Autor Subiect: zgomot cutie  (Citit de 8059 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline radoo

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
  • Gen: Bărbat
zgomot cutie
« : 22.Mai.2010, 12:30:06 p.m. »
Sal all!
Nu pot sa ma abtin in a posta o problema pe care o am cu GV-ul meu, in speranta sincera ca macar, daca nu ma puteti ajuta sa o rezolv,
sa aflu daca eu sunt ghinionist sau mai sunt si altii cu necazuri (capra vecinului >:).
Am masina de 1 an jumate si pot spune ca belele nu m-au ocolit. La 10k km am schimbat rulmentul de presiune.Peste inca vreo 5K km s-au rupt suportii de la evacuare ( toba a cazut...) - vinovat eu, cica am facut off-road cu ea - rezolvare service : prinsa cu coliere de nylon (care s-au topit..).
Inca nu inteleg de ce naighba placutele nu se uzeaza uniform ( scartaie innebunitor cea din dreapta, cealalta e ok).
Ca sa fie viata frumoasa, la 43k Km a aparut si un zgomot la transmisie....sursa lui inca nu e identificata.
Momentan masina e in service, iar Dr. House ruleaza (sper) programe de diagnoza care inca nu au succes.
Give me some hope, guys!
Spor!

Offline >pexic<

Re: zgomot cutie
« Răspuns #1 : 22.Mai.2010, 12:32:32 p.m. »
sper ca nu te-ai dus tot la aia care au pus coliere de nylon la toba....
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline radoo

• Newbie
  • *
« Răspuns #2 : 22.Mai.2010, 01:26:02 p.m. »
Nop...oricum, ma abtin sa le spun numele. E suficient sa va spun sunt reprezentanta...... :popa:

Offline coq

« Răspuns #3 : 22.Mai.2010, 01:38:07 p.m. »
Salut si bine ai venit!
...eu nu le-as numi chiar ghinioane, se intampla... spre exemplu la mine la revizia de 1 an mi-au gasit rulmentul stanga spate dus. Au sperat si ei si eu (deorece eram in drum cu un amic catre transalpina), ca este doar slabit dar nu s-a dovedit a fi asa. Mi-au spus si cei de la Rm. Valcea unde am fost la revizie ca pur si simplu nu se intampla asta cel putin nu atat de repede decat fie printr-o proasta intrebuintare (vezi un offroad mai agresiv) sau faptul ca masina a stationat 1 an intr-un parc din Germania intr-o pozitie mai ciudata... nu stiu cu roata respectiva urcata pe o bordura ceva... sau pur si simplu defect de fabricatie. In fine am luat-o ca atare am rezolvat-o pe garantie, ce vreau sa subliniez este faptul ca... se mai intampla.

La mine placutele cand am fost la revizia de 2 ani, mi-au spus ca inca sunt bune si tocite uniform.

Referitor la zgomotul mentionat de tine, nu stiu ce sa spun... sunt mai multe de investigat: cand a aparut, cat de tare se aude, cand se aude... sa nu-l confuzi spre exemplu cu zgomotul care apare in diferentialul central (pe care il auzi cel mai bine noaptea pe stradute inguste) si care apare in momentul cand folosesti frana de motor... cand schimbi din a 3-a in a 2-a, se aud angrenajele in diferential un picut mai tare... decat mi-ar placea mie   :D

Si fiindca verbal este greu de explicat atat natura zgomotului cat si frecventa sau nivelul lui, ti-as propune sa-ti treci la profil "Locatia", poate daca esti din Bucuresti ne putem intalni si face ceva teste... comparatii cu amandoua, eu avand tot modelul tau.

P.S. Nu inteleg o chestie... cei din service ti-au prins evacuarea cu coliere de plastic??   :notlst:
« Ultima Modificare: 22.Mai.2010, 01:39:49 p.m. de coq »
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline radoo

• Newbie
  • *
« Răspuns #4 : 22.Mai.2010, 01:46:28 p.m. »
Yep.....colier frumos de nylon ( in limbaj de electrician soricel).....
Nici nu ai idee cum face o toba care nu mai e fixata corespunzator....am crezut ca s-a rupt masina.

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #5 : 22.Mai.2010, 02:03:08 p.m. »
Bine ai venit pe forum!
Totusi cred ca ar fi folositor sa spui la ce service s-a intamplat asta..ca sa stie lumea sa-l evite.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline radoo

• Newbie
  • *
« Răspuns #6 : 22.Mai.2010, 03:28:55 p.m. »
Multumesc, dar asta nu o voi face. Nu cred ca e corect fata de cel ce a creat afacerea. Clar e ca peste tot
(si nu ma refer doar la domeniul de service auto) sunt angajati care prin comportamentul lor pot sa ridice
sau sa distruga (constient sau inconstient) prestigiul unei firme. La fel de clar este ca la noi sunt foarte
putini oameni care sa lucreze cu pasiune, sa trateze cat de cat cu atentie "fiarele" pe care le primesc
pentru reparatie si sa isi merite atat banii de pe deviz cat si cei de pe langa. Din pacate, orice masina
trebuie sa ajunga la un moment dat in service ( fie si pentru banala revizie) si jur ca atunci cand iese este
de nerecunoscut. :(

Offline gv

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
« Răspuns #7 : 24.Mai.2010, 04:25:57 p.m. »
sal,

legat de zgomotul de la cutie

Se poate ca zgomotul sa fie din grup , din cauza unui simering care pierde ulei .

Eu cand am fost la service cu problema legata de zgomot mi-au spus ca pot fii mai multe motive , nimic serios , trebuie verificata... dureaza ... sa revin la o programare ,  ideea e ca dupa o saptamana pe autostrada a1 s-a rupt ceva in grup si acolo a ramas .  :(

Offline coq

« Răspuns #8 : 25.Mai.2010, 10:59:50 a.m. »
Bine ai venit "gv"

ideea e ca dupa o saptamana pe autostrada a1 s-a rupt ceva in grup si acolo a ramas .  :(

wow  :-O cati km are masinuta ta... sau la cat s-a intamplat?
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline grandvitara

• Full Member
  • Mesaje postate: 219
« Răspuns #9 : 25.Mai.2010, 05:37:54 p.m. »
si eu sant curios cati km are,eu am sarit de 100mii si nu pare sa aiba ceva probleme,merge la fel de bine.