Autor Subiect: TRANSALPINA SAU CEA MAI SEMEATA CARARE ATEMPORALA  (Citit de 77960 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
Re: TRANSALPINA SAU CEA MAI SEMEATA CARARE ATEMPORALA
« Răspuns #190 : 15.Iul.2010, 12:36:42 p.m. »
vezi pe topicul Iulie ca a fost @marius si a zis ca e asfaltata

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #191 : 15.Iul.2010, 12:43:41 p.m. »
Pai tocmai postul lui de acolo l-am citat, dar imi pare ca e portiunea care nu ma intereseaza pe mine. Eu voi veni de la Petrosani catre Sebes. Pot merge prin Simeria sau pot alege Transalpina. De aia vreu sa stiu situatia actuala a DN 67C de la Obarsia Lotrului la Sebes, inclusiv pentru masini ca Skoda Octavia (care ne va acompania SX-ul).
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline anick

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
« Răspuns #192 : 18.Iul.2010, 08:52:13 p.m. »
Stie cineva care este starea Transalpinei de la Obarsia Lotrului la Sebes ? Aici se zice ca este asfaltata de la Runca la Obarsia Lotrului. Dar portiunea spre Transilvania ? As vrea s-o includ intr-un circuit.

In primul rand doresc sa va ofer o imagine ce este mai bine sa o vezi la calculator:

Transalpina in ploaie torentiala. Am plecat cat am putut de repede gandindu-ma mai mult la noroi si lipsa tractiunii decat la amortizoare.

La concret: De la Sebes la Obarsia Lotrului Weekend-ul trecut soseaua era absolut practicabila de catre orice masina. Cativa KM din coborarea spre Obarsie sunt cu macadam tasat si functie de gust se merge mai incet. Portiunea dintre Obarsie si Ranca este pe jumatate astfaltata iar restul este pamant compactat deci fara probleme. Doar urcarea din Obarsie prin padure poate avea noroi si sleauri functi de vreme si lucrarile din zona. Ranca este cel mai mare dezastru urbanistic pe care l-am vazut pana acum.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #193 : 19.Iul.2010, 02:23:30 p.m. »
Multumesc mult, @Anick, pentru stirea imbucuratoare. Sper sa nu apuc o vreme ca cea din poza postata de tine.
  • SX4 by Giugiaro

Offline xim

« Răspuns #194 : 02.Aug.2010, 12:21:02 p.m. »
liniste pe aici..
...eu sper sa ajung prin zona sâmbătă 7 august, venind dinspre Călimăneşti, zona unde sper sa ma cazez vineri seara..venind dinsre Transfagarasan-Curtea de Arges..
...ie cineva prin zona sambata?
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline >pexic<

Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline sx4alex

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
« Răspuns #196 : 05.Aug.2010, 02:19:09 p.m. »
Se baga cineva pe Transalpina in weekend-ul 21-22 sau 28-29 august?

SX4 4wd GLX Sunlightcooper primul din Targoviste :D

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #197 : 05.Aug.2010, 09:18:05 p.m. »
Am trecut pe Transalpina pe 3 august, dinspre Obarsia Lotrului spre Sebes, venind de la Petrosani. Mai intai, drumul spre Obrasie e prost, cu gropi destule. Pe Transalpina, primii 3-4 km sunt santier, cu utilaje grele care largesc si consolideaza drumul. Mai apar portiuni destul de lungi cu macadam sau chiar cu pamant, intercalate cu portiuni de asfalt proaspat turnat. Am vazut masini de la jeep-uri la Dacii 1300. In plus, autotrailere cu remorca pline cu busteni si basculante de mare tonaj. Daca te prinde drumul in spatele unuia, pe portiunea neasfaltata, in parbriz vezi un mare nor de praf, pana reusesti sa-l depasesti. Pe ansamblu nu m-a impresionat acest drum fata de asteptarile cu care am venit. Privelisti mascate de versanti, cu exceptia lacurilor, locuri putine de oprire. E drept ca nu ne-am propus sa exploram zona, ci doar s-o privim din masina in drum spre Transilvania. 
  • SX4 by Giugiaro

Offline shoricelu

• Full Member
  • Mesaje postate: 179
  • No cat should stay in my way!
« Răspuns #198 : 05.Aug.2010, 09:51:58 p.m. »
spectaculoasa e partea dintre Ranca si Obarsie. Din masina. Pe portiunea catre Sebes noi am "explorat" Valea Frumoasei. Care e... foarte frumoasa :). Pentru amatorii de observatii astronomice, aproape de cabana Romsilva se afla un punct de observatii astronomice, Paraul lui Blaga, excelent datorita luminii parazite foarte putine, a altitudinii (1500m) dar si a deschiderii mari a vaii. Cavana Romsilva a fost super-faina, gazde primitoare, preturi mici.

ремонт зонтов
SX4 2008 - 1.9 ddis... o bestie pentru o bestie!

Offline MariusMGP

« Răspuns #199 : 05.Aug.2010, 10:42:38 p.m. »
Offtopic:

... Pentru amatorii de observatii astronomice...

Apropo, e pe-aici vreun pasionat de astronomie? In afara de mine...  :D