Autor Subiect: Asigurare RCA  (Citit de 168386 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline f.cristi

Re: Asigurare RCA
« Răspuns #380 : 07.Oct.2017, 08:15:59 p.m. »
Mai am si alte masini in ograda care nu mai sunt in garantie.

Offline toma

« Răspuns #381 : 07.Oct.2017, 09:21:30 p.m. »
Din cate tin minte polita RCA cu asistenta rutiera inclusa era cu cateva zeci de lei mai scumpa decat cea fara (asta la Alliantz). Nu stiu daca ofera toti asiguratorii aceasta varianta.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline duculetu

« Răspuns #382 : 09.Oct.2017, 10:41:42 a.m. »
Daca este careva curios, pentru app. 14k eur (Ignis) am atasat oferte (de la alt broker) cu bonus malus 0 dar cu specificatii Carte Verde:

*nota: preturile sunt exprimate in RON.

Offline f.cristi

« Răspuns #383 : 09.Oct.2017, 05:18:17 p.m. »
Alt broker mare (prin intermediul eM..) in legatura cu problema de mai sus:

"Pentru a va putea trimite oferta avem nevoie sa ne transmiteti fisa de inmatriculare vizata"

Le-am raspuns:
"Pai in baza la ce sa fac fisa de inmatriculare daca eu vreau sa ma duc sa ridic masina de la dealer (cu numere provizorii) si CIV-ul poate sa vina si peste o luna ?
Eu vreau sa fac RCA in vederea inmatricularii ulterioare (nu inteleg de ce in configuratorul dvs. de pe site se cere obligatoriu seria CIV-ului, desi, evident, inca n-am primit-o)."

Deci, din 4 site-uri mari de brokeraj la 2 pare imposibil de incheiat RCA pe 1 an, iar la alte 2 merge.

Offline aleksanders

« Răspuns #384 : 11.Oct.2017, 10:16:21 p.m. »
pai si tu in baza carui act vrei sa faci un RCA?!!! doar asa ca vrei ... poate sa iti cumperi o masina... care are sau nu are CIV... sau vrei ca brokerul sa te creada pe cuvant ca tu VREI!
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline f.cristi

« Răspuns #385 : 11.Oct.2017, 11:02:10 p.m. »
Tu ai cumparat vreodata o masina noua de la un dealer din Romania ? Pana vine CIV-ul ce faci, circuli cu masina fara RCA ? Sau o inmatriculezi direct din curtea dealerului ? Tu cum ai procedat cand ai luat masina ? Sa nu-mi spui ca ai primit CIV-ul odata cu sau inaintea primirii masinii !

PS: inmatricularea direct din curtea dealerului nu e imposibila daca acesta e dispus sa-ti tina masina pana faci actele si e mai facila daca dealerul ti-e aproape. Eu procedat asa in 2010, cand nu erau cozile astea la inmatriculari. M-am enervat ca mi-a cerut o suma destul de mare pe numerele provizorii parca (la o masina de 24000 euro) si i-am zis ca atunci nu-mi mai trebuiesc si o sa inmatriculez masina direct. Intr-o saptamana am fost gata (atunci se platea si taxa de poluare).
« Ultima Modificare: 11.Oct.2017, 11:17:22 p.m. de f.cristi »

Offline enicky

« Răspuns #386 : 12.Oct.2017, 12:41:06 a.m. »
  Nu va mai certati bre ! RCA-ul se face in baza autorizatiei de circulatie pe care o obitne dealer-ul impreuna cu nr. rosii. Dupa inmatriculare se schimba tipizatul respectiv(cu noile numere). Daca zici ca ai atatea masini tu cauti broker pe net ? Cred ca trebuia sa ai deja unul. Daca erai din Bucuresti ti-l dadeam p-al meu si iti facea asigurarea la domiciliu. Din showroom trebuie sa pleci cu rca.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline duculetu

« Răspuns #387 : 12.Oct.2017, 06:44:29 a.m. »
@enicky brokerul trebuie sa fie din acelasi oras cu asiguratul? Intreb pentru ca eu am un broker din provincie, am gasit acum unul in Bucuresti care pare mai ok dar nu m-am decis daca sa ma mut sau nu.

Offline f.cristi

« Răspuns #388 : 12.Oct.2017, 09:13:16 a.m. »
RCA-ul se face in baza autorizatiei de circulatie
Ba e fix invers, autorizatia de circulatie provizorie se completeaza de catre dealer dupa ce te prezinti la el cu RCA-ul incheiat; daca n-ai polita RCA incheiata nu-ti da autorizatia de circulatie.

Daca zici ca ai atatea masini tu cauti broker pe net ? Cred ca trebuia sa ai deja unul. Daca erai din Bucuresti ti-l dadeam p-al meu si iti facea asigurarea la domiciliu.
Nu, multumesc, nu-mi trebuie niciun broker sa bata la mine la usa sau sa ma sune insistent. De curiozitate, ieri am mers la birouase la doi brokeri din oras. Pe langa faptul ca erau neinstruiti si neinformati (o tanti credea ca decontarea directa inseamna ca pot plati la banca direct din cont polita RCA), calculele facute de ei erau cu cel putin 50 RON peste cotatiile de pe net. Dar in rest n-am avut probleme sa calculeze polita RCA pe 1 an pe baza proformei, inclusiv cu preluarea bonusului vechi.

Din showroom trebuie sa pleci cu rca.
Poti sa si intri cu RCA-ul facut; nu e musai sa-l faci le el (de obicei lucreaza doar cu o singura societate de asigurare).

N-are nicio treaba de unde e asiguratul si de unde e brokerul sau asiguratorul.

Offline f.cristi

« Răspuns #389 : 12.Oct.2017, 10:23:54 a.m. »
 :prty:
acum este direct 90
Dealerul emite 1 buc. autorizatie pe 90 de zile sau 3 buc. (simultan, adica la ridicarea masinii) care sa insumeze 90 de zile ? Brokerul zice ca o autorizatie nu poate depasi 30 de zile. Banuiesc ca se refera la 1 buc.
« Ultima Modificare: 12.Oct.2017, 10:34:56 a.m. de f.cristi »