Autor Subiect: Swift-ul nu are directia asistata?  (Citit de 3240 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Adyson1974

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
Swift-ul nu are directia asistata?
« : 08.Iun.2010, 09:51:42 a.m. »
Salut,

Am facut primul meu drum in afara orasului cu swift-ul si am constatat ca servodirectia raspunde la fel la orice viteza.
Ma asteptam ca servodirectia sa se intareasca  odata cu cresterea vitezei.
La fel se manifesta si la voi?

Multumesc

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Gen: Bărbat
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
Re: Swift-ul nu are directia asistata?
« Răspuns #1 : 08.Iun.2010, 09:56:49 a.m. »
Directia la Swift este EPS adica Electronic Power Steering asta insemnand ca nu depinde de o pompa normala (cu ulei) de servo pentru a-si indeplini cu brio functiile.
Ceea ce cauti tu (intarirea directiei la viteza) se afla in mai mult cadrul masinilor din grupul VAG (VW,Seat,Audi,etc...)
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline Adyson1974

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
« Răspuns #2 : 08.Iun.2010, 10:06:07 a.m. »
Totusi EPS am si pe Kia Ceed si se comporta impecabil la viteze mai mari.
Sa inteleg asa se manifesta la toate SS-urile.

Sper sa nu fiu pisalog dar am masina de foarte putin timp si incerc sa ii descopar eventualele probleme cat mai curand.

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #3 : 08.Iun.2010, 10:11:37 a.m. »
Probabil ca cei de la Kia au "imprumutat" acea functie.

Stai linistit ca nu esti pisalog. Asta este si ideea forumului, de documentare...cat despre probleme eu am masina de ~1 an / 15.000 km si nu am avut absolut nici o problema cu ea. De asemenea iti urez si un sincer "bine ai venit!" si te asteptam cat de curand cu mai multe detalii despre masinuta ta si poate si cateva poze. Sa stapanesti masinuta sanatos si urarea clasica pe acest forum "milionul de kilometri fara probleme"  :good:
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 308
« Răspuns #4 : 08.Iun.2010, 04:16:19 p.m. »
Mie personal mi-se pare directia de la Swift foarte precisa si chiar departe de a fi o directie prea usoara...este mai mult decat ok setata si functioneaza perfect la orice viteza. Incercati de curiozitate un Clio3 sau Megane 2 si mai povestim.

Offline Leutz

« Răspuns #5 : 08.Iun.2010, 04:41:44 p.m. »
Tipul de asistare nu tine de fabricant (si cred ca nici de tipul de asistare - electric/hidraulic.). Toti producatorii au, nu numai VAG.

Asistarea/servo variabila vine cu ceva costuri suplimentare ... si de-aia nu prea apare in clasa mica, mai ales pe budget cars. Desi acum cred ca majoritatea modelelor noi din clasa mica s-ar putea sa vina si cu asa ceva.

Se pare ca Swift-ul are asistare simpla. Am condus pentru cateva saptamani unul si ... nu-mi aduc aminte sa fi fost altfel. Nu-i nici o problema in asta. Atat a pus Suzuki pe el ca sa il scoata in plaja de pret pe care o stim. Sistemul isi face foarte bine treaba.

SX-ul by the way ... tot servo simplu are. Cel putin asta pot sa zic, dupa un an si ceva de condus. N-am simtit nici un feedback la viteze mari.
Megane 2, pentru ca s-a pomenit mai sus, are si chiar se simte diferenta (poate nu toate versiunile, nu stiu exact). Chiar mi s-a parut exagerat. Adica la viteza mare e corect de tare, dar la viteza mica ... foarte foarte mult asistat. Masina de femeie, scuzati expresia  :)
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

« Răspuns #6 : 09.Iun.2010, 07:37:30 a.m. »
Mi se pare sensibila rau directia la suzuki. Ba chiar mi se pare ca la mine a capatat un joc, o toleranta. In sensul ca daca merg pe drum drept, la orice viteza, am cativa milimetri in care pot sa misc volanul fara ca masina sa reactioneze nici cum. Am incercat asta si la viteze foarte mari cand diferenta de 1-3 milimetri ar trebui sa fie resimtita si vizibil.. La mine ioc. Merge drept. Sper sa nu fie primul semn de boala al casetei de directie sau altele.. Cine a mai vazut sau cunoscut? Sau poate e si la voi asa? Dar eu imi amintesc ca nu era asa cand am cumparat-o.. ciudat. ;)

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #7 : 09.Iun.2010, 09:53:58 a.m. »
Cel mai probabil capete de bara uzate. E normal la drumurile noastre.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline Dokken

• Full Member
  • Mesaje postate: 100
« Răspuns #8 : 24.Iun.2010, 09:56:46 a.m. »
Salut,

Si eu am inceput sa observ lucrul asta de o bucata de timp; in plus am mai observat un lucru in plus: ca in acei 1-3 milimetri, cu cat ma indrept mia mult catre capatul superior al intervalului, se simte in volan o forta de rezistenta mai mare, apoi, ce se schimba si directia, forta de rezistenta din volan scade brusc si masina este mult mai receptiva la rotatia volanului.

Mi se pare sensibila rau directia la suzuki. Ba chiar mi se pare ca la mine a capatat un joc, o toleranta. In sensul ca daca merg pe drum drept, la orice viteza, am cativa milimetri in care pot sa misc volanul fara ca masina sa reactioneze nici cum. Am incercat asta si la viteze foarte mari cand diferenta de 1-3 milimetri ar trebui sa fie resimtita si vizibil.. La mine ioc. Merge drept. Sper sa nu fie primul semn de boala al casetei de directie sau altele.. Cine a mai vazut sau cunoscut? Sau poate e si la voi asa? Dar eu imi amintesc ca nu era asa cand am cumparat-o.. ciudat. ;)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #9 : 24.Iun.2010, 10:01:46 a.m. »
Eu, cu SX4, am incercat sa fac un sir de jaloane in poligon si am constatat ca directia nu numai ca se "intareste" dar se misca de-a dreptul greu!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!