Autor Subiect: Asigurare RCA  (Citit de 168326 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ecodrive

Re: Asigurare RCA
« Răspuns #160 : 11.Dec.2015, 12:27:19 p.m. »
Eu merg pe principiul "ce tie nu-ti place altuia nu-i face".

Am avut incidente in trecut la care am avut probleme ori cu decontarea de la societati de astea "ieftine", ori mi-au impus niste service-uri de doi bani unde sa fac reparatia si cu care aveau decontare directa.

Tot la Groupama am facut si Casco.
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

The following users thanked this post: gabineg, shpeedy

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #161 : 11.Dec.2015, 12:32:20 p.m. »
Si eu respect acelasi principiu in materie de RCA.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline fireburn

« Răspuns #162 : 11.Dec.2015, 12:42:05 p.m. »
Tot la Groupama am facut si Casco.
La ei am si eu pentru al 3-lea an consecutiv (fara incidente).
M-a cam usturat fundul cand am facut, dar.......asta e, mergem mai departe.

Offline Cosmin09

« Răspuns #163 : 11.Dec.2015, 12:44:02 p.m. »
Eu am avut in 2012 un incident in trafic cu cineva care avea RCA la Carpatica, probabil cel mai ieftin. Si a trebuit revopsita bara de pe spate dupa ce acesta m-a acrosat in timpul unei manevre de schimbare a benzii de circulatie. Si vreau sa va spun ca am fost f multumit si de cum a decurs constatarea dar si de cum a lucrat service-ul din Giulesti unde am fost trimis. Au lucrat mai bine decat au facut-o cu alta ocazie cei de la service-ul Nissan, un mare service de pe centura Bucurestiului... Si chiar daca era un service de cartier, mic si la care masinile asteptau pe strada sa le vina randul, mi-au placut atentia pe care au acordat-o masinii mele, faptul ca mi-au intocmit documente la intrarea masinii in service (nu ma asteptam ce-i drept la acest lucru de la un service asa de mic), ca m-au sunat sa ma anunte de stadiul lucrarii si apoi, dupa ce am ridicat masina, m-au sunat sa ma intrebe si ce nota le-as da.... Am primit si garantie 3 luni pt lucrare.

Am avut o singura experienta in care am folosit asigurarea altcuiva asa cum a fost doar o singura situatie, in cei 10 ani de permis, cand cineva a folosit asigurarea mea. Iar, din experienta mea de folosire a asigurarii altuia, pot spune ca nu ma determina nimic sa aleg o polita scumpa, atata timp cat eu platesc.
« Ultima Modificare: 11.Dec.2015, 12:47:12 p.m. de cosontheweb »
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #164 : 11.Dec.2015, 02:47:37 p.m. »
Mi-a plăcut foarte mult când inspectorul de daune de la Generali l-a înștiințat pe dom' Petrica  (posesor de X6 ușor atins pe aripa de bandoul lateral al lui Suzie) ca-și poate vopsi cei 50 cm patrati la Bavaria și nu intr-un service de cartier. Nu mi-ar fi plăcut sa primesc telefoane de reproș sau de amenințare pentru doar 2-3 sute lei.
La fel am procedat și când Suzie a fost lovita: regres prin Casco. Nu am vrut sa am de-a face cu Euroins sau City Insurance.
Dar, precum spuneai, fiecare face ce crede mai bine cu banii lui.
« Ultima Modificare: 11.Dec.2015, 02:53:11 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro

Offline cristidav

« Răspuns #165 : 11.Dec.2015, 03:18:08 p.m. »
Daca prima firma decenta mi-ar fi dat si mie un pret ceva mai bunicel, poate o alegeam. Dar cum prima s-a situat pe la 1200 lei, aproape dublu, m-am lasat pagubas. It sux...
Nu-mi ramane decat sa ma asigur ca pagubitul Suzei mele isi va face masina cat mai eficient, decent si stress-free posibil.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #166 : 19.Feb.2016, 07:08:23 p.m. »
Cine te asigura in Romania ca firma ( de altfel firma cotata ca fiind serioasa) la care te-ai asigurat cu citeva zile in urma nu va aceeasi soarta ca si ASTRA?

Nu te asigura nimeni, dar ce se intampla cand esti lovit de cineva care are asigurare in Bulgaria sau la o firma care a dat faliment si nu ai Casco?
Acum, prin ceilalti ochi, eu nu as putea sa merg cu masina care are asigurare la o firma care a dat faliment, pot face o paguba serioasa cuiva fara vina, paguba pe care poate nu o pot suporta din buzunarul propriu..si toate astea pentru 1000 de lei pe an..

Unde mai pun ca in situatii de genul asta, cei pagubiti nu prea mai accepta amiabila si cheama direct politia. In final poti ramane fara permis, cu o amenda usturatoare in functie de motivele care au dus la incident, daca tragi linie iti dai seama ca ai platit pe un singur eveniment mai mult decat daca iti faceai o asigurare buna.

my2cents
« Ultima Modificare: 19.Feb.2016, 07:49:53 p.m. de gabineg »
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

The following users thanked this post: gabineg, NicNic, mpamfil, ariciul

Online NicNic

« Răspuns #167 : 19.Feb.2016, 07:16:12 p.m. »
Ma alatur opiniei lui @smadalin: mai bine merg linistit la drum, fara sa ma stresez ca am o polita RCA care poate ca nu acopera consecintele greselilor mele ...

« Ultima Modificare: 19.Feb.2016, 07:50:22 p.m. de gabineg »
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: gabineg, mpamfil

Offline aleksanders

« Răspuns #168 : 19.Feb.2016, 08:21:03 p.m. »
Eu am fost lovit de un pustan care avea masina in talon inca pe firma de la care o cumparase, asigurarea facuta la carpatica pe numele mamei lui fiindca a costat 270 lei pe 6 luni .... stiti care a fost concluzia celui de la casco cand i-am inaintat amiabila...... ca regresul se face pe sofer, asa ca intreb, merita sa te codesti cu tertipuri de genul asta ca mai apoi sa te trezesti in instanta cu 3-4000 lei de plata. Eu oricat ar costa nu am sa fac rca-ul la astra, carpatica, cityinsurance si euroins.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #169 : 29.Feb.2016, 10:03:29 p.m. »
Incepand din 4 martie, asiguratilor ASTRA nu li se mai deschid dosare de dauna si nu li se constata avariile.  :(
  • SX4 by Giugiaro