatiei provizorii) ?
- cei de la ...pedia sustin ca nu exista autorizatie provizorie de circulatie de 90 de zile, ci doar multiplu de 30. In consecinta ei considera ca nu se poate emite primul RCA decat pe 30 de zile. Si mai considera ca toti ceilalti brokeri fac o ilegalitate daca emit primul RCA pe o perioada mai mare de 30 de zile.
La toti ceilalti brokeri online mari (...ieftin, rcalatine...) si la cei de la masute se poate.
De-aia sunt un pic derutat, pt. ca aveam impresia ca totul mi-e clar si vin unii si zic ca nu e asa. Nu vreau sa fac o polita care nu are acoperire.

Pt. mine brokerii astia cu birouase (fixe sau mobile) sunt niste sacali zambareti, nu ca ceilalti din spatele unor interfete online ar fi altfel, dar prefer sa nu le mai vad fatza. Plus ca, dupa cum spuneam mai sus, politele incheiate la masute sunt mai scumpe. Nu mai zic ca orice pitzipoanca a ajuns sa vanda asigurari, ca la orice butic de la coltul blocului. Cand le-am intrebat de decontarea directa li se incalcisera carliontii (si neuronii, probabil). Si nu vad niciun avantaj sa ai brokerul din acceasi localitate. La o adica tot la asigurator te duci.  Pana sa-mi iau eu masina (si sa fiu interseat direct) pe tata il tot trombonea o tanti, facandu-i RCA-urile cele mai scumpe (nu neaparat la societatile cele mai bune), inclusiv un CASCO la o coaja de Renault timp de peste 10 ani, profitand de naivitatea, bunul simt, buna credinta si lipsa de informare ale lui.

Iar eu n-am spus ca trebuie sa-ti faca cineva asigurarea pe ochi frumosi, dar in speta de fatza (masina noua in curtea dealerului) RCA-ul se intocmeste cu ce acte ai la dispozitie, respectiv buletin si factura proforma sau finala cu datele esentiale trecute pe ea. Autorizatia de circulatie provizorie n-are niciun rol in intocmirea RCA.

PS: vad ca si unii dintre voi ori n-ati inteles ce am vrut sa spun ori imi rastalmaciti cuvintele
« Ultima Modificare: 12.Oct.2017, 02:05:48 p.m. de f.cristi »

Offline f.cristi

« Răspuns #393 : 12.Oct.2017, 09:05:30 p.m. »
Astazi am fost la administratia financiara ca sa scot un nou certificat fiscal pt. Rabla si am intrebat pe ce pun ei viza  si mi-au raspuns ca numai pe fisa de inmatriculare si asta dupa ce am CIV-ul masinii. Deci, inca o data, ce spun cei de la eM.. sunt aberatii.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #394 : 13.Oct.2017, 12:56:45 a.m. »
- cei de la ...pedia sustin ca nu exista autorizatie provizorie de circulatie de 90 de zile, ci doar multiplu de 30. In consecinta ei considera ca nu se poate emite primul RCA decat pe 30 de zile. Si mai considera ca toti ceilalti brokeri fac o ilegalitate daca emit primul RCA pe o perioada mai mare de 30 de zile.
Pentru cine mai sustine ca nu exista autorizatie de 90 de zile, arata-i poza cu autorizatia ce mi-a dat-o dealerul pentru Mokka, in Martie a.c.
Asigurarea RCA, am ales sa o inchei pe un an si mi-a fost emisa cu o zi inainte de a primi masina. Pe formularul RCA standardizat este admis a se inregistra "Nr. de circulatie sau, in lipsa, nr. de identificare sau nr. de motor" asa ca s-a folosit numarului de identificare VIN inscris in facturii emisa de dealer. Brokerul n-a vazut autorizatia si nici nu l-a interesat valabilitatea ei. De altfel, daca brokerul voia autorizatia intram intr-un cerc vicios, caci dealerul mi-a conditionat eliberarea autorizatiei de existenta asigurarii. Mi-a zis ca nu se apuca sa o scrie pana nu vede polita RCA valida. Cand am obtinut certificatul de inmatriculare permenenta, m-am dus la broker si mi-a schimbat VIN-ul din polita cu nr. de inmatriculare - seria si numarul politei au ramas aceleasi.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: toma

Offline f.cristi

« Răspuns #395 : 13.Oct.2017, 06:23:12 a.m. »
Multumesc @yeti. O poza (sau doua  :)) face mai mult decat 1000 de cuvinte. Asta imi dovedeste ca tot ce stiam eu despre incheierea politei RCA la o masina noua este la fel de valabil acum ca si in urma cu 4 ani, cand am incheiat ultimul prim RCA. Singurul lucru ce s-a schimbat (dar n-are treaba cu incheierea politei) este ca autorizatia provizorie de circulatie se poate emite pe 90 de zile fata de 30 de zile cand era atunci.

daca brokerul voia autorizatia intram intr-un cerc vicios
Oricum, n-avea ce sa faca cu ea, nu are de ce s-o ceara.

dealerul mi-a conditionat eliberarea autorizatiei de existenta asigurarii. Mi-a zis ca nu se apuca sa o scrie pana nu vede polita RCA valida.
Corect; asa a fost dintotdeauna si nu invers, cum sustin unii. Dealerii sunt obligati sa faca asta.

Offline Cosmin09

« Răspuns #396 : 19.Oct.2017, 09:17:48 a.m. »
Astazi am incheiat polita de asigurare RCA pe 12 luni, la City Insurance. Total platit: 257,45 lei (vehiculul din semnatura, clasa bonus B8, nicio dauna, provincie), cu 127 lei mai putin ca acum un an (tot 12 luni, tot City Insurance, clasa B7).
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline ...

« Răspuns #397 : 19.Oct.2017, 09:57:38 a.m. »
E pe numele unui pensionar, veteran de razboi, dintr-un oras de provincie mai mic? Ca altfel nu-mi explic pretul atat de mic.

Offline Cosmin09

« Răspuns #398 : 19.Oct.2017, 10:14:36 a.m. »
Nu, este pe numele meu, iar eu locuiesc in provincie, intr-o localitate de langa Bucuresti dar din jud. Giurgiu. In afara de mine, am mai trecut un conducator auto pe polita, dar asta nu cred ca influenteaza valoarea primei. Atasez o captura din .pdf-ul primit pe mail cu polita abia emisa.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline ...

« Răspuns #399 : 19.Oct.2017, 10:23:17 a.m. »
Te credeam si fara captura, stai linistit. Mai ales ca e si printr-un broker emisa polita, e atat de ieftinaaaa. Inseamna ca varsta conteaza mai putin, importanta este localitatea de domiciliu, adica sa fie, statistic, un loc cu mai mici riscuri de producere a accidentelor. Curios ca e atat de mare diferenta fata de anul trecut, dar important e sa nu ai incidente! Bravo tie!