Autor Subiect: Probleme cu turatia la peste 3000 RPM  (Citit de 3424 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sradu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Probleme cu turatia la peste 3000 RPM
« : 27.Apr.2010, 12:28:37 p.m. »
Salut,

De o luna ma numar printre Jimny-isti, mi-am luat un tauras de aproape 10 ani, la mana a 2-a, 1.3 pe benzina. Totul a mers struna, dar cand l-am dus pe autostrada si i-am dat peste 3500 ture (si vreo 100-110 la ora) dupa un timp a inceput sa faca ca in clipul asta:

Doar ca ceva mai rau. Mult mai erratic si, neavand unde sa ies, am lasat-o mai moale pe banda de urgentza. Am mers la vreo 70-80 la ora, apoi parea ca e ok, am mai mers cativa km si iar a inceput. Iar am incercat sa merg mai incetu' si de data asta se auzea si un clonckanit puternic dinspre roata dreapta fatza. Iar i-a trecut, iar a aparut... a 3-a oara turometrul s-a asezat cuminte la 0 si doar retrogradand pana intr-a 2-a a luat-o. Am iesit in sfarsit de pe autostrada si m-am intors acasa. N-a mai facut figuri decat o data, cand eram pe la 90km/ora, in a 5-a pe la 3000 de ture.
Altfel merg bine merci cu el prin oras, no problem! Doar dupa un timp de mers pe autostrada a inceput sa faca fitze.

Intrebarea mea: a mai patit cineva ceva similar? S-a rezolvat cum zic astia pe net cu schimbarea senzorului de la camshaft - sau arborele cu came - (si/sau) de la crankshat (ce o fi asta??!) ?? De unde sa fac rost de acesti senzori?
Am fost la un service si mi-a pus-o pe diagnostic care - surpriza! - a citit fix nimic. Tipul mi-a zis ca ar putea fi unul din senzorii astia dar nu e sigur. Asa ca acum ma gandesc totusi sa cumpar senzorii si sa incerc sa-i inlocuiesc la service apoi... mai vedem.
Are cineva idee ce part number au piesele in cauza? Si unde ar fi bine sa incerc?

Multumesc,
Radu.

Offline >pexic<

Re: Probleme cu turatia la peste 3000 RPM
« Răspuns #1 : 27.Apr.2010, 03:03:29 p.m. »
ti-am raspuns in celalalt topic, senzorul ala e problema 100%, bafta.

http://www.suzuki-club.ro/forum/piese-auto-jimny/senzor-camshaftcrankshaft/msg61217/?topicseen#new
« Ultima Modificare: 27.Apr.2010, 03:11:14 p.m. de pexic »
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline unde

« Răspuns #2 : 30.Apr.2010, 09:55:30 a.m. »
 Cind turometrul cade, se opreste si motorul (in alte situati decit cea din clip)? Daca da, atunci sint dusi senzorii aia.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline shughi

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #3 : 03.Mai.2010, 10:19:44 a.m. »
Am avut o problema similara cu Ignis-ul, tot de 1,3.Problema a fost rezolvata  prin curatirea unui contact de la alimentare, la care erau oxidate contactele.
Simtomele erau la fel doar ca pe la 2500 turatii. Daca nu ajungeam la 2500 nu se intampla nimic
De doua lucruri nu te poti feri: prosti si calamitati naturale

Offline >pexic<

« Răspuns #4 : 05.Mai.2010, 11:11:29 a.m. »
sunt convins ca omul a schimbat senzorul si acum totul e ok, pacat ca nu a intrat pe forum decat pt a cauta ajutor...
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.