Autor Subiect: nu-mi mai intra spatele la ignis 4x4...  (Citit de 34200 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline george

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 263
Re: nu-mi mai intra spatele la ignis 4x4...
« Răspuns #60 : 06.Feb.2011, 02:07:55 p.m. »
Citeam pe un site despre VCU de la Freelander. Foarte interesant avand in vedere ca ideea de baza e ca piesa se poate reconditiona. Interesant e ca reprezentantul firmei care face reconditionarile, inrebat la comentarii de unde se poate face rost de lichidul acela viscos, a spus ca si ei trimit VCu-urile la o unitate specializata si ca nu stie cum schimba lichidul sau ce fel de lichid e.
Pentru cei cu Ignis 4wd nou, de curiozitate, vi s-a spus ca VCU este o consumabila?

Offline Myrcea

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 57
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #61 : 17.Feb.2011, 07:56:43 a.m. »
@George: nu, nu s-a zis asa ceva si nici nu cred ca se zice... De fapt, daca stau sa ma gandesc bine, nici in manualul cu verificarile ce se fac la revizie nu apare inlocuirea lichidului de cuplaj...
« Ultima Modificare: 17.Feb.2011, 07:59:31 a.m. de Myrcea »
Suzuki Ignis 1.3 VVT 4x4 Cat's Eye Blue (+eleron spate :D)

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #62 : 23.Feb.2011, 10:20:28 a.m. »
Mi se pare mie sau domnul din filmulet reconditioneaza un vascocuplu, ce-i drept de la syncro :D? Filmuletul are 6 parti iar intr-unul dintre episoade arata chiar si lichidul siliconic care intra in vasco. Din pacate am vazut ca i-a pus o banda neagra pe denumire sau ceva de genul. Astazi imi dau jos cardanul si voi face poze sa vada toata lumea ce si cum.
Acesta este primul episod:

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #63 : 24.Feb.2011, 09:09:01 p.m. »
Dupa cum am promis am revenit cu poze ale vascocuplei.

« Ultima Modificare: 24.Feb.2011, 09:19:12 p.m. de Andrei Suzuki »

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #64 : 26.Feb.2011, 09:24:51 a.m. »
 :-? Si eu care ma gandeam ca o sa fie plin aici de comentarii si sugestii ;-) din care macar una despre cum se poate repara :happy:

Offline sanduraveica

« Răspuns #65 : 26.Feb.2011, 10:32:58 a.m. »
      Imi pare rau ca nu te pot ajuta, eu nu am asa ceva, dar trebuie sa ai rabdare sigur si vor aparea  sfaturile si solutiile. Interesant filmuletul postat de tine, nici n-am stiut cum arata. Ai avea curajul cu filmuletul in fata ca sa zic asa sa demontezi vascocuplul?   
  • Ignis

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #66 : 26.Feb.2011, 10:55:19 a.m. »
Fara niciun regret. Doar ca vascocupla mea nu arata chiar la fel. Este capsulata dupa cum se vede si in poze. Stiu ca am 10-20 la suta sanse sa o fac dar mi-am zis ca daca tot nu mai functioneaza nu am nimic de pierdut. O sa o trimit la socrul meu care lucreaza la o fabrica de piese pentru utilaje diesel poate reuseste sa o desfaca. Apoi urmeaza sa vedem cum e inauntru, ce sistem foloseste si daca se poate reconditiona. Daca e ca in filmulet, cel putin pe acelasi principiu, va trebui sa fac rost de acel silicon special din Germania.

Offline sanduraveica

« Răspuns #67 : 26.Feb.2011, 11:33:52 a.m. »
      Atunci la ce serveste acea siguranta din pozele 3 si 4 :-/ De desfacut sigur se poate desface si cum ai spus intr-un atelier cat de cat dotat. Acum depinde si de cum se prezinta toate acele discuri si piese ca uzura. Ideal ar fi sa fie nevoie doar de siliconul acela special. Oricum iti urez noroc deoarece e pacat sa nu profiti de faptul ca ai masina dotata cu asa ceva.
  • Ignis

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #68 : 26.Feb.2011, 12:54:15 p.m. »
Prima siguranta am dat-o jos acum. Asigura rulmentul acela exterior pe care l-am scos. In jurul axului mai este un rulment cu doua sigurante. Le-am scos si pe alea dar rulmentul este bagat etans si nu stiu cum se poate scoate. Pe la amiaza vine taica-miu de la munci si-l pun pe el sa se uite ca are tangenta cu asa ceva. Daca reusesc sa scot axul ala vad si ce legatura are cu burduful sper.

Asa arata acum. Eventual imi poate spune cineva de la ce e biluta din poza 3?

« Ultima Modificare: 26.Feb.2011, 01:09:00 p.m. de george »

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #69 : 08.Mar.2011, 06:54:34 a.m. »
Astazi intra la operatie vascocupla. Revin cu detalii imediat cum aflu ceva. Eventual imi poate recomanda cineva un importator din Germania de lubrifianti? Multumesc de ajutor.