Autor Subiect: Asigurare RCA  (Citit de 168330 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Asigurare RCA
« Răspuns #190 : 03.Mar.2016, 10:36:12 p.m. »
Dupa toate problemele si incidentele de plata de la Euroins, Carpatica si alti tepari din astia nu inteleg cum de oamenii mai merg la ei sa faca asigurari, nu se gandesc ca daca intr-o secunda de neatentie intri intr-o masina de 50 000 de euro, o rupi in doua si RCA-ul nu ii plateste dauna ajungi prin tribunale si platesti o viata pentru o economie de 200-300 de lei pe an.
Si crezi ca cei mai scumpi nu te pot lasa la o adica batind din buze? Ai vreo siguranta ca la "o masina de 50 000 de euro" pe care "o rupi in doua", acestia iti vor plati daunele?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline mpamfil

« Răspuns #191 : 04.Mar.2016, 12:04:54 a.m. »
Da,se cheama statistica, se poate studia care firme platesc si care nu, nu exista certitudine 100% dar prefer sa existe o sansa din 100 decat una din 5.

Sent from my IRON Pro using Tapatalk

• Suzuki Vitara S 1.4 AT AllGrip Bright Red

Offline aleksanders

« Răspuns #192 : 04.Mar.2016, 09:50:37 a.m. »
Si city a platit dupa ce au comentat putin cu demararea dosarului. A fost suficient sa le zic ca ii chem parte in instanta alaturi de soferul vinovat.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline ocoleanui

« Răspuns #193 : 04.Mar.2016, 10:20:10 a.m. »
@pamfil @aleksanders

Pai daca dati in judecata un sofer asigurat (nu conteaza unde , la ce companie are asigurarea ,dar are ) ,in cazul in care astia de la rca nu va despagubesc , voi spuneti ca instanta il pune pe ala sa plateasca restul sumei ???
Eu nu cred  asta /....deoarece ala este asigurat si compania este obligata DOAR ea sa plateasca daunele .Eu asa stiu ca este legea .
Pai daca ala omoara 10 insi de unde plateste 5.000.000 euro   :-)) :-))

ps.am asigurare la rca si casco Asirom si nu am facut niciodata asigurare la Carpatica ,Euroins .
Am avut cateva avarii cu soferi asigurati  la Carpatica (nu am mai reparat masina , am lasat-o asa , nu aveam casco ...bara zgariata) si de la Euroins (la masina asta aveam casco idem incident )
« Ultima Modificare: 04.Mar.2016, 10:31:40 a.m. de gabineg »
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Online NicNic

« Răspuns #194 : 04.Mar.2016, 10:35:04 a.m. »
Daca un alt sofer iti provoaca daune in urma unui incident, normalitatea ar fi sa aibe o polita RCA, indiferent unde. Deschizi dosarul de dauna la respectiva societate. APoi, daca nu ti se plateste dauna (partial sau total) trebuie sa iti prezinti pretentia fata de autorul faptei (soferul), care va veni intr-un proces impreuna cu asiguratorul sau (parte civilmente raspunzatoare in baza politei RCA). Daca societatea de asigurare este una cu probleme si nu poate plati, atunci instanta poate hotari ca despagubirea ssa fie platita de autor, urmand ca acesta sa se lamureasca cu asiguratorul, ulterior.

In 99% din cazuri, instanta il pune sa plateasca pe cel care este cel mai solvabil, in baza unui principiu: cel pagubit nu are vina si trebuie repus cat mai repede in situatia anteriora. Nu e problema lui daca autorul incidentului are o polita la un asigurator rau platnic....

Asa ca, cine are polite RCA la asiguratori cu "bube", atunci isi asuma un risc de a raspunde in mod direct (de a plati) pentru daunele provocate de ei.

PS.: Tot impreuna cu soferul (vinovat) si asiguratorul de RCA este chemat sa raspunda in instanta si proprietarul masinii care a provocat dauna, in caz ca nu e acelasi cu autorul.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #195 : 04.Mar.2016, 10:52:59 a.m. »
Asa ca, cine are polite RCA la asiguratori cu "bube", atunci isi asuma un risc de a raspunde in mod direct (de a plati) pentru daunele provocate de ei.
In cazul asta FGA poate fi dat in udecata ca nu-si respecta atributiile?

Citat
Fondul de Garantare a Asiguraților

Tipărire
Fondul de Garantare a Asiguraților furnizează protecție de ultimă instanță pentru asiguraţi, beneficiarii asigurării, precum şi terţe persoane păgubite, în cazul în care o societate de asigurare este declarată în stare de insolvabilitate și nu mai este în măsură să îşi îndeplinească angajamentele asumate prin contractele de asigurare încheiate.
Fondul se constituie prin contribuția tuturor societăților de asigurare și efectuează plăți de despăgubiri și sume asigurate către creditorii de asigurări ai societăților de asigurare aflate în faliment. Plățile pot fi efectuate către creditorii de asigurări numai dacă aceștia depun o cerere în acest sens și prezintă toate documentele solicitate potrivit legislației în vigoare.
Fondul de Garantare a Asiguraților este administrat de ASF prin Departamentul Fond de Garantare şi face parte integrantă din structura organizatorică.
Pentru informații suplimentare vă puteți adresa Fondului de Garantare a Asiguraților.

