Autor Subiect: Asigurare RCA  (Citit de 168329 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Asigurare RCA
« Răspuns #180 : 01.Mar.2016, 11:12:02 a.m. »
Ca de fiecare data ma intelegi si ma judeci gresit.

Imi pare rau daca am lasat aceasta impresie. Eu am intrebat doar referitor la afirmatia de aici...

Vroiam sa stiu daca inca mai exista cineva in domeniul asigurarilor care sa-ti garanteze o polita cap-coada si nu dupa 2-3 zile de la data incheierii contractului de asigurare, sa te lase balta si sa-ti rezolvi singur treburile. Ca sa intelegi mai bine, unul (asiguratorul) sa ramina cu malaiul (banul) iar al doilea (platitorul) sa ramina cu f*****l.

Ca orice piata (de servicii), si pe piata asigurarilor exista companii bune si companii mai putin bune. Rolul Statului ar trebui sa fie strict de Reglementare si de Monitorizare/Supraveghere a acestei piete - daca si-ar face treaba cum trebuie, mai mult ca sigur ca nu am avea situatii de genul celor anterior-enuntate cu companii de asigurari care practica cele mai mici preturi si - atunci cand e nevoie - nu despagubesc. Pe langa aceasta autoritate, un rol il mai au si clientii -  daca mai multi si-ar da seama de riscurile finantarii unei companii ne-serioase, aceasta n-ar putea avea o viata lunga pe piata si s-ar auto-elimina. In urma cu ceva vreme, am postat un articol pe aceasta tema - al alegerii din perspectiva clientilor...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

« Răspuns #181 : 01.Mar.2016, 11:45:25 a.m. »
Ca orice piata (de servicii), si pe piata asigurarilor exista companii bune si companii mai putin bune.
Ca o concluzie, la intrebarea
...mai exista cineva in domeniul asigurarilor care sa-ti garanteze o polita cap-coada (?) ...
Raspunsul este NU iar de aici se nasc urmatoarele intrebari: de CE si CINE ne obliga sa mai facem asigurarea? Mai este legala legea asigurarii obligatorii?
« Ultima Modificare: 01.Mar.2016, 11:47:22 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline shpeedy

« Răspuns #182 : 01.Mar.2016, 12:43:01 p.m. »
Raspunsul este NU

Este o concluzie pe care ai tras-o singur...
Parerea mea e ca nu exista un raspuns SIGUR la aceasta intrebare, domeniul asigurarilor fiind unul deosebit de complex (in plus, nici cel mai sigur sistem din lume nu este anti-glont 100%, ci cel mult 99.99....%). Ce pot spune e ca - daca te documentezi si nu te arunci la cele mai ieftine asigurari de pe piata (doar pentru ca sunt ieftine) - iti maresti sansele de a nu lua teapa, in cazul unui eveniment. La asigurarile scumpe nu platesti doar brand-ul, ci un intreg sistem ce sta in spatele acestuia, cu re-asiguratori si re-re-asiguratori, sistem ce - la nevoie - poate asigura despagubarea asiguratului, indiferent de ce se intampla pe piata/cu firma de asigurari/cu Autoritatea Statului...

The following users thanked this post: Laurentiu

Offline hugbear

« Răspuns #183 : 01.Mar.2016, 05:47:35 p.m. »
Reasigurători au toți. Ceea ce zicea Laurențiu are logică, în sensul că pentru o asigurare facultativă (casco, life, medical etc) într-adevăr, e treaba ta cum te orientezi să-ți alegi firma de pe piața liberă; însă când vorbim de o asigurare OBLIGATORIE, trebue să fie GARANTATĂ existența mecanismelor de onorare a contractelor în plată. Asta nu înseamnă ca statul să garanteze cu bani ci cu elaborarea și implementarea mecanismelor care să facă respectarea contractului transparentă (să nu fie simțită) pentru părțile implicate.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline shpeedy

« Răspuns #184 : 01.Mar.2016, 06:15:46 p.m. »
Parerea mea e ca se pastreaza aceleasi conditii indiferent de tipul asigurarii:
- daca ASF-ul si-ar face treaba cum trebuie, nu s-ar ajunge ca dupa ani-si-ani aceleasi societati cu probleme sa actioneze pe piata;
- daca ASF-ul nu-si face treaba, dar clientii se documenteaza putin despre ce inseamna o asigurare (si cum functioneaza) si nu iau in considerare doar criteriul pret, firmele cu probleme ar avea doua posibilitati - ori se repara, ori dispar de pe piata (din lipsa de clienti).

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #185 : 02.Mar.2016, 01:27:56 p.m. »
Vroiam sa stiu daca inca mai exista cineva in domeniul asigurarilor care sa-ti garanteze o polita cap-coada si nu dupa 2-3 zile de la data incheierii contractului de asigurare, sa te lase balta si sa-ti rezolvi singur treburile. Ca sa intelegi mai bine, unul (asiguratorul) sa ramina cu malaiul (banul) iar al doilea (platitorul) sa ramina cu f*****l.

Lupul paznic la oi, iar CSA la asiguratori ...

"Cel care a denunţat că ar fi dat mită o 500.000 de euro este milionarul Ilie Carabulea. Interesul lui era să muşamalizeze rezultatul unui control al CSA la Carpatica Asig, lucru care s-a şi întâmplat."

În urmă cu ceva anişori sesizam CSA în legătură cu sus-numita firmă şi nu înţelegeam de ce sunt atât de strâns îmbrîţişaţi ...  >:D<
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Laurentiu

« Răspuns #186 : 03.Mar.2016, 10:51:20 a.m. »
...Ilie Carabulea. Interesul lui era să muşamalizeze rezultatul unui control al CSA la Carpatica Asig, lucru care s-a şi întâmplat."
O mina spala pe alta si ambele spala fatza.

Asta e Romania de azi. Statul te obliga sa-ti platesti datoriile (in cazul de fatza fiind vorba de asigurari) insa nu-ti garanteaza nimeni ca in caz de nevoie vei fi si despagubit.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #187 : 03.Mar.2016, 03:13:56 p.m. »
Am platit azi ptr Terioasa 590 ron/an la Euroins(B7)...este pe numele doamnei.
Go Terios!!!:)

Offline mpamfil

« Răspuns #188 : 03.Mar.2016, 04:45:50 p.m. »
Dupa toate problemele si incidentele de plata de la Euroins, Carpatica si alti tepari din astia nu inteleg cum de oamenii mai merg la ei sa faca asigurari, nu se gandesc ca daca intr-o secunda de neatentie intri intr-o masina de 50 000 de euro, o rupi in doua si RCA-ul nu ii plateste dauna ajungi prin tribunale si platesti o viata pentru o economie de 200-300 de lei pe an.
Sper ca in curand toti teparii astia sa intre in faliment si sa dispara sau sa se schimbe legislatia incat fiecare sa isi primeasca banii de reparatie de la firma la care are asigurare, ulterior firma isi recupereaza banii de la asiguratorul vinovatului sau de la vinovat direct daca asiguratorul nu vrea sa plateaca, atunci toti s-ar gandi de 2 ori inainte sa cumpere cea mai ieftina asigurare.
  • Suzuki Vitara S 1.4 AT AllGrip Bright Red

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #189 : 03.Mar.2016, 05:17:28 p.m. »
Eu am preferat sa inchei cu Euroins fiindca cei din service mi-au spus ca sunt ok si ca platesc, nu au avut probleme pana acum.
Go Terios!!!:)