Autor Subiect: Vibratii puternice treapa 1-2 la demaraj- Jimny diesel 1.5 dCi  (Citit de 9012 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline A156RO

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Salut,
Nou pe forum, nou proprietar de jimny......0 sa il si prezinta in ceva timp ...............dar pana atunci o mica problema.La plecarea din loc in treapta 1-a si a 2-a in jur de 1500-1800 rpm se simt vibratii puternice in caroserie cu predilectie in spatele stanga al masinii.Sa ma ingrijorez deja ? Practic masina fiind doar cumparata SH acum cateva zile nu stiu nimic despre ea.E bine intretinuta si merge super OK cu exceptia acestei mici probleme cu vibratiile.Astept o discutie...........

Offline miocrl

Re: Vibratii puternice treapa 1-2 la demaraj- Jimny diesel 1.5 dCi
« Răspuns #1 : 12.Mai.2010, 09:55:22 a.m. »
eu la sx4 benzina am intalnit zguduiri ale caroseriei sau intre caroserie si motor la inceput pana m-am obisnuit ca trebue turata mai tare. dar de tu spui ca zdrangane in spate stanga, o fi acolo toba care sa zdrangane? ai incercat sa o turezi mai tare?

Offline unde

« Răspuns #2 : 12.Mai.2010, 11:09:46 a.m. »
 Daca vibratiile nu se simt si la mers constant cu turatiile respective, atunci probabil ca trebuie plecat ceva mai in forta.
 Daca vibreaza in orice conditii la 1500 - 1800 atunci cred ca ai vreo problema pe la transmisie sau rulmentii de roata.
 Pentru ca e o masina SH, eu te sfatuiesc sa schimbi toate uleiurile (motor, cutie de viteze, cutie de transfer, grupuri). In functie de starea lor mai poti sa schimbi si uleiul de servo si lichidul de frina.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline A156RO

• Newbie
  • *
« Răspuns #3 : 12.Mai.2010, 10:23:38 p.m. »
Daca vibratiile nu se simt si la mers constant cu turatiile respective, atunci probabil ca trebuie plecat ceva mai in forta.
 Daca vibreaza in orice conditii la 1500 - 1800 atunci cred ca ai vreo problema pe la transmisie sau rulmentii de roata.
 Pentru ca e o masina SH, eu te sfatuiesc sa schimbi toate uleiurile (motor, cutie de viteze, cutie de transfer, grupuri). In functie de starea lor mai poti sa schimbi si uleiul de servo si lichidul de frina.

In mers constant scad foarte mult in intensitate aproape devin imperceptibile, dar la cea mai mica acceleratie incep sa se auda iarasi.Cum trec de plaja aia de 1500-1800 de turatii nu se mai aude nimic.Nu as avea o problema sa o turez si mai tare dar uneori in trafic la viteza mai mica nu e intotdeauna posibil asa ca trebuie sa remediez problema ca ma scoate din sarite.Si ideea e ca se aude doar din partea stnga spate. Ma gandesc cumva sa nu fie esapamentul care sa atinga cumva de vreo alta parte a caroseriei si sa trepideze asa.Nu face asa decat intr-a 1-a si a 2-a si mai face si la a 3-a dar doar dc e subturata.Acolo nu prea mai tine cont de  1500-1800 ca plaja de turatii ci un pic mai ridicat.

Post Merge: 12.Mai.2010, 10:28:39 p.m.
eu la sx4 benzina am intalnit zguduiri ale caroseriei sau intre caroserie si motor la inceput pana m-am obisnuit ca trebue turata mai tare. dar de tu spui ca zdrangane in spate stanga, o fi acolo toba care sa zdrangane? ai incercat sa o turezi mai tare?

Incerc sa vad dc nu cumva e toba de esapament care face asa.Parca e multa pana intra in rezonanta ca dupa aia nu se mai aude nimic (dupa 1800 rpm). Sunt din Alexandria si dc reusesc sa gasesc pe cineva prin zona (Bucuresti-Giurgiu-Pitesti-Caracal) mai experimentat cu genul asta de masina si disponibil sa-mi dea o mana de ajutor m-as deplasa cu cea mai mare placere sa stam un pic de vorba.Sunt curios sa aflu cat mai multe despre masinuta asta.

« Ultima Modificare: 12.Mai.2010, 10:28:39 p.m. de A156RO »

Offline >pexic<

« Răspuns #4 : 12.Mai.2010, 10:44:50 p.m. »
salut
trebuie sa izolezi cat de cat cauza : e legat mai mult de o anume turatie sau de o anumita vitzeza de deplasare?
face si stand pe loc ? tine de "incarcatura" masinii ? ridica masina de rotile din spate, nu cupla 4x4 si vezi daca se poate reproduce defectul cu cineva care sa accelereze intimp ce tu cercetezi de unde se "aude" cand / cum etc.
dupa ce iti dai seama daca e legat mai mult de motor / evcuare sau tren de rulare /roti abia atunci stii cam ce sa cauti ;) ne spui ce ai rezolvat si vedem impreuna mai departe...important e ca la primele "intersectii" sa o iei pe drumul cel bun ;)
bafta!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline A156RO

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 12.Mai.2010, 10:57:25 p.m. »
salut
trebuie sa izolezi cat de cat cauza : e legat mai mult de o anume turatie sau de o anumita vitzeza de deplasare?
face si stand pe loc ? tine de "incarcatura" masinii ? ridica masina de rotile din spate, nu cupla 4x4 si vezi daca se poate reproduce defectul cu cineva care sa accelereze intimp ce tu cercetezi de unde se "aude" cand / cum etc.
dupa ce iti dai seama daca e legat mai mult de motor / evcuare sau tren de rulare /roti abia atunci stii cam ce sa cauti ;) ne spui ce ai rezolvat si vedem impreuna mai departe...important e ca la primele "intersectii" sa o iei pe drumul cel bun ;)
bafta!

Nu face decat in treapata 1 sau 2 intre 1500 - 1800. Nu tine cont de viteza masinii (oricum la tr 1 sau 2 e f mica -15-20 km/h) de deplasare, nu tine cont de "incarcatura" sau de faptul ca e cuplata tractiunea 4x4 sau nu. I-am schimbat deja uleiul de motor.Maine ii schimb uleiul din cutie, reductoare si cutia de transfer.Gresez crucile cardanice si orice alte gresoare mai intalnesc si vedem dupa cum se mai comporta.
Masina e asta:
http://cautare.mobile.ro/vehicule/showDetails.html?__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=23600&makeModelVariant1.modelId=8&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuels=DIESEL&ambitCountry=RO&siteId=ROMANIA&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&minConstructionYear=2006&lang=ro&id=130496493&pageNumber=1

Offline unde

« Răspuns #6 : 13.Mai.2010, 01:42:35 p.m. »
Ma gandesc cumva sa nu fie esapamentul care sa atinga cumva de vreo alta parte a caroseriei si sa trepideze asa.

M-am uitat in poze si vad ca si la diesel esapamentul e tot pe dreapta, deci nu cred ca e de vina ala.
 Evident, toate masinile care se vind in Romania sint impecabile  :-)) Sorry, dar nu m-am putut abtine.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline >pexic<

« Răspuns #7 : 13.Mai.2010, 01:46:35 p.m. »
iesirea esapamentului e pe dreapta, in rest pe sub masina totul e cam pe mijloc -inclusiv toba finala.

din ce spui tu problema pare mai degraba legata de motor decat de trenul de rulare - drept pentru care ai putea sa cauti si pe forumurile dedicate Daciei logan diesel (85cp) care are cam acelasi motor cu al tau ;)

asteptam cu interes rezultatele operatiunii "Maine ii schimb uleiul din cutie, reductoare si cutia de transfer.Gresez crucile cardanice si orice alte gresoare mai intalnesc" .

Bafta!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline iulian staicu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #8 : 26.Aug.2010, 06:14:09 a.m. »
utilizez  acelasi tip de Jimny diesel si trepidatiile sunt prezente la demaraje in treapta 1, 2 . deja  sunt 2 ani si m-am obisnuit.

Iulian

Offline Baggy

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki Jimny 1.5 DDiS grove green pearl metallic
« Răspuns #9 : 26.Aug.2010, 10:25:48 a.m. »
Confirm si eu vibratiile, intre 1800 si 2100 rpm masina vibreaza mai mult decat normal, sursa fiind motorul. In functie de presiunea din anvelope si incarcarea masinii aceste trepidatii pot varia. Nu conteaza cum este cuplata transmisia (2WD sau 4WD)
S-a vorbit pe multe forumuri despre asta, este ceva normal.

Jimny DDiS 2008.