FONDUL DE GARANTARE A ASIGURAȚILOR
Strada Popa Petre nr.24, sector 2, Bucureşti
Tel: 021.211.60.37; 021.211.60.52; 021.211.60.73; 021.211.60.79
Fax: 021.211.60.94
office@asf-fga.ro; http://www.asf-fga.ro/

http://www.asfromania.ro/consumatori/consumatori-asigurari/fondul-de-garantare
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Online NicNic

« Răspuns #196 : 04.Mar.2016, 11:50:21 a.m. »
Da, FGA ar putea fi chemata sa raspunda civil, conform legii: cand societatea de asigurari "este declarată în stare de insolvabilitate și nu mai este în măsură să îşi îndeplinească angajamentele asumate prin contractele de asigurare încheiate".

Insa eu ma refeream la asiguratori care nu sunt inca declarati insolvabili. Si pentru acestia trebuie sa fim atenti cand alegem la cine facem RCA-ul.
Desteapta-te romane!

Offline ocoleanui

« Răspuns #197 : 04.Mar.2016, 12:15:18 p.m. »
M am mai documentat putin si aveti dreptate in legatura cu chemarea soferilor in judecata .
Eu credeam ca instanta il oblica pe asigurator sa plateasca dauna ,ca de aia te asiguri .

Mai ar fi ceva .Faci unuia o dauna de 10000 lei .(deviz ) Compania de asigurare ii plateste aluia doar jumate ,ca asa crede ea . Apoi dai si soferul in judecata ....wtf

Mie mi se pare ceva putred la mijloc .....
Asa ceva nu este normal nici pentru pagubit nici pentru vinovat (aici sunt si oameni care nu se gandesc ca astia gen Carpatica sunt tepari !!! )

Online NicNic

« Răspuns #198 : 04.Mar.2016, 12:22:32 p.m. »
@ocoleanui: polita RCA este un simplu contract de asigurare. Asiguratorul raspunde in limita prevederilor acestui contract. Mai departe, ramane responsabil autorul accidentului.
Mai mult, se aplica deseori acel principiu ca cel lovit nu trebuie sa preia asupra lui problema autorului, adica o polita RCA "slaba".
Desteapta-te romane!

Offline ocoleanui

« Răspuns #199 : 04.Mar.2016, 12:42:28 p.m. »
http://www.asfromania.ro/consumatori/consumatori-asigurari/ghidul-rca

Ghidul rca

Asigurarea RCA are două scopuri:

--protecția financiară a celui vinovat de producerea accidentului. În lipsa ei păgubitul din accident poate solicita vinovatului, în justiție, daune materiale, pentru vătămări corporale, inclusiv daune morale de valori semnificative, dificil de acoperit de către persoana vinovată,

--protecția financiară a persoanei păgubită, în urma unui accident, pentru a beneficia de o reparare a prejudiciului material și/sau moral suferit, independent de situaţia materială a celui care a produs dauna (paguba), precum și de a elibera persoana vinovată de riscul de a plăti prejudiciile produse

Asigurarea RCA are un scop bine definit:
ca toate persoanele păgubite în urma unui
accident provocat de vehiculul pentru care
s-a încheiat poliţa să primească în mod
obligatoriu despăgubiri pentru daunele
suferite. Obligativitatea încheierii RCA
rezultă din necesitatea garantării încasării
despăgubirilor cuvenite persoanelor
prejudiciate, în timp util, indiferent de situaţia
materială a celui care a produs paguba. Acest
sistem de asigurare este obligatoriu în toate
ţările de pe continentul european .

Asigurarea RCA acoperă daunele
provocate de un accident produs prin
intermediul unui vehicul asigurat RCA,
către o parte terță. Fără a se depăși
limitele de despăgubire prevăzute
în contractul de asigurare RCA, în
condiţiile în care evenimentul asigurat
s-a produs în perioada de valabilitate
a poliţei de asigurare RCA, se acordă
despăgubiri, în formă bănească,
pentru:
• vătămări corporale sau deces,
inclusiv pentru prejudicii fără
caracter patrimonial;
• pagube materiale;
• pagube reprezentând consecinţă
a lipsei de folosinţă a vehiculului
avariat, doar în condițiile stabilite

Parerea mea .....in instanta tot asiguratorii vor plati daunele .mai ales alea de milioane de euro .
« Ultima Modificare: 04.Mar.2016, 12:46:13 p.m. de ocoleanui »