Autor Subiect: nu-mi mai intra spatele la ignis 4x4...  (Citit de 34190 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vreasc

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
  • Gen: Bărbat
Re: nu-mi mai intra spatele la ignis 4x4...
« Răspuns #10 : 30.Iun.2010, 12:17:08 p.m. »
Vesti proaste pentru mine: nu se poate repara diferentialul de ignis. Second-hand l-am gasit la 700 euro si nu merita ca e deja obosit. Durata de viata garantata de producator este intre 60k si 100k km. Nu ramane decat sa gasesc pe cineva priceput si cu ceva tupeu, care sa-l desfaca si sa inlocuiasca porcaria de ambraiaj din interior cu ceva mecanic pe care sa-l actionez cu maneta sau buton. Daca voi gasiti alta varianta, sa ma anuntati si pe mine. Sunt deschis la idei tampite si la incercari pe banii mei. :dknw:

Offline Batranul

« Răspuns #11 : 30.Iun.2010, 02:27:09 p.m. »
De vascocuplu zici?

Hmmm..ma pui pe ganduri...ce ani si ce km are masina?
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline george

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 263
« Răspuns #12 : 30.Iun.2010, 09:02:48 p.m. »
Of, trista caprioara. Maine, daca nu ploua sper sa ajung la domnu pasionat de 4x4, si priceput. Daca nu e el, atunci ma duc la mecanicul meu. Vedem care din ei ma poate ajuta ieftin si bine:D. Se poate lua in calcul montarea unui blocant? Ar schimba situatia?

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #13 : 01.Iul.2010, 10:12:31 p.m. »
Mai exact, cum de a ajuns mecanicul tau la concluzia ca diferentialul e dus? Eu am fost azi la mecanic si a ramas sa revin pentru ca, a spus el, trebe sa urce masina pe elevator dupa care sa blocheze rotile pe rand sau ceva de genu si sa verifice cum se comporta. In plus, a promis ca va vorbi cu cineva de la suzuki pentru a cere lamuriri despre sistemul de 4x4 de la masinutele noastre. Poate stie cineva. A mai spus ceva de o sonda care ar pueta sa fie de vina. Voi stiti ceva de asta?

Io am decis. Daca e de schimbat diferentialu, cu parere de rau, mai pastrez masina pana cand voi gasi o posibilitate sa o vand astfel incat sa/mi pot lua altceva. Nu am ce face. Am nevoie de 4x4 ca de aer. Altfel, risc sa nu ajung acasa cand ploua sau ninge:(

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #14 : 05.Iul.2010, 09:53:25 a.m. »
Raspus mecanic dupa ce a vorbit cu nenea de la suzuki: Problema sigur nu este de la diferential, cica nu are treaba. Problema ar putea fi ori de la cutia de transfer, ori de la senzorul insarcinat cu transmiterea semnalelor de la ABS si turatia rotilor fata la cutia de transfer.

Offline Batranul

« Răspuns #15 : 05.Iul.2010, 10:10:43 a.m. »
george - din cate stiu eu, seful de service de la doly din iasi e un om de treaba si in plus proprietar de ignis
cred ca pentru o diagnosticare sigura poti sa-l abordezi

eu am avut nevoie la un moment dat de niste repere si omul a fost serviabil (si l-am contactat doar telefonic ca nu is din iasi)
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline vreasc

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #16 : 07.Iul.2010, 02:47:23 p.m. »
sa ne intelegem: ignisul nu are niciun senzon la cutia de transfer(diferential)! cuplajul este mecanic si transferul se face pe un ambraiaj actionat de ulei. se pare ca problema, cel putin la mine, este cu acel ambreiaj care nu mai cupleaza. o idee a fost lanjata ca ar fi problema de la aerisitorul de presiune de pe cutia de transfer....l-am cautat si nu era infundat cum mi s-a comunicat. mai astept sugestii sau idei. George: un blocant actionat din interior ar fi solutia ideala:)) si care ma incanta de ceva timp...PS masina mea are 100k si e din 2004.

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #17 : 07.Iul.2010, 04:24:08 p.m. »
un blocant actionat din interior ar fi intr-adevar ideal doar ca din ce am mai vorbit si io, masinutele noastre nu i-ar face fata. Eu am spus doar ce ar fi discutat mecanicu la care am fost cu domnul de la suzuki din iasi. Daca problema e din cutia de transfer, atunci de ce schimbi diferentialul?

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #18 : 08.Iul.2010, 03:29:42 p.m. »
Un filmulet cum se pune?

Offline george

• Sr. Member
« Răspuns #19 : 08.Iul.2010, 04:27:11 p.m. »
Pana la urma l-am urcat pe youtube.
Cam asta ar fi problema cu necuplarea spatelui.