Autor Subiect: Starea drumurilor de pe plaiurile mioritice ...  (Citit de 65312 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline adrian_r5

Re: Starea drumurilor de pe plaiurile mioritice ...
« Răspuns #180 : 23.Dec.2011, 11:50:28 p.m. »
ai centura la Domasnea
E gata ... i-au dat drumu'  :-/ :-/ :-/
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #181 : 24.Dec.2011, 12:02:23 a.m. »
Astia zic ca da.  :)

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #182 : 24.Dec.2011, 01:25:45 p.m. »
Odata cu deschiderea centurii de la Caransebes cred ca a devenit destul de atractiva ruta Timisoara - Sibiu prin Caransebes. Sa ma explic.  :)

In mod normal drumul e urmatorul: Timisoara - Lugoj - Deva - Sibiu.  Dar in acest moment pe aceasta ruta avem portiuni ceva mai rele pe serpentinele de la Cosava - Cosevita si mai apoi pana la intersectia cu DN 7 de la Sacamas. Deasemenea se lucreaza in Deva pe "centura" care trece tot prin oras.
Varianta Timisoara - Lugoj - Caransebes - Hateg - DN 7 - Sibiu, desi e cam cu 25 km mai lunga are insa ceva avantaje. Te scoate dupa Deva si Simeria, are centuri la toate orasele, mai putin Hateg si din cate am inteles pe portiunea Hateg - Calan - DN 7 a fost terminata recent reabilitarea ( nu sunt insa sigur 100%, poate ne confirma cineva din zona sau cineva care a trecut pe acolo recent)

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #183 : 24.Dec.2011, 06:36:17 p.m. »
Confirm eu ca e foarte ok reabilitat drumul Petrosani - Hateg - Simeria.
Pe de alta parte, la Sebes e problema mare - saptamana trecuta cand am revenit de la Deva spre Bucuresti, am cronometrat traversarea Sebesului: 45min pentru 4.5km. Coada de autovehicule incepea inainte de intrarea in Sebes, in dreptul benzinariei Agip. Si nu era nicio problema speciala de trafic ori vreun accident - pur si simplu asa se circula.

Mai adaug ca in Deva s-a terminat reparatia canalizarii de pe soseaua de centura (da, aia care trece prin oras), a mai ramas o portiune de cam 1km la intrarea dinspre Arad, pana la gara (sau McD pentru cei care nu stiu unde e gara din Deva), insa se circula binisor.
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #184 : 26.Dec.2011, 02:41:51 p.m. »
Iata mai jos exemplificarea video a starii drumului DN13E pe portiunea dintre Covasna si Intorsura Buzaului. Stiu ca nu e un drum de importanta nationala, insa traseul e foarte frumos!  ;-)
Filmul e "proaspat", fiind realizat asta-noapte. Drumul e mult mai bun ca suprafata dupa ce e acoperit cu un strat de zapada, chiar daca asta face ca in unele curbe sa para de netrecut cu o masina 4x2 (insa e doar o impresie).  :good:
Cu aceasta ocazie am testat si cum filmeaza pe noapte telefonul meu...  ;)

Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow  

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #185 : 06.Ian.2012, 08:35:45 p.m. »
Chiar daca nu e numai despre drumuri, pun urmatorul link in acest topic pentru ca un capitol intreg e dedicat evolutie drumurilor de la noi. Lectura placuta celor interesati.  :)

Offline Leutz

« Răspuns #186 : 09.Ian.2012, 02:41:37 a.m. »
Chiar daca nu e numai despre drumuri, pun urmatorul link in acest topic pentru ca un capitol intreg e dedicat evolutie drumurilor de la noi. Lectura placuta celor interesati.  :)

Cred ca toate cele din link ar trebui sa fie mai degraba lectura anuala obligatorie pentru toti romanii, eventual chiar lunara; sau poate substituent de tatal nostru in fiecare seara. Asa poate am ajunge in timp sa ne amintim o alta istorie decat cea scrisa de Europa Libera si Vocea Americii.
Stiu ... erau si cartele la paine si o mai luau pe coaja unii din cand in cand ca nu se incadrau in sistem. In mod sigur insa aceia nu erau inginerii, cercetatorii, tehnicienii, muncitorii seriosi implicati in toate cele povestite in rapoartele de mai sus de-a lungul epocii de aur, cea mult hulita.

Eu unul, de la mare distanta nu vad decat niste cifre infioratoare pentru romanul mileniului 3, proiecte si executii 100% romanesti care denota o forta financiar-economica si industriala absolut de invidiat a tarii din perioadele respective. Si ca sa intregesc peisajul incerc sa ma gandesc un pic mai departe si ma ia ameteala; realizez ca investitiile astea colosale in infrastructura au fost doar varful unui aisberg; si ca ele au fost doar urmarea necesarului real de infrastructura de transport generat de fapt de grosul economiei aflat atat pe teritoriul pe teritoriul tarii cat si in afara. Ma insel oare ??  :dknw:

Sa citim asadar, bine !!!
Multumiri lui @rexkroki pentru link. Nici nu stiam ca (mai) exista asa ceva. Am stat jumatate de zi la munci citind aproape integral toate documentele, insa nu consider pierdut acest timp; ci din contra, am mai adaugat ceva la bagajul de cunostinte pe care trebuiam sa-l am inca de acum 20 de ani.
« Ultima Modificare: 09.Ian.2012, 02:47:10 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #187 : 21.Ian.2012, 03:29:50 p.m. »
Ca tot se apropie cu pasi repezi intailnirea de iarna a SCR am inceput sa ma documentez cu privire la variantele de traseu pana acolo. :)

Stie cineva in ce stare e drumul dintre Vanatori (DN13 (E60)) si Odorheiul Secuiesc? Pe vad ca-mi propune doua variante, una pe Dn 13C si una combinata DN13C cu DJ 137. Stiti in ce conditii se prezinta acestea?

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #188 : 27.Ian.2012, 09:23:52 p.m. »
Pentru ca iarna se pare ca a pus stapanire pe mare parte din tara uite aici situatia drumurilor, in caz ca trebuie sa plecati cu masina.

Drum bun.  :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #189 : 01.Feb.2012, 11:59:43 a.m. »
Daca a fost cineva recent pe drumul Pitesti-Campulung-Rucar-Bran, il rog sa-mi spuna si mie care a fost starea carosabilului, mai ales pe prima portiune, pana la Campulung.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice