Autor Subiect: Asigurare RCA  (Citit de 168288 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Asigurare RCA
« Răspuns #100 : 11.Nov.2013, 09:47:08 a.m. »
ce te faci daca RCA este pe numele tau si cel ce face accidentul cu masina ta, este o alta persoana?
RCA-ul se incheie pe vehicul si proprietar si nu pe persoana ce-l foloseste. Este ca si in cazul lizingului sau a societatilor cu mai multe masini - un singur proprietar cu mai multe masin. Proprietarul plateste daunele.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline little_d

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 Navi
« Răspuns #101 : 11.Nov.2013, 10:35:21 a.m. »
Da, asigurarea se face pe masina nu pe proprietar, si orcine ar conduce-o, asiguratorul va despagubi partea vatamata, daca masina are polita RCA.
Dar se pare ca aisguratorii cocheteaza cu ideea introducerii asigurari pe persoana, motivand ca nu masina face accidentul ci cel care conduce.

Acum din cate vad, eu pentru ca nu am figurat ca avand RCA pana acum mi-au acordat clasa maxima de risc, de aici si pretul mare, teoretic urmand sa scada daca nu voi produce nici o dauna
Vedeti ce poze am mai facut pe fotonik.ro

Offline bogdanb

« Răspuns #102 : 07.Ian.2014, 01:02:36 p.m. »
De cand a inceput campania innoirii RCA-ului pentru 2014, aud diverse opinii pro si contra societatilor cu preturi suspect de reduse.
De exemplu la City insurance oferta este min. 50 RON mai ieftin decat urmatorii competitori, dar si aia la fel de criticati - gen Carpatica, Astra, Euroins, samd...

Acum intreb: ce riscuri ar comporta pentru mine incheierea RCA la o astfel de companie? La prima vedere, cat timp asigurarea mea RCA este eliberata conform legilor si a regulamentelor CSA, iar societatea este acreditata de CSA pentru emiterea RCA, nu ar trebui sa fie o problema. Cat timp asigurarea mea este inregistrata corespunzator in CEDAM nu risc sa platesc ulterior amenda, si teoretic orice altceva ar trebui sa fie treaba asiguratorului, nu a mea.
Or mai exista si alte criterii practice de care ar trebui sa tin cont?
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #103 : 07.Ian.2014, 01:13:31 p.m. »
De exemplu pocnesti din vina ta masina unui nene cu permis de port-arma, iar societatea de asigurari intarzie plata. Daca nenea asta e coleric, poate sa iti creeze un oarecare disconfort: telefoane, urmariri sau in cel mai rau caz, bastoane... :baston:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Daniel42

« Răspuns #104 : 07.Ian.2014, 01:23:36 p.m. »
Pai dupa parerea mea,  unul dintre elementele de luat in seama este faptul ca nu trebuie sa faci asigurarea la o firma de asigurari rau platitoare . Cei enumerati de tine mai jos " bogdanb " sunt firme care au sute de dosare pe rol in instanta pentru neplata daune . Mai precis , lovesti o masina din vina ta , firma nu achita dauna ca nu vor inspectorii de daune sa faca o expertiza favorabila sau o fac cu loc de interpretari ulterioare si nu platesc pagubitului reparatia in service . :-? Acesta in mod legal se indreapta pe cale civila in instanta impotriva ta , te cistiga si tu esti cel care platesti dauna . Apoi ce am spus mai sus este treaba ta sa te descurci cu cei pe care i-ai ales sa te asigure . Si asta iti dai seama ca, dureaza un an . ;) Cunosc eu caz concret unde a fost implicata si Suza mea parcata in parcare amenajata .  :-? Norocul a fost ca eu aveam casco si am plecat singur la service cu P.V de la politia si trecind pe la Biroul daune . Numai ca ceilalti patru implicati in tambalau s-au judecat 9 luni de zile ca sa ajunga tot la concluzia politistilor .  :D Asa ca mare atentie . :-? Bineinteles ca accidentul nefiind din vina mea nu am avut probleme cu polita Casco din anul urmator , de aceea nu am avut treaba cu  restul de pagubiti si nici cu autorul  . Ca sa nu-ti mai spun ca polita RCA a celui vinovat era emisa in Spania . Te topesti de ras .
« Ultima Modificare: 07.Ian.2014, 01:29:48 p.m. de Daniel42 »
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline bogdanb

« Răspuns #105 : 07.Ian.2014, 02:14:42 p.m. »
Ca sa nu-ti mai spun ca polita RCA a celui vinovat era emisa in Spania
Asta nu am prins-o.. inseamna ca de fapt era o "carte verde"? adica, ca si cum am merge noi in Spania cu masina asigurata in Romania?
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Daniel42

« Răspuns #106 : 08.Ian.2014, 01:25:45 p.m. »
Exact ceva de genul acesta .Norocul celorlalti a fost totusi ca era in termenul de valabilitate si la spanioli .  :D Dar ce te faci cind te intilnesti cu o bulgaroaica . Astia nu au nimic la ele si pentru 200 euro cit valoreaza masina ti-o lasa tie abandonata , peste masina ta facuta praf . Isi cumpara alta apoi . :D Te poti pomenii ca proprietarul este de fapt un bulgar care , a instrainat masina unui chinez si care a imprumutat-o unui mexican care , a vindut-o abuziv unui somalez . Iar un sfert de planeta sunt negrii .  =))

Offline edy70

« Răspuns #107 : 10.Apr.2014, 12:46:42 p.m. »
Cum luna aceasta expira RCA si Casco la Zambi, cei de la Generali au facut deja oferta la noile polite:

RCA 427 lei
CASCO " COMPLETO" 1106 lei fransiza 446 lei.

E bine, e rau ??
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline Daniel42

« Răspuns #108 : 10.Apr.2014, 04:47:42 p.m. »
Eu am asigurare tot la Generalli si a mea expira si Casco si RCA -ul  , tot la sfirsitul acestei luni . Ce pot sa remarc este ca , oamenii sunt tenace in a mentine RCA-ul , la plafonul de 100 euro . Mi se pare deosebit de mult in comparatie cu altii care la aceiasi motorizare , au o suma cu 50 de euro mai jos . Si nu sunt asiguratori falimentari sau cunoscuti ca rau platnici . Ca sa vorbim romaneste in ce priveste moneda , mai precis 170 lei pe tot anul la City Insurance , a facut RCA un coleg acum vreo doua saptamini la un Logan cu motor de 1.4 . La motoarele noastre de 1.5 l se impune sa platim 4.5 milioane ? Eu unul nu cred . De aceea o sa merg si eu la Generalli sa-mi faca un pret pentru urmatorul an si daca continua asa nu mai fac RCA la ei . Va tin la curent dupa ce trec pe la ei . Apoi pentru edy70 am o intrebare : Ce valoare de dauna ti-au stabilit la plafonul de 1106 lei ? Pentru ca mai au un obicei prost . In fiecare an scad valoarea de dauna cu aproximativ 1000 euro .  :-? :-O Te intreb pentru ca , eu unul anul trecut am avut totalul de plata la CASCo  1164 lei , cu fransiza 100 euro , la valoare de dauna de 29.858 lei . Masina mea are 5 ani acum , motorul 1.5 benzina si 25.000 km la bord .
« Ultima Modificare: 10.Apr.2014, 04:55:53 p.m. de Daniel42 »

Offline edy70

« Răspuns #109 : 11.Apr.2014, 08:03:35 a.m. »
Zambi este din 2008, fara daune, 40000 km la bord, permis de 22 ani
Suma asigurata 29448 lei.
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.