Autor Subiect: Ce tip de ulei imi recomandati pentru Suzuki Grand Vitara 1.9 ddis (90000km)?  (Citit de 25868 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline coq

un pic offtopic...

...ehh forta ar avea ma refer la cuplu, dar daca te referi la viteza atunci da... plaja ar fi intre 2500-3500 de rot/min... unde intr-adevar motorul devine cam zgomotos si pe mine ma cam enerveaza asta dar incerc sa ma obisnuiesc  ;)
« Ultima Modificare: 12.Mai.2010, 11:49:17 p.m. de coq »
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Gen: Bărbat
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
In cartea de utilizare scrie (la mine) ca se schimba la prima revizie uleiul din diferential.
Eu a trebuit sa-i intreb anul trecut pe cei de la Autonet daca l-au schimbat (si-a plecat receptionerul sa caute bidonul cu pricina la magazie si sa-l dea la mecanici, sper ca l-au schimbat cum trebuie, ca pareau tare parasutati, au recunoscut ca eram al doilea proprietar de asa ceva care le calca pragul).

Ulei de motor i-am pus 5w30 anul trecut si anul asta i-am luat 0w30, urmeaza sa-l pun. Fabricate in USA, Mobil 1, am gasit un importator in Bucuresti cu preturi bune si imi pare mai de incredere tara de fabricatie decat made in EU (adica Turcia) sau, poate mai rau, din butoiul dealerului. Asta din cauza c-am inteles ca viata motorului ii foarte direct proportionala cu calitatea uleiului.

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
Made in EU nu inseamna ca-i facut in Turcia. Pe cele facute in Turcia scrie clar Made in Turkey.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline woe

• Full Member
    • Bucuresti
Posibil sa faca exceptie la ulei. La alte produse (electronice, electrocasnice) pot eu sa confirm pe propria piele ca Turcia a intrat demult in UE :)
Si nici produse fabricate cu siguranta in UE sa poarte inscriptionarea made in UE n-am vazut. Mobil 1 ESP imbuteliat in Belgia scrie ca-i made in Belgia. Da-i posibil sa fie si cum zici; insa eu tot as avea reticente dac-ar fi sa cumpar made in EU, mai ales pt. consumabile de a caror calitate depinde durata de viata a unor componente esentiale ca pret.

Offline woe

• Full Member
    • Bucuresti
Ulei Shell, recomandat de suzuki prin lipire sticker pe capota pt. masina mea (avatar) la un pret surprinzator de mic in reteaua Lukoil.
Aveau 0w30, 5w30 (sintetic, 90 ron bidon 4 litri, tre sa-mi iau si eu pt. revizie peste o luna), ceva dedicat diesel parca 5w30, ulei moto 4 (o sa iau pt. atv, 17 ron litrul) si 2 timpi. Si 80w90 si 75w80 pt. diferentiale si cutii viteza tot asa, f. ieftine mi-au parut, pana in 20 ron litrul.

Macar marca asta stiu ca sigur nu-i contrafacuta prin Dragonul Rosu sau mai stiu eu ce vapor.

Offline BXXENL

Sa te uiti la data fabricatiei. Eu tot ce am vazut/auzit erau vechi de minim 2-3 ani (in cora) si 4 ani la Lukoil.
  • SX4 1.5
Alex