In week-end-ul in care mi-am facut revizia de un an, fiind "in zona" si neputand participa la caravana SC-TA-2009, am zis sa profit de vremea excelenta si am mers pe circuitul Horezu-Novaci-Ranca-Obarsia Lotrului-Vidra-Voineasa-Calimanesti-Ramnicu Valcea-Horezu.
Sa va zic impresiile mele despre portiunea Ranca-Obarsie, care se incadreaza in topic:
Largirea drumului la doua benzi este o idee buna insa asfaltarea portiunii respective este o mare
TAMPENIE! Argumentele: pentru largirea soselei de detoneaza si se EVACUEAZA (cu bani grei) mii de tone de roca. Daca acea roca ar fi concasata iar criblura rezultata ar fi tasata si utilizata pentru umplerea sleaurilor si nivelarea "lespezilor" (care la randul lor ar putea fi concasate) ar rezulta o suprafata de rulare ce ar permite accesul celor mai pretentioase masini. In plus, o asemenea cale de rulare ar impune o viteza redusa, ceea ce ar permite "absorbirea" peisajului pe indelete, fara sa-ti fie teama ca esti presat de coloana de grabiti din spate. Costul asfaltarii initiale ar fi probabil suficient pentru intretinerea bianuala a unui astfel de drum (care cel mai probabil va fi deschis dupa acelasi grafic ca si Transfagarasanul) pentru foarte multi ani, fara sa mai luam in calcul costurile de intretinere a asfaltului.
Acum sa revenim la impresiile "artistice". Mi-a facut placere parcurgerea traseului, dar am ramas cu un gust amar din cauza faptului ca a trebuit sa trec pe acolo in viteza. Mi-ar fi placut enorm sa pot ramane in zona cateva zile, sa leg Zuza de-un copac si s-o iau aiurea la picior...
Oricum, un mic memento video puteti vedea mai jos (din pacate va fi un film mut, pentru ca iutub m-a prins cu copyright-ul in vine si mi-a taiat maul
). Am si poze, dar datorita faptului ca la un moment dat din greseala s-a modificat balansul de alb al aparatului, fotografiile necesita prelucrari masive. More to come. Pana atunci, enjoy (recomand vizualizarea filmuletului pe youtube unde, in functie de banda pe care o aveti, il puteti vedea HD
):
LATE EDIT:
am rezolvat cu sunetul