Autor Subiect: Curiozitati SX4  (Citit de 33771 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
  • Gen: Bărbat
Re: Curiozitati SX4
« Răspuns #10 : 22.Mai.2010, 07:52:04 p.m. »

Sau suni la alta reprezentanta (in alt oras) daca nu au pe stoc acolo unde intrebi prima data.
Grow up.

Offline csb

« Răspuns #11 : 22.Mai.2010, 09:32:16 p.m. »
Poti gasi si pe STOC... depinde de dealer. E l-am luat acu 2 luni din showroom-ul Ploiesti.

Masina e OK, eu zic ca la pretul care are ofera maxim de dotari si calitate.

Stabilitatea: depinde din ce unghi privesti, am luat SX4 pt sotia si i se potriveste... dar n-are stabilitatea masinii mele SAAB 9-3 ;)
Sgomotul: depinde de motor (benzina sau diesel), eu am 1.6 120cp e foarte silentios, se aude doar daca o turezi dar nu e deranjant.

Off road:  de curand am urcat un drum forestier putin circulat fara probleme, inclusiv plecare din panta...
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip - 2017

Offline Laurentiu

« Răspuns #12 : 23.Mai.2010, 09:32:55 a.m. »
... am urcat... plecare din panta...
Plecare din rampa.
Rampa se urca iar panta se coboara.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline csb

« Răspuns #13 : 05.Aug.2010, 09:24:44 p.m. »
Mersi de corectura  :baston: mai gresesc caci romana nu-i limba mea materna....  :dknw:
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip - 2017

Offline LYZ

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
« Răspuns #14 : 08.Sep.2010, 11:27:49 a.m. »
E prima mea masina deci nu am termeni de comparatie cu altele, insa:
1. Ce mi s-a intamplat: un tip a iesit cu convingere de pe o strada laterala fara prioritate direct in banda mea (Bucuresti, intersectia Unirii cu breteaua din fata Tribunalului), iar eu aveam cam 80 km la ora. La viteza asta, fara sa ma gandesc la consecintele gestului meu, am tras brusc de volan dreapta spre prima banda unde am oprit apoi, incapabil sa mai conduc si blocat de ceea ce era sa mi se inatmple. Tipul era atat de aproape incat nu stiu daca il evitam prin franare. Masina s-a comportat foarte ok, presupun ca sa tragi brusc de volan la 80 de km la ora iar masina sa nu se rastoare, derapeze e foarte ok.
2. Pe mine nu ma deranjeaza, oricum toate sunetele motorului suna placut la ureche, mai putin peste 4000 de ture in prima treapta (daca ai demarat mai cu convingere si nu schimbi in a 2-a).

De ceva timp caut o masina de familie,dar si o masina cu care ma pot "distra" pe un teren mai valurit sa zicem..
Si as vrea sa aflu cateva lucruri:
1. Masina este stabila cat-de-cat in curbe?
2 La viteze mai ridicate(peste 100km/h)este zgomotoasa?

Multumesc anticipat pentru raspunsurile primite... :fluier:

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #15 : 08.Sep.2010, 01:25:15 p.m. »
Sunt offtopic, dar, @LYZ - pare foarte misto poza de la avatar. Nu vrei sa o propui si la calendar?
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline hrack

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
« Răspuns #16 : 06.Ian.2011, 07:55:11 p.m. »
Curiozitate:
Cum e mai bine sa lasi masina parcata in panta? Cu sarcina (greutatea masinii) lasata in cutia de viteze (deci o bagi in viteza si pa!) sau cu sarcina in frana de mana (adica opresti normal, tragi frana de mana, opresti motorul si eventual o bagi si in prima treapta) ?  :D

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #17 : 06.Ian.2011, 08:31:06 p.m. »
Eu daca las masina parcata in panta, opresc motorul si bag in viteza I. Cand masina s-a oprit (ea are tendinta sa se mai miste putin, probabil compresia nu e chiar asa de buna) trag si frana de mana.
« Ultima Modificare: 06.Ian.2011, 08:33:30 p.m. de rexkrokiDAU »

Offline Leutz

« Răspuns #18 : 06.Ian.2011, 11:20:44 p.m. »
Eu de obicei fac invers. Adica de baza e frana de mana, plus cuplarea cutiei pentru siguranta.
Cu piciorul pe frana:
1) trag frana de mana
2) bag in viteza, eliberez ambreiajul.
Pentru 1) si 2) evident nu conteaza ordinea, din moment ce tin piciorul pe frana. Apoi iau piciorul de pe frana. Masina 'cade' in frana de mana ... si la mevoie, daca aceasta cedeaza, in ansamblul motor-transmisie.

Motivatia mea (de necunoscator) ar fi ca daca o lasi sa alunece in viteza, apoi tragi frana de mana, masina e oricum tinuta de frana de mana, doar ca elementele din ansamblul motor-transmisie se tensioneaza anterior actionarii franei de mana si raman asa pe parcurul stationarii. Zic bine ??  :inteligent:
Frana de mana e facuta sa stea tensionata, ca de-aia-i frana de stationare; in timp ce motorul/transmisia poate nu chiar e bine sa tina "pe termen lung" si pe uscat greutatea masinii.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline shoricelu

• Full Member
  • Mesaje postate: 179
  • No cat should stay in my way!
« Răspuns #19 : 07.Ian.2011, 09:07:24 a.m. »
opresc motorul, calc frana, trag frana de mana, eliberez frana si ma asigur ca nu aluneca si apoi bag in marche-arriere. Si in panta si pe plan la fel.

ремонт зонтов
SX4 2008 - 1.9 ddis... o bestie pentru o bestie!