@Kingy, esti naiv. Postarea mea nu a fost catusi de putin emotionala. Ea nu a fost lipsita de scop si a avut efectul programat. Stiam ca va veni o replica, stiam ce va contine si stiam si ce voi raspunde, dupa cum urmeaza:
Am intervenit asadar pentru a-ti arata ce inseamna proverbul "ce tie nu-ti place altuia nu-i face". OK?
Am intervenit cu aceeasi fina (oare?) ironie (si superioritate, as aduga) cu care ne tratezi tu. Si nu vorbesc despre noi - moderatorii, ci despre noi - forumul - comunitatea in care ai intrat de buna-voie, dar pe care in numeroase postari pe diverse topicuri ai considerat-o in mod explicit limitata, inferioara conditiei tale, plictisitoare, prost administrata s.a.m.d. Din fericire, statisticile pe care le invoci arata ca foarte putini utilizatori au aderat la atitudine, cei mai multi care s-au aflat intamplator in zona retragandu-se in liniste si cu bun simt sau chiar piscandu-te finut pe alocuri. Insa n-ai percutat; nici tu, nici cei putini care sustin activ aceasta atitudine.
Iti dai sema ca atunci cand te duci in vizita la un prieten si el te primeste in casa lui cu bratele deschise, nu-i spui ca nevasta-sa e curva si urata, copiii lui sunt prosti si nu-ti place zugraveala. Daca lucrurile astea sunt intr-adevar reale in mod obiectiv si prietenul nu-si da seama, iar tu le percepi ... si esti un tip inteligent si finut si-i esti bun prieten, atunci vei gasi o cale sa le ajustezi fara sa-l faci sa se simta prost.
Acum cand la randul meu am intervenit copiindu-ti stilul ... ai sarit ars si m-ai pus la punct imediat. Cum? Personal, legandu-te de competenta mea, de abilitatile mele si aratandu-mi cat de mult gresesc.
Iti dai atunci seama ca, daca tu simti asta cand ti se aplica tratamentul X; cei 3000 de membri ai comunitaii au simtit la fel cand le-a fost aplicat lor. Insa nimeni nu a sarit ars sa-ti spuna lucrurile in mod explicit, ci te-a primit cu bratele deschise. Si aici zic eu ... e diferenta intre plictisitoarea comunitate pe care ai gasit-o cand ai decis sa vii pe forum si ceea ce ai tu de oferit (subliniez: ce ai de oferit in momentul de fata).
Aici cred ca am terminat cu "ce tie nu-ti place altuia nu-i face".
In continuare iti reamintesc un alt aspect, pe care membrii comunitatii nu si-l mai amintesc probabil dar pe care, din nou, statisticile pe care le invoci nu ne lasa sa-l trecem cu vederea: contul tau mai exista pe acest forum doar pentru ca echipa de administrare nu este chiar asa cum ai descris-o tu si inca alti cativa pe multiple topicuri, cu multiple ocazii. Si nu este vorba de ultimele saptamani.
Iti aduc aminte ca in urma cu ceva vreme, ~1 an, ai declarat cu tarie ca NU VEI MAI POSTA NICIODATA PE ACEST FORUM si ca user-ul tau poate fi sters, intrucat suntem mult prea jos fata de asteptarile tale. Si atunci, ca si acum, nu a fost nimeni impotriva ta ci tu insuti te-ai asezat intr-o pozitie aparte fata de toata lumea; iar decizia de a parasi comunitatea ti-a apartinut.
In timpul asta nu ti-a sters nimeni contul, asa cum s-ar fi intamplat pe orice alt forum. Venit inapoi acum cateva saptamani, in ciuda promisiunii ... nu ti-a zis nimeni nimic, insa ai venit cu aceeasi atitudine. Acum ... spune-ne. E comunitatea Suzuki atat de nasoala? E problema in comunitate sau la echipa de moderare? Sau ...
... sau ... daca e altceva, atunci da-mi voie sa-ti propun un alt lucru. Acum un an ai plecat hahaind si aratandu-ne degetul mijlociu si cand te-ai hotarat sa revii ai fost primit cu bratele deschise. Acum, la momentul prezent, e timpul sa te rugam noi sa iei o pauza de aproximativ un an. In timpul asta fiecare dintre noi va trece prin viata si va invata cate ceva. Eu aici in fata tuturor promit ca peste un an ne vom intoarce la tine. Si atunci ne asteptam sa ne primesti cu bratele deschise asa cum te-am primit noi. Daca ne vei primi, atunci vom bea ani de-a randul o 'cutare' impreuna (nu stiu ce-i aia, dar banuiesc ca-i buna). Daca nu, nu (Q.E.D.)!
Un ultim cuvant, care de data asta este personal, de la mine catre tine si care ar fi trebuit sa vina pe PM, ca sa nu zica lumea ca ne facem declaratii aici pe site. Eu sunt convins ca tu esti un tip de treaba si ca esti competent in lucrurile pe care le faci. In mod public si fara urma de ironie sau sarcasm imi exprim aprecierea pentru toate postarile la obiect al caror autor ai fost de-a lungul timpului, inainte si dupa revenire. De asemena, scrisul, desi mai putin decat vizualul si auditivul, arata si el destul de multe despre un individ. Prin scris, stilul si scrisul in sine, vad in tine destule in ciuda faptului ca imi desconsideri varsta si competentele; si vad numai de bine, contrar a ceea ce poate crezi
Insa despre asta ... in viitor la un pahar de vorba.