Autor Subiect: TRANSALPINA SAU CEA MAI SEMEATA CARARE ATEMPORALA  (Citit de 77957 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Gringo

• Full Member
  • Mesaje postate: 125
  • Gen: Bărbat
Re: TRANSALPINA SAU CEA MAI SEMEATA CARARE ATEMPORALA
« Răspuns #170 : 10.Aug.2009, 08:16:30 p.m. »
scuze
chiar acum il dibuisem  :inteligent:
1.6 GS, 4x4, Sunlight Cooper, AG-60-BCC

Offline hugbear

« Răspuns #171 : 29.Aug.2009, 07:45:48 p.m. »
In week-end-ul in care mi-am facut revizia de un an, fiind "in zona" si neputand participa la caravana SC-TA-2009, am zis sa profit de vremea excelenta si am mers pe circuitul Horezu-Novaci-Ranca-Obarsia Lotrului-Vidra-Voineasa-Calimanesti-Ramnicu Valcea-Horezu.

Sa va zic impresiile mele despre portiunea Ranca-Obarsie, care se incadreaza in topic:

Largirea drumului la doua benzi este o idee buna insa asfaltarea portiunii respective este o mare TAMPENIE! Argumentele: pentru largirea soselei de detoneaza si se EVACUEAZA (cu bani grei) mii de tone de roca. Daca acea roca ar fi concasata iar criblura rezultata ar fi tasata si utilizata pentru umplerea sleaurilor si nivelarea "lespezilor" (care la randul lor ar putea fi concasate) ar rezulta o suprafata de rulare ce ar permite accesul celor mai pretentioase masini. In plus, o asemenea cale de rulare ar impune o viteza redusa, ceea ce ar permite "absorbirea" peisajului pe indelete, fara sa-ti fie teama ca esti presat de coloana de grabiti din spate. Costul asfaltarii initiale ar fi probabil suficient pentru intretinerea bianuala a unui astfel de drum (care cel mai probabil va fi deschis dupa acelasi grafic ca si Transfagarasanul) pentru foarte multi ani, fara sa mai luam in calcul costurile de intretinere a asfaltului.

Acum sa revenim la impresiile "artistice". Mi-a facut placere parcurgerea traseului, dar am ramas cu un gust amar din cauza faptului ca a trebuit sa trec pe acolo in viteza. Mi-ar fi placut enorm sa pot ramane in zona cateva zile, sa leg Zuza de-un copac si s-o iau aiurea la picior...

Oricum, un mic memento video puteti vedea mai jos (din pacate va fi un film mut, pentru ca iutub m-a prins cu copyright-ul in vine si mi-a taiat maul :( ). Am si poze, dar datorita faptului ca la un moment dat din greseala s-a modificat balansul de alb al aparatului, fotografiile necesita prelucrari masive. More to come. Pana atunci, enjoy (recomand vizualizarea filmuletului pe youtube unde, in functie de banda pe care o aveti, il puteti vedea HD :) ):

LATE EDIT: am rezolvat cu sunetul

« Ultima Modificare: 30.Aug.2009, 11:16:14 a.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: enicky

Offline coq

« Răspuns #172 : 29.Aug.2009, 08:43:32 p.m. »
Foarte tare :happy: ma bucur ca ati prins vreme excelenta, adevarul ca este altceva sa-l vezi hd  :inteligent:

Cu copyright-ul cred ca te pot ajuta eu... am patit-o si noi la filmuletul cu concursul de la Valea Sadului (Metallica). Se poate rezolva relativ simplu
la capitolul dispute "claimed content"... dar trebuie sa caut in comp pe undeva pasii care trebuiesc urmati... ideea este ca tu faci o reclamatie precum ca ti-au taiat in mod abuziv sunetul si ca ai drept pentru acea piesa si se rezolva in cel mult o zi

LE: Da tu cred ca treceai fara probleme totusi acolo la scari...
« Ultima Modificare: 29.Aug.2009, 08:48:28 p.m. de coq »
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline hugbear

« Răspuns #173 : 29.Aug.2009, 09:00:35 p.m. »
Treceam, bineinteles, dar asta era cam singura metoda la care m-am putut gandi atunci pentru a ramane singur in masina intr-o zona nu tocmai sigura ;)

Post Merge: 30.Aug.2009, 11:18:13 a.m.
Ladies and gentlemen, WE HAVE SOUND! Multumirile mele lui coq. Deci puteti re-vedea SI AUZI acum filmuletul de mai sus in toata "splendoarea" intentionata de creator :D (cel putin deocamdata, pana nu se razgandesc baietii de pe iutub...).
« Ultima Modificare: 30.Aug.2009, 11:18:13 a.m. de hugbear »

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #174 : 31.Aug.2009, 11:24:26 a.m. »
pun si eu cateva poze facute sambata "pe lumina :P"

mai multe aici: http://picasaweb.google.com/pop.andrei2007/Transalpina08292009#

- la anul pe vremea asta cred ca asfaltata toata .. se munceste pe rupte

Offline hugbear

« Răspuns #175 : 31.Aug.2009, 10:21:14 p.m. »
MESERIE!!! Eu inca ma mai chinui cu pozele de saptamana trecuta  X-(

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #176 : 02.Iun.2010, 01:46:33 p.m. »
S-a documentat prima traversare pe anul asta.   :good:

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #177 : 02.Iun.2010, 02:23:53 p.m. »
Ce as mai face si eu odata TA...si cu masinuta mea  B-)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Razvan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 926
  • Happiness is not a destination. It's a Way of Life
« Răspuns #178 : 02.Iun.2010, 03:24:12 p.m. »
Si eu ,si eu , mai ales ca am lipsit anul trecut
Vitara Passion Hybrid 2WD
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #179 : 02.Iun.2010, 05:08:40 p.m. »
Eu chiar mi-am propus s-o includ intr-un circuit de 1000 km prin Transilvania, in august
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice