Autor Subiect: TRANSALPINA SAU CEA MAI SEMEATA CARARE ATEMPORALA  (Citit de 77964 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online NicNic

Re: TRANSALPINA SAU CEA MAI SEMEATA CARARE ATEMPORALA
« Răspuns #300 : 30.Iun.2014, 11:11:27 p.m. »
 Anul trecut, prin mai, am fost pe jumatate din acest drum, apoi am urcat spre alte varfuri din zona (undeva spre dreapta). A fost locul unde SUVI n-a putut sa mai urce. Pe drum forestier, din cauza pantei ...  :(

Anul acesta am incercat la inceputul lui iunie sa merg spre Petrimanu, dar la intrarea pe Cheile Oltetului era pusa o bariera si un anunt mare ca accesul e interzis circulatiei publice ... Asta a fost tot.

Daca stie cineva vreo portita prin care sa intram, atunci lansez o mica provocare: o excursie motorizata, SCR, la Petrimanu.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline hugbear

« Răspuns #301 : 30.Iun.2014, 11:45:44 p.m. »
Eu nu inteleg: de la inceperea lucrarilor, a existat vreo perioada in care TA a fost deschisa oficial traficului rutier? Pentru ca daca raspunsul e afirmativ, atunci celor de la CNANDR le-a trecut glontul pe la ureche: daca s-ar fi intamplat vreun accident urat, ar fi avut parte de un proces monstru pentru ca au permis circulatia pe un drum national neamenajat corespunzator clasificarii.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #302 : 01.Iul.2014, 12:59:37 a.m. »
Nu. Constructorul Romstrade a intrat in faliment inainte de terminarea lucrarilor, prin urmare acestea nu au fost receptionate oficial de CNDNAR.

Offline boga81

« Răspuns #303 : 01.Iul.2014, 09:29:10 a.m. »
Asa e. Numai ca nu statea nici un echipaj de politie si nici nu era bariera la iesirea din ranca pana in iarna asta... dc stau la amenzi baietii e nasol
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline gala_suzuki

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
« Răspuns #304 : 01.Iul.2014, 04:10:59 p.m. »
Eu nu inteleg: de la inceperea lucrarilor, a existat vreo perioada in care TA a fost deschisa oficial traficului rutier? Pentru ca daca raspunsul e afirmativ, atunci celor de la CNANDR le-a trecut glontul pe la ureche: daca s-ar fi intamplat vreun accident urat, ar fi avut parte de un proces monstru pentru ca au permis circulatia pe un drum national neamenajat corespunzator clasificarii.

Din cate stiu eu fix portiunea Ranca - Obarsia Lotrului a fost inchisa circulatiei in mod oficial si in anii trecuti, dar fara atata tam tam. Erau niste panouri de informare ca drumul este inchis circulatiei deoarece este in lucru.

Transalpina este asfaltata acum, numai ca nu are parapeti anti berbeci si pe o portiune pe cativa zeci de metri unde se circula pe o singura banda.

Sunt si alte drumuri de munte periculoase care nu au parapeti, dar sunt deschise circulatiei publice. Unele dintre ele nu au nici asfalt, cum ar fi DJ654 care de la Cheia se transforma in drum pentru tractoare.

Pana la urma poti sa faci accident grav si in oras, dupa cum am vazut la stiri zilele trecute.

Offline hugbear

« Răspuns #305 : 01.Iul.2014, 07:32:17 p.m. »
Transalpina este asfaltata acum, numai ca nu are parapeti anti berbeci
Pai asta-i problema. Inainte de a se asfalta, mergeau acolo doar cei care stiau foarte bine ca asta vor, aveau cu ce si stiau cum. In plus, nici sa fi vrut nu puteai sa-i "dai talpa" asa ca erai fortat sa fii atent. In putin probabilele situatii in care s-ar fi intalnit 2 masini, pun pariu ca ar fi primat curtoazia. Acum, zona e accesibila oricarui pifan cu permis de doua luni si cu testosteronu' in spume...

Problema nu e inchiderea (in mod corect) ci lipsa unei prognoze pentru deschidere...

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #306 : 01.Iul.2014, 07:35:36 p.m. »
Pe langa turisme, mai evolueaza pe acolo si camioane cu remorca transportand busteni, greu de depasit.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #307 : 06.Iul.2014, 08:00:10 a.m. »
O noua stire ne zice ca drumul inchis e de fapt... deschis. Cred ca fiecare zice dupa cum are interes: CNADMR zice ca-i inchis sa nu fie acuzata in urma unui probabil accident, iar autoritatile locale vor sa castige indirect bani de pe urma utilizarii drumului.

http://m.adevarul.ro/locale/targu-jiu/alba-neagra-transalpina-autoritatile-declara-mai-inalt-drum-tara-deschis-neoficial-1_53b85d630d133766a82b83c1/index.html
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

« Răspuns #308 : 06.Iul.2014, 10:46:43 a.m. »
http://m.adevarul.ro/locale/targu-jiu/alba-neagra-transalpina-autoritatile-declara-mai-inalt-drum-tara-deschis-neoficial-1_53b85d630d133766a82b83c1/index.html
Romania e tara tuturor handicapatilor mentali: "cel mai înalt drum din ţară este deschis, dar neoficial." - cu alte cuvinte lasam drumul fara bariere dar daca se intimpla ceva sa nu ai pretentii la despagubiri din partea societatilor de asigurare sau din partea administratiei locale. Daca mai pica si vreo amenda ca ai folosit drumul, e si mai bine pt cei ce stau la pinda (politie, CNADNR etc).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline hugbear

« Răspuns #309 : 06.Iul.2014, 10:58:45 a.m. »
Ceea ce se fac ei ca nu inteleg este ca administratorul drumului este responsabil SI daca nu ia masuri pentru reglementarea accesului pe un sector de drum care nu e pretabil circulatiei publice conform categoriei de clasificare. Solutia legala este FIE sa-l inchizi de tot si sa interzici accesul prin toate mijloacele, FIE sa-l deschizi PARTIAL, sa-l semnalizezi CORESPUNZATOR, sa impui RESTRICTII si sa SUPRAVEGHEZI respectarea si incalcarea restrictiilor. Pentru o lungime atat de mare si fara acces alternativ, a doua solutie cam pica (cel putin in RO, unde e clar ca nu exista logistica si strategia necesara).