Autor Subiect: Preschimbare permis auto  (Citit de 7635 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Razvan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 926
  • Gen: Bărbat
  • Happiness is not a destination. It's a Way of Life
Preschimbare permis auto
« : 30.Apr.2010, 08:35:52 a.m. »
Si-a schimbat cineva permisul auto de curand? Daca da intreb si eu care sunt pasii, unde trebuie mers, ce acte sunt necesare, ce taxe se platesc?
Mersi
Vitara Passion Hybrid 2WD
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Preschimbare permis auto
« Răspuns #1 : 30.Apr.2010, 08:45:38 a.m. »
Gasesti totul aici. Daca permisul nu e expirat, nu iti mai trebuie fisa medicala.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline hubbabubba

« Răspuns #2 : 30.Apr.2010, 09:10:38 a.m. »
L-am schimbat eu acum 3 sapt ca nu-mi corespundea adresa si pot sa-ti zic ca la 8.30 eram la politie, la 8.40 am iesit de la ei, fericita c-am scapat asa usor iar in jur de 13.00 l-am si ridicat.

Ca sfat: plateste-ti taxa la CEC in alta sucursala, nu la cea din incinta sediului politiei daca nu vrei sa stai la coada  :->
What goes around comes around ...

Offline Razvan

• Hero Member
« Răspuns #3 : 30.Apr.2010, 10:02:54 a.m. »
Pe linkul dat de @gabineg apare o adresa pe sos. Pipera Tunari. Este singurul loc unde se poate schimba sau se mai poate si in alta parte? Daca expira peste o luna nu-mi trebuie fisa medicala?
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline hubbabubba

« Răspuns #4 : 30.Apr.2010, 10:15:14 a.m. »
Daca nu este in momentul preschimbarii expirat nu ai nevoie de fisa medicala. Da, pe soseaua Pipera Tunari este singurul loc in care il poti schimba. Dim e cel mai ok din toate pctele de vedere, inclusiv din cel al parcarii (la pranz e nebunie, te cam invarti dupa un loc). Dc ai tot dosarul complet, intri pe la usa din dreapta (dreapta maxim, dupa colt chiar cum stai cu fata la sediul politie), urci la etajul 2, imediat dreapta, iti iei bon de ordine si astepti (app 5 mix dc e dim), predai actele, ti-a facut poza, ai semnat si la revedere :)

Fisa pe care trebuie s-o completezi o gasesti pe net, completeaz-o de mana insa obligatoriu cu negru si-ai scapat de dactilografiere la birourile de vis-a-vis (intre 5-15 ron)
What goes around comes around ...

Offline >pexic<

« Răspuns #5 : 30.Apr.2010, 11:50:54 a.m. »
l-am schimbat acum 3 saptamani.
daca nu este expirat inca nu iti mai trebuie fisa medicala.
iti trebuie doar o cerere (a4) de preschimbare ( fisa carnetului auto) pe care o dwl de pe site de la prefectura sau o cumperi de acolo cu 12 ron
+ taxa de preschimbare la cec parca 68 ron.
copie buletin
buletin
carnet vechi.

doar in pipera la etajul 1.

bafta!
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline Razvan

• Hero Member
« Răspuns #6 : 30.Apr.2010, 12:19:58 p.m. »
Multumesc pentru informatii  >:D<. Sper sa ajung luni dimineata
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 30.Apr.2010, 12:30:27 p.m. »
Info din sursa citata anterior:
Citat
La etajul 1 –  program  luni vineri 08.00- 20.00, ghişeele 2-10

–    permis  expirat
–    permis pierdut/furat
–    permis deteriorat
–    schimbare nume, adresa, stare civila
•    fişa deţinătorului permisului de conducere (372.61 kB) – care poate fi completată şi de mână;
•    actul de identitate original şi copie;
•    dovada plătii contravalorii permisului de conducere – 68 RON- care poate fi achitată la CEC sau BCR;
•    permisul de conducere a cărui preschimbare se solicită
•    fişa medicală tip – se eliberează la o policlinică autorizată
•    In următoarele cazuri pe langă documentele prevazute mai sus, solicitantul trebuie să prezinte:
•    A) in cazul schimbarii numelui:
•    - documentul care atesta acest lucru, in original si copie ( certificat de casatorie sau document care atestă schimbarea numelui pe cale administrativa sau hotarare judecatoreasca , de divort )
•    B) in cazul pierderii, furtului sau distrugerii:
•    - declaraţie (60.27 kB)
•    !!!!!! In cazul cetatenilor romani care au domiciliul in Romania si se afla temporar in strainatate, eliberarea unui nou permis de conducere se poate face prin intermediul alte persoane, pe baza de procura speciala, autentificata de misiunile diplomatice sau de oficiile consulare ale Romaniei ori, daca a fost data in fata autoritatilor straine, sa indeplineasca conditiile de supralegalizare prevazute de lege sau sa aiba aplicata apostila conform Conventiei cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, adoptata la Haga la 5 octombrie 1961, la care Romania a aderat prin Ordonanata Guvernului nr. 66/1999, aprobata prin Legea nr.52/2000, cu modificarile ulterioare. Mandatarul va prezenta documentele prevazute mai sus, in urmatoarele conditii:
•    actul de identitate – titular permis de conducere (copie);
•    permisul de conducere a cărui preschimbare se solicita în original, după caz;
•    declaraţie-tip de pierdere/furt/deteriorare – după caz – completata de titular;
•    contravaloare permis de conducere – 68 lei;
•    documentul care atestă schimbarea numelui (certificat de casătorie, hotărâre de divorţ, etc.) – după caz;
•    fişa deţinătorului permisului de conducere (372.61 kB) Trebuie să fie semnată de titularul permisului de conducere cu pix de culoare neagră în spaţiul special destinat, în faţa unui funcţionar diplomatic ;
•    actul care atesta starea de sănătate, precum şi două fotografii de data recentă ale titularului, 3×4cm/4×5 cm, din care una aplicată pe procura specială eliberată mandatarului, iar a doua pe fişa deţinătorului permisului de conducere, în spaţiul special destinat acesteia, fiind vizate de misiunea diplomatică;
•    declaraţia pe propria răspundere a titularului, dată în faţa funcţionarului diplomatic, din care să rezulte că nu mai deţine un alt permis de conducere naţional cu excepţia celui depus pentru preschimbare;
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline shpeedy

« Răspuns #8 : 03.Mai.2010, 10:26:47 a.m. »
Si eu l-am schimbat chiar vineri seara.
Aveam taxa CEC platita, formularul l-am dat jos de pe net si completat cu pixul. La ora 18:30 intram in sediu si la 19:30 plecam cu permisul.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Razvan

• Hero Member
« Răspuns #9 : 04.Mai.2010, 09:57:41 a.m. »
Gata , l-am schimbat si eu, am ajuns acolo pe la 9:30 si in 15 min am plecat. M-am intors dupa 3 ore sa-l ridic. Merge foarte repede
BMW G310GS
Mobil 0744.338.